Tribuna
PNL
1,3 milioane lei pe lună pentru pensionarii din Sibiu. Bani pentru renovări, tratamente și operații
Andra MARINESCU
1443 vizualizari
1,3 milioane lei pe lună pentru pensionarii din Sibiu. Bani pentru renovări, tratamente și operații
1,3 milioane lei - aceasta este suma pe care pensionarii au împrumutat-o, în medie, într-o lună de vară, de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Sibiu. Mulți vârstnici din Sibiu apelează la această instituție de creditare, deoarece - spun ei - dobânzile sunt convenabile, iar condițiile de acordare mai simple decât la băncile comerciale.


 

Potrivit directorului CARP Sibiu, Marius Roman, în iunie și iulie au existat aproximativ 450 de cereri lunar din partea pensionarilor pentru a primi împrumuturi.

"Majoritatea pensionarilor vor împrumuturi pentru a merge la tratamente medicale, pentru a-și face operații sau pentru a-și renova locuințele", a explicat Marius Roman, directorul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Sibiu.

Împrumuturi pentru renovări

Unul dintre pensionarii care au venit luna aceasta la CARP să împrumute câteva mii de lei este doamna Elena.

Spune că vrea să își cumpere o mașină de spălat și să își schimbe aragazul.

"Mi se pare o idee foarte bună! Cu câțiva ani în urmă, cu ajutorul acestui tip de împrumut, am reușit să ne schimbăm parchetul în apartament. Dacă strângeam noi din pensie, nu ajungeam nici acum să luăm ce ne doream. Acum, vreau să cumpăr o mașină de spălat și să schimb aragazul din bucătărie", a povestit doamna Elena.

Împrumuturile ajung la circa 1,3 milioane lei/ lună, iar potrivit conducerii CARP Sibiu cea mai mare sumă acordată unui pensionar a fost 20.000 de lei.

De cealaltă parte, cel mai mic împrumut acordat a fost 250 de lei.

 


FOTO: Răzvan NEGRU

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia