Continental
Tribuna
12 medici, 24 de asistente, 9 infirmiere, un statistician de la Spitalul de Urgență Sibiu, două cadre militare ISU Sibiu și 27 de persoane de la Ambulanță, în izolare din cauza COVID-19
Laura BUCIU
36358 vizualizari
12 medici, 24 de asistente, 9 infirmiere, un statistician de la Spitalul de Urgență Sibiu, două cadre militare ISU Sibiu și 27 de persoane de la Ambulanță, în izolare din cauza COVID-19

O asistentă de la Maternitatea din Sibiu, care a fost infectată cu noul coronavirus a intrat în contact cu 20 de persoane, între care 19 din sistemul medical. Toți contacții de rangul I sunt în izolare, în prezent, potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Sibiu, ca urmare a anchetei desfășurate de DSP Sibiu.

„Direcția de Sănătate Publică Sibiu, ca urmare a anchetei epidemiologice efectuată după rezultatul pozitiv al asistentei din cadrul Spitalului Clinic Județean, secția Obstetrică-Ginecologie, vă aducem la cunoștință următoarele informații:  În ceea ce privește numărul de persoane cu care pacienta a intrat în contact, a fost identificat un număr de 20 de persoane – contacte de rangul I (1 contact de familie și 19 contacți din sistemul de sănătate)”, se arată în comunicat.

Autoritățile au dispus mai multe măsuri. Astfel, asistenta este și la momentul actual internată cu tratament specific; până în prezent nu au fost identificați suspecți; față de contactul din familie s-a dispus măsura izolării la domiciliu cu monitorizarea zilnică prin medicul de familie a stării de sănătate. Față de cei 19 contacți apropiați s-a dispus măsura izolării la domiciliu împreună cu toți membrii familiilor care locuiesc în aceeași locuință. Cei 19 contacți din rândul personalului medical au fost testați pentru infecția SARS-CoV-2. Până  luni au sosit 14 rezultate, toate fiind negative. Contacții de rangul II fac parte tot din sistemul medical, aceștia fiind triați epidemiologic și li se ia temperatura la intrarea și ieșirea din tură.

Nu s-au înregistrat persoane simptomatice până în prezent din rândul contacților.  

Autoritățile menționează faptul că activitatea secției nu a fost afectată, aceasta desfășurându-se normal.

 

Zeci de cadre medicale sunt izolate din cauza COVID-19

 

 

Din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu se află în izolare preventivă personal medical de pe secțiile ATI, Obstetrică-Ginecologie, Bloc Operator, Radiologie UPU, Radiologie clădirea Medicală, Nefrologie, un număr de: 12 medici, 24 asistenți, 9 infirmiere, un statistician

Din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie se află în izolare preventivă un număr de doi medici și cinci asistenți.

Din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitrul Croitoru” al județului Sibiu, sunt în izolare preventivă două cadre militare.

Din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu, se află în izolare preventivă un număr de 27 de persoane.

Activitățile din cadrul acestor instituții deconcentrate se desfășoară normal, iar în ceea ce privește persoanele izolate niciuna nu prezintă simptome COVID-19.

 

comentarii
1 comentarii

Bibu Babu
06.04.2020 23:09
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia