Tribuna
120 de copaci, plantați în Sub Arini de elevii sibieni
Ana Maria MĂTUŞOIU
1254 vizualizari
120 de copaci, plantați în Sub Arini de elevii sibieni
Parcul Sub Arini este, de săptămâna trecută, mai bogat. Asta datorită celor peste 40 de elevi de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu, care au plantat 120 de copaci în parc.

Activitatea a fost organizată de Arhiepiscopia Sibiului, în cadrul Proiectului „Protejăm mediul, trăim sănătos!”, implementat prin Departamentul de asistență socială al eparhiei, în parteneriat cu Direcția Silvică din Sibiu, cu Primăria Sibiului, prin Serviciul de Administrare a Spațiilor Verzi și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum”. Elevii au fost îndrumați de reprezentanți ai Serviciului de Administrare a Spațiilor Verzi și de cadrele didactice de la Colegiul „Terezianum”. „Gestul de a planta copaci împreună cu cei mai tineri dintre credincioșii noștri este binevenit, mai ales în contextul actual, când uităm că Dumnezeu ne-a dăruit nouă, oamenilor, o creație binecuvântată, iar noi, prin comportamentul nostru o degradăm și o înjosim, mai ales prin poluare și consumism. Acțiunea de astăzi are ca principal obiectiv ridicarea nivelului de conștientizare a faptului că societatea noastră are un rol important în a proteja natura, iar tinerii noștri sunt datori să învețe să păstreze natura curată, așa cum ne-a dăruit-o nouă Dumnezeu”, a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea.
„Este o acțiune foarte frumoasă, prin care vrem să înfrumusețăm parcul”

Parteneriatul dintre Arhiepiscopia Sibiului și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” este de lungă durată și vizează implicarea elevilor în acțiuni ecologice, social-filantropice și de voluntariat. „Prin această activitate am dorit să promovăm voluntariatul în rândul tinerilor. Cei 40 de elevi au dorit să transmită un mesaj de sensibilizare a comunității sibiene, cu ajutorul campaniei Arhiepiscopiei Sibiului. Am dorit să marcăm prin această activitate și Ziua Mondială a Plantațiilor Forestiere”, a spus inspectorul social Marius Talmațchi. Elevii s-au arătat extrem de interesați de acest proiect, mărturisind că s-au simțit bine plantând copaci. „Am venit astăzi împreună cu ceilalți elevi să plantăm câțiva copaci și să ne simțim bine”, a spus unul dintre elevi. „Este o acțiune foarte frumoasă, prin care vrem să înfrumusețăm parcul. Ne dorim să ne vadă toată lumea din oraș și să facă și ei ca noi”, a spus un alt elev.
La finalul activității, elevii au primit pachete cu dulciuri și alimente din partea Arhiepiscopiei Sibiului. Campania va continua în curând cu alte acțiuni similare.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia