Tribuna
10,3 milioane lei fonduri europene pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului de Pediatrie
Sorana MAIER
1083 vizualizari
10,3 milioane lei fonduri europene pentru dotarea Ambulatoriului  Spitalului de Pediatrie

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a semnat împreună cu Agenția de Dezvoltare Centru contractul de finanțare din fonduri europene pe Axa 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale pentru dotarea ambulatoriul integrat al Spitalului de Pediatrie (Luther), o investiție de 10,3 milioane lei pe care Primăria Sibiu o va face pentru creșterea calității serviciilor oferite în domeniul sănătății.

Aparaturi moderne pentru cabinetele de chirurgie, ortopedie, dermatologie, ORL și oftalmologie, precum și pentru înființarea unor ambulatorii pentru endocrinologie și alergologie vor fi achiziționate cu acest proiect. De asemenea, noul laborator de analize care va funcționa în sediul de pe strada Gh. Barițiu va fi dotat cu aparaturi performante pentru o diagnosticare rapidă și precisă.

Spre exemplu, la dermatologie vor fi utilizate aparate de criocauterizare și tratament cu laser, iar pentru diagnosticare se va achiziționa o sondă ecografică dedicată afecțiunilor cutanate.

„Datorită noilor aparaturi, medicii chirurgi vor putea genera biopansamente personalizate pentru pacienții cu răni suprainfectate. Pentru cabinetul de gastroenterologie pediatrie se vor cumpăra aparate care să ajute la diagnosticarea pacienților, dar în același timp să fie mai prietenoase cu copiii. O noutate adusă de acest proiect este crearea unui  Laborator de studiu al mersului pentru pacienții cu probleme ale aparatului locomotor și neurologice”, potrivit Primăriei Sibiu.

Administrația locală va pregăti în următoarea perioadă procedura de achiziție pentru aceste aparaturi.  

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia