Tribuna
130 de filme, din toate colţurile lumii, la AFF 2015
Alexandra CHEŞCU
1755 vizualizari
130 de filme, din toate colţurile lumii, la AFF 2015
1.500 de filme din peste 90 de ţări au fost înscrise în cele patru secţiuni competiţionale ale Astra Film Festival. Organizatorii evenimentului care se va desfăşura între 5 şi 11 octombrie le-au ales, însă, pe cele mai bune dintre acestea, selecţia oficială cuprinzând 130 de pelicule din toate colţurile lumii.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Cinema de la Sibiu – Astra Film Festival va transforma luna octombrie într-un adevărat spectacol al filmului. La acesta vor lua parte cei mai importanţi regizori ai momentului: Joshua Oppenheimer, nominalizat în 2014 la Premiile Oscar, Crystal Moselle, premiată la Sundance 2015 pentru filmul The Wolfpack care va fi expus în premieră în România la AFF sau
Justin Schein care în cei peste 20 de ani de activitate a realizat 60 de filme şi a colaborat
cu BBC, Discovery
Channel şi HBO.

Europa Centrală şi de Est sau Student

Şi dacă regizorii se reunesc cu cele mai recente producţii în secţiunea Internaţional,  în documentarele cuprinse în secţiunea Europa Centrală şi de Est se reflectă subiecte de larg interes specifice regiunii. Totodată, de mai bine de două decenii pulsul producţiei româneşti de cinema de non-ficţiune se ia la Astra Film Festival, mediul ideal pentru documentariştii români de a-şi prezenta filmele într-un context internaţional cu specialişti în domeniu din întreaga lume. Student propune pelicule realizate de regi-zori promiţători aflaţi la început de drum, studenţi la cele mai prestigioase universităţi de film din România, Austria, Olanda, Norvegia, Franţa, Portu-galia, China şi Cuba.
Asta nu e însă tot, pentru că alături de secţiunile competiţionale, o serie de programe speciale întregesc programul
oficial al festivalului.

Sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României

În 2015, Astra Film Festival se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, ca o garanţie a produsului cultural de cea mai înaltă clasă. În cei 22 de ani de existenţă, AFF a devenit unul dintre principalele festivaluri de cinema documentar din lume şi a ajutat la conso-lidarea şi ascensiunea cinemaului românesc de non-ficţiune dincolo de graniţele României. Astra Film Festival este un proiect de importanţă strategică naţională, iar de-a lungul timpului prin prezenţa celor mai de seamă regizori, producători, jurnalişti, organizatori de festivaluri sau reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din ţară şi străi­nă­tate, oraşul Sibiu a devenit un punct de întâlnire între cultură şi oameni de pretutindeni.
De asemenea, ediţia din 2015 se află sub egida EFFE - Europe for Festivals, Festivals for Europe, o distincţie acordată celor mai remarcabile festivaluri europene de către un juriu internaţional format din experţi în domeniu.

Un produs cultural sibian

”Toate eforturile depuse pentru a menţine Astra Film Festival pe harta marilor festivaluri internaţionale sunt apreciate la nivel înalt în fiecare an. Faptul că ediţia din 2015 se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi sub egida EFFE este o dovadă clară a importanţei şi amplorii evenimentului, un produs cultural 100% românesc menţinut la standarde internaţionale pentru care girează atât ex­-perţi internaţionali cât şi cea mai înaltă autoritate din Ro-mânia.”, a declarat Du­mitru Budrala, directorul fondator al Astra Film Festival.
Astra Film Festival 2015, Festivalul Internaţional de Cinema de la Sibiu
este organizat de Astra Film – CNM Astra şi  Fundaţia Astra Film.

comentarii
1 comentarii

Ce poate fi mai comod decat sa faci bani de acasa, in fata calculatorului? Si...cum ar fi daca cineva te-ar ajuta, te-ar invata cum sa faci asta? Totul este foarte serios! E un proiect nou, de mare amploare si am dori sa ni te alaturi. Te asteptam! Pentru mai multe detalii trimiteti mail cu textul INFO la adresa cristinab1972@yahoo.com
Cristina
02.09.2015 23:35
Din aceeasi categorie
SEVIS

koenigfrankstahl

Compa

WISAG

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Eurotrip
Valea Viilor Comunicat 2
Licitatie publica

accentmedia