Tribuna
S-a aprobat creditul BERD
11,5 milioane euro vor intra în refacerea străzilor
Sorana MAIER
1590 vizualizari
* Lucrările vor începe în luna martie 2011 * Primăria Sibiu a primit avizul din partea Ministerului de Finanţe pentru a accesa creditul de 11,5 milioane euro de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare * se vor reface 27 de străzi şi podul de pe strada Neculce * Klaus Iohannis va semna contractul cu banca în octombrie, după care vor începe licitaţiile pentru lucrări şi se vor semna contractele cu firmele care le vor executa * primarul spune că anul viitor, în martie, vor începe lucrările * Sibiul a aşteptat acest aviz încă din ianuarie şi spera să îl primească în timp util ca să poată începe lucrările la străzi anul acesta *
Primăria Sibiu a primit avizul din partea Ministerului Finanţelor pentru a accesa creditul BERD de 11,5 milioane euro, cu care vor fi refăcute 27 de străzi şi un pod peste Cibin în dreptul străzii Neculce.
"S-a avizat favorabil de acum două săptămâni. Am luat legătura cu banca şi deocamdată am stabilit termenul pentru semnarea contractului, pe 19 octombrie, după care vom defini în Consiliul Local pachetele de străzi, lucrările care vor fi scoase la licitaţie, şi vom începe procedura de licitaţie. Cel mai probabil că până în primăvară vom avea toate contractele semnate şi în martie pot începe lucrările", a declarat ieri primarul Sibiului, Klaus Iohannis.
Primăria Sibiu a negociat acest credit cu BERD, Consiliul Local Sibiu a aprobat împrumutul, iar acest aviz de la Minister a fost solicitat încă de la începutul anului, administraţia locală sperând că îl va primi la timp pentru a putea începe lucrările vara aceasta.
10 milioane de euro din acest împrumut vor fi cheltuiţi, în principiu, pentru reabilitarea reţelelor de utilităţi, a infrastructurii rutiere şi pietonale pe străzile Viitorului, Prejbei, Ion Luca Caragiale, Anghel Saligny, Brazilor, Cloşca, Marius Sturdza, Martin Hochmeister, Luarea Bastiliei, Privighetorii, Horia, Ion Sion, Gheorghe Doja, Popovici Bănăţeanu, Anina, Muncii, Gheorghe Şoima, Gheorghe Asachi, Grâului, Cimitirului, Dobrogei, Smârdan, Niţă Octavian, Agricultorilor, Mălinului, Vasile Pârvan, W.A. Mozart, iar podul de pe Neculce va costa 1,5 milioane de euro.
Proiectul este denumit "România-Sibiu Proiect Transport Urban - faza II", împrumutul va avea o durată de 10 ani, cu trei ani de graţie, iar contractul va fi semnat de primarul Klaus Iohannis.


Creditele Sibiului

Primăria mai are un credit pe care l-a luat de la BERD în 2005, în valoare de 15 milioane de euro pentru reabilitări de străzi, pieţe şi pentru noul sistem de iluminat din centrul istoric, a început rambursarea lui în 2008 şi se va încheia în 2017.
Cel de-al doilea împrumut, în valoare de 10 milioane de euro, este tot de la BERD, a fost contractat în 2006, pentru lucrări la străzi, şi va fi rambursat până în 2019.
În 2007, s-a luat un credit de 70 milioane de lei de la Dexia Kommunal Credit pentru modernizarea Aeroportului, cu perioadă de graţie până în 2012 şi care trebuie rambursat până în 2032. Un alt credit este tot pentru Aeroport, a fost contractat în 2008 pentru 20 milioane de lei, tot de la Dexia Kommunal Credit, se află în perioada de graţie până în 2013 şi va fi rambursat până în 2033.comentarii
7 comentarii

Toate bune si frumoase domnule primar,dar trotuarele de pe stade 9 mai si altele ,cand se vor reface?
gigi
01.10.2010 03:52
Va rugam domanule primar cuprindeti in acest pachet si strazile cuprinse intre calea ferata si Rozbak- Petru Maior,Ghe Sincai,Berzelor,E.Teodoroiu,Bujorului, Cerbului,unde se impun atat inlocuirea retelelor de utilitati cat si asfaltarea strazilor si a trotuarelor.
Va multumim.
un contribuabil
01.10.2010 08:34
si realizarile de infrastructura pe bani sibieni cat totalizeaza daca din 2005 s-au imprumutat peste 100 milioane de euro
asa ca idee ... pt alegeri
01.10.2010 08:50
Caprioarelor, Gazlei, fac oare parte tot din Sibiu?
Tot noi
01.10.2010 09:01
Deci aici este marea capacitate si spirit organizatoric a Primariei Sibiu. In a cersi bani de la banci, ca ultimii tzarani.
hopa
01.10.2010 10:33
toate astea nu se puteau face pe proiecte Europene?
A am uitat ca de acolo nu se pot ciupi bani ca de la imprumuturile din Banci...
Scuze...
intreb si eu
01.10.2010 12:13
Oare cine ia deciziile cu privire la strazile care vor fi asfaltate ? Si dau exemple : Iuliu Maniu - vine de nicaieri si duce niciunde, dar e asfaltata deja; Anina - oare e mai circulata decat Teilor sau Resita ? ; Decebal - la fel vine de nicaieri si duce niciunde - tot un exemplu de lucrare finalizata.
Mai are si altcineva alte exemple ?
Daca tot asfaltam, nu e mai bine sa facem cu cap acest lucru ?
Taran Galactic
01.10.2010 17:30
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia