Tribuna
107 elevi din Sibiu au chiulit de la ultima probă a BAC-ului de toamnă
Liuba STARII
1061 vizualizari
107 elevi din Sibiu au chiulit de la ultima probă a BAC-ului de toamnă

Absolvenții clasei a XII-a au susținut miercuri, 26 august, ultima probă scrisă a Bacalaureatului, din sesiunea de toamnă. Ei avut de ales între Geografie, Biologie, Fizică, Sociologie, Informatică, Logică, Psihologie, Educație antreprenorială, Economie sau Filosofie. La nivelul județului Sibiu au fost prezenți 237 candidați, iar 107 nu s-au prezentat la examen. Potrivit IȘJ Sibiu, nu au fost depistați candidați cu temperatura corporală de peste 37.3 ̊C. Niciun elev nu a fost eliminat și nu a susținut examenul cu subiectele de rezervă.

După mai multe zile de pregătire și emoții intense, elevii sibieni au răsuflat ușurați. Sesiunea de toamnă a examenelor de Bacalaureat s-a încheiat. Candidații care au susținut proba în centrul de examen organizat în Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară “Terezianum” Sibiu spun că sunt mulțumiți de subiectele primite și speră să obțină mult așteptată diplomă de BAC.

“Mi s-a părut destul de ușor. Nu am avut probleme. Prima dată mi-am ales Fizică și a mi-a fost foarte greu. Acum, m-am pregătit mai bine și a fost OK. Am avut doar o lună ca să mă pregătesc și m-am încadrat. Sunt pasionat de mașini și vreau să merg la Brașov, la facultate”, spune Paul, candidatul care a dat examenul la Biologie.

Paul are și un sfat pentru alte generații: “Să nu vă stresați foarte mult. Diploma e importantă, dar, și  cunoștințele, și plăcerea pe care o simți în timpul studiilor este importantă”.

Și Andreea a dat examenul la Biologie: “Am terminat acum doi ani. Azi, mi-a fost mai ușor la examen. Subiectele au fost decente și m-am descurcat. M-am pregătit din timp. Am rezolvat mai multe teste și am învățat din manual. Simt că l-am luat. Aș vrea să mă duc la Contabilitate”.

Diana și-a ales proba scrisă la Logică: “A fost OK. Mi-a fost ușor. M-am pregătit destul de mult și cred că l-am luat. Am făcut meditații și am rezolvat modele. Mi-ar plăcea să mă înscriu la Facultatea de Management”.

“Trebuia să fiu mai atentă la genetică. Subiectele au fost mai complicate și trebuia să mă concentrez ca să nu scap ceva. Am avut emoții. Primele zece minute îmi tremura mâna, dar m-am calmat. Totuși, a fost OK. Nu am avut probleme. Am învățat și am făcut o mulțime de variante. Cred că l-am luat. Vreau să mă înscriu la Inginerie Alimentară”, spune Mihaela.

Diana se vede lucrând ca o educatoare, într-o grădiniță din Sibiu: “A fost mult mai bine. Nu se compară cu sesiunea anterioară. M-am pregătit mai mult și am avut ce să scriu. A fost lejer.  Am depus efort, am învățat și cred că îl voi lua”.

“A fost ușor. Data trecută am avut ceva probleme, n-am avut noroc. M-am pregătit mai mult, am fost la meditații și m-am simțit mai sigur. Sper că l-am luat”, conchide Paul, un alt candidat.

 

Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale vor fi realizate în zilele de 28 și 31 august și 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea și recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat.

Primele rezultate ale probelor scrise vor fi afișate miercuri, 2 septembrie. În aceeași zi, vor putea fi depuse eventualele contestații, între orele 14 - 20. Elevii vor afla notele finale sâmbătă, 5 septembrie.  Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

903 de candidați din Județul Sibiu s-au înscris în sesiunea de toamnă a examenelor de Bacalaureat. Candidații au fost repartizați în șapte centre de examen, respectiv: Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară “Terezianum” Sibiu, Liceul Tehnologic “Avram Iancu” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Liceul Tehnologic “Independența” Sibiu, Colegiul Agricol “Daniil Popovici Barcianu” Sibiu, Colegiul Tehnic “Mediensis” Mediaș și Colegiul “Școala Națională de Gaz” Mediaș.

Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris, la nivel național, în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului național de Bacalaureat 2020, începând de luni, 24 august. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidați provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidați sunt din promoţiile anterioare.

Foto: Răzvan NEGRU

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia