Tribuna
12 englezi, primii cazaţi la noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac
Dan FRÂNCU
4641 vizualizari
12 englezi, primii cazaţi la noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac

Moş Crăciun a adus în acest an şi un nou Hotel de Gheaţă la Bâlea Lac. După cum iniţiatorii proiectului au anunţat încă de la debutul lucrărilor, începând cu prima zi de Crăciun s-a deschis pentru turişti Hotel of Ice de la Bâlea Lac.
„Cum era de aşteptat, nu­mărul celor ce au dorit să viziteze cel mai nou Hotel de Gheaţă din inima Masivului Făgăraş a fost foarte mare, aceştia putând admira inte­riorul fiecărei camere, dar şi barul sau restaurantul obiec­tivului. S-au făcut fotografii, iar cei mai curioşi au testat băuturile servite în binecu­noscutele deja pahare de gheaţă.”, au transmis organi­zatorii printr-un comunicat de presă.
Der asemenea, am mai aflat că, printre cei ce au ajuns la Bâlea Lac pentru des­chiderea Hotel of Ice s-a aflat şi un grup de 12 turişti englezi, aceştia fiind şi primii temerari ce au dormit o noapte în camerele ineditului hotel. Acest grup a sosit la Bâlea Lac marţi, în jurul prânzului. După ce s-au bătut cu ză­padă, s-au plimbat cu snow­mobilele, au vizitat tunelul de pe şoseaua Transfăgărăşan etc, oaspeţii din Marea Britanie au avut parte de o primire „călduroasă” la Hotel of Ice, au servit masa la restaurantul cu mese şi scaune din gheaţă şi au petrecut cu muzică, dans şi diferite surprize, până târziu în noapte.
În cursul zilei de miercuri, la Bâlea Lac a sosit un alt grup de străini şi români ce a petre­cut o noapte la Hotel of Ice.
În această iarnă, Hotel of Ice de la Bâlea Lac a fost construit pentru a opta oară.
Tema actualului Proiect de Marketing Turistic „Hotel of Ice- Bâlea Lac” este „Car­naval”, decorul, iluminatul şi numele fiecărei camere fiind alese în conformitate cu aceasta.
„Hotel of Ice, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud- Est, este construit din zăpadă şi «cărămizi» imense decupate din gheaţa lacului Bâlea. Obiectivul are 12 camere, un hol de primire oaspeţi şi un hol central, unde este amenajat barul Hotel of Ice. În holul central funcţio­nează şi restaurantul, aici cei interesaţi putând servi masa pe platouri de gheaţă. În interiorul fiecărei camere există un pat dublu, unde oaspeţii dornici de adre­nalină şi o experienţă inedită, pot înnopta. Patul este am­pla­sat pe un podium de gheaţă, pe care sunt aşezate un grătar de lemn, saltea, lenje­rie perini şi pături. Pentru un plus de confort pe timpul nopţii, turiştii se pot înveli şi cu blănuri de oaie, oferite de pro­prietari”, se mai men­ţio­nează în comunicatul de presă.
Amplasamentul hotelului este aproximativ acelaşi ca anii trecuţi, în imediata apro­piere a Staţiei de Tele­cabină de la Bâlea Lac.
În câteva zile, alături de Ho­tel of Ice, va începe ridi­carea “satelitului” acestuia, o struc­tură formată din trei camere de tip iglu, unite de un hol central şi coridoare, precum şi deja celebra Biserică de Gheaţă.
Cei ce doresc să petreacă Revelionul 2013 într-o locaţie inedită, exclusivistă, în unicul Hotel de Gheaţă din Europa de Sud-Est mai pot să-şi rezerve locuri. Pentru aces­te ultime zile, ofertele pregă­tite de organizatori sunt deo­sebit de avantajoase şi redu­cerile sunt consistente (25 % faţă de preţul iniţial). În plus, organizatorii oferă garanţia unei petreceri de neuitat.
Hotelul de Gheaţă repre­zintă o adevărată provocare, un gând născut din dorinţa de a aduce ceva nou în turismul românesc, ceva care să îmbine aventura şi distracţia cu cele mai noi concepte de promovare turistică existente.




comentarii
4 comentarii

Ei oricum sunt glaciali, asa ele e felul!Oare or fi simtit ceva la Balea?!
gogu
27.12.2012 01:09
Fite de ocidentali...
ion
27.12.2012 16:30
FITE DE OCCIDENTALI...
i0n
27.12.2012 16:32
Unde-i problema ? Daca vreu ei sa doarma pe gheata si inca mai platesc ptr treaba asta , de ce nu. Daca vine unu si vrea sa doarma in WC si plateste ..., apoi prost e ala care nu face aceasta afacere cinstita.
goguta
27.12.2012 21:40
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA