Continental
Tribuna
12,5 milioane lei pentru extinderea școlii I. L. Caragiale din Sibiu. 11 săli de clasă, table interactive, laboratoare, calculatoare și sală de gimnastică
Sorana MAIER
2014 vizualizari
12,5 milioane lei pentru extinderea școlii I. L. Caragiale din Sibiu. 11 săli de clasă, table interactive, laboratoare, calculatoare și sală de gimnastică

Școala I. L. Caragiale din Sibiu va avea parte de lucrări semnificative de extindere și modernizare, prin intermediul lui proiect cu fonduri europene, în valoare de 12.5 milioane lei.

Extinderea va fi realizată prin construcția unui nou corp de clădire în care se vor amenaja 11 săli de clasă, cabinete de fizică, chimie și informatică, o sală multimedia, o bibliotecă cu sală de lectură, o sală de mese cu oficiu, un cabinet medical, un cabinet pentru direcțiune și o cancelarie, o sală de ședințe, un cabinet pentru alimente, vestiare pentru angajați, un atelier mecanic, o arhivă și alte anexe. În același corp se va amenaja o sală de gimnastică cu vestiare și dușuri pentru elevi.

Dotările noului corp sunt de asemenea incluse în proiect, printre acestea numărându-se mobilierul școlar, table interactive, videoproiectoare și sisteme PC.

Proiectul pentru extinderea școlii I.L. Caragiale de pe strada Vasile Alecsandri a fost depus pentru obținerea finanțării din fonduri europene prin Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Agenția de Dezvoltare Regională Centru a înștiințat Primăria Municipiului Sibiu că, în urma evaluării, acesta a fost acceptat pentru finanțare, intrând în etapa de precontractare, potrivit unui comunicat al Municipității.

Valoarea totală a proiectului este de 12.510.746,45 lei (inclusiv TVA), din care 250.214,93 lei reprezintă contribuția proprie eligibilă a Municipiului Sibiu. 

După semnarea contractului de finanțare, Primăria Sibiu va organiza o procedură de achiziție pentru contractarea lucrărilor propriu-zise. De această investiție vor beneficia peste 500 de elevi împreună cu profesorii care predau aici.

“Continuăm să investim în educație și avem proiecte și lucrări în curs în valoare de peste 70 de milioane de lei. Am reușit să atragem finanțare europeană pentru eficientizarea energetică a patru clădiri în care funcționează școlile 1, 21, Radu Selejan și Constantin Noica, pentru extinderea școlii Nicolae Iorga și construcția unei noi creșe în cartierul Terezian, valoarea acestor proiecte depășind 41 de milioane de lei. Aproape de semnarea contractului de finanțare se află un proiect pentru construcția unei creșe în cartierul Ștrand, iar în evaluare se află cel pentru modernizarea internatului Colegiului Independența, acestea reprezentând investiții în valoare de încă 11 milioane de lei. La acestea se adaugă lucrările din bugetul local pe care le executăm în fiecare an, dintre acestea construcția noului Liceu de Arte fiind cea mai amplă, cu o valoare de peste 20 de milioane de lei”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.


comentarii
1 comentarii

IȘJ Sibiu, sau cine o fi a aprobat ca fosta Școală Generală nr. 16 să se poarte numele ”Școala I.L. Caragiale” s-a făcut de tot kk-tul!...Școala I.L. Caragiale pe strada Vasile Alecsandri?
Profesor
21.06.2019 18:15
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia