Tribuna
Apa Canal
12 cei mai cunoscuți bloggeri din București vin în Sibiu pentru a găti la Food Camp
12 cei mai cunoscuți bloggeri din București vin în Sibiu pentru a găti la Food Camp
Asociația Culturală "E-Xplorator" i-a obișnuit de câțiva ani pe sibieni cu evenimente culturale interesante care au adus orașului un plus de culoare. Un nou proiect stă pe punctul să înceapă, "Sibiu Food Camp" (19-22 septembrie). Evenimentul este la prima ediție și își propune să promoveze Sibiul turistic și programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Ioana Curta, președintele Asociației Culturale "E-Xplorator Sibiu ne-a vorbit despre acest proiect amplu.


 

Rep: Despre ce eveniment este vorba? Ce se întâmplă, efectiv, la Sibiu Food Camp?

I. C.: În primul rând doresc să vă precizez faptul că Sibiu Food Camp este cel mai nou proiect gastronomic al asociației noastre și este total diferit de celelalte proiecte prin modalitatea pe care am ales-o pentru a promova gastronomia și obiceiurile din zona Sibiului. Timp de trei zile, din 19 până în 21 septembrie, 12 bloggeri din București specializați pe gastronomie și turism vor colinda județul pentru a descoperi rețete din zona Sibiului, în special din Mărginimea Sibiului. Vor fi organizați în trei echipe de câte patru și fiecare echipă va avea de descoperit câte trei rețete: ciorbă, fel principal și desert. În fiecare zi vor avea de descoperit rețete pe baza unor indicii despre locul în care noi le-am ascuns. Apoi, vor găsi rețetele și vor asista la modul în care acestea se prepară. În 22 septembrie, tot ceea ce au învățat în aceste trei zile vor pune în practică într-un show culinar, în Piața Mică.

Rep: Vorbeați despre un mod diferit de promovare...

I.C: Pentru că Sibiul va fi Regiune Gastronomică Europeană în 2019, ne-am gândit să găsim o modalitate de promovare a programului dincolo de granițele județului, să facem cunoscută bucătăria tradițională sibiană, obiceiurile noastre printr-o promovarea cu acoperire națională. Tocmai de aceea am invitat nu doar sibienii să redescopere gusturi demult uitate, ci și bloggeri bucureșteni cunoscuți, care manifestă o puternică influență în rândul publicului online, pentru a intra în contact cu diverse rețete și preparate specifice zonei Sibiului. Împreună cu colegii mei Teodor Boantă, Marian Crăciun și Cristi Dandeș am decis să aducem ziariști foarte cunoscuți în mediul online, cu ajutorul cărora să promovăm atât proiectul "Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019", cât și județul nostru cu toate obiceiurile.

Centrul de perfecţionare şi cercetare de la Păltiniș, al Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu va fi tabăra generală a bloggerilor bucureșteni. În fiecare dimineață, bloggerii vor pleca din acest punct spre noi locații din județ, Rășinari, Cisnădie, Avrig pentru a descoperi gastronomia noastră locală.

Rep: Ce impact credeți că va avea acest proiect?

I. C.: Suntem convinși de faptul că impactul pe care proiectul îl va avea va fi unul extrem de puternic, în special în mediul online. Vorbim de bloggeri care au cumulat mai mult de 250.000 de urmăritori pe rețelele de socializare.

Rep: Ce se va întâmpla în Piața Mică în ziua de 22 septembrie?

I.C.: Sâmbătă, începând cu ora 12, în Piața Mică, echipele de bloggeri se vor dezlănțui și fiecare echipă va găti un meniu complet. Rețetele sunt încă secrete, dar ce vă pot dezvălui este faptul că sunt extrem de gustoase și au specific sibian 100% .

Echipele vor avea la dispoziție cât trei ore pentru a pregăti cele trei feluri de mâncare, începând cu ora 12 și până după ora 21. Deja puteți urmări pe pagina noastră de Facebook Food Camp România informații despre cine sunt cei 12 bloggeri și cum se pregătesc ei pentru Tabăra de la Sibiu.

Sibiu Food Camp este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală. Parteneri: Carrefour România, Telekom România, Scandia Sibiu, Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, Heinner, Olympus, Mol România, BMW Group România, Herballife Nutrition, The Trends.ro, foodofbucharest.ro, sentimente.ro, Sarantis, Bilka, Palatul Bruckenthal Avrig, Gramma Wine, Top Line, Maresi și Gorgandin, vin din inima Transilvaniei.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA