Tribuna
1 Octombrie, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice
1 Octombrie, Ziua Internaţională  a Persoanelor Vârstnice

De 1 octombrie, în fiecare an, ne plecăm cu respect în faţa concetăţenilor noştri vârstnici pentru contribuţia însemnată pe care au adus-o, de-a lungul anilor, la dezvoltarea societăţii româneşti şi a ţării noastre. Iată de ce preocupările noastre, ale întregii societăţi ar trebui să aibă drept scop îmbunătăţirea standardului de viaţă al pensionarilor, iar societatea românească să devină "o societate pentru toate vârstele".
Este în tradiţia poporului român de a-i cinsti şi respecta pe cei împovăraţi de ani, dar şi de tezaurul unei învăţături nepreţuite.
Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit, în cadrul sesiunii sale din luna februarie 1991, ca ziua de 1 Octombrie să fie sărbătorită drept "Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice", iar la 16 decembrie 1991, "Adunarea Generală ONU a adoptat, prin Rezoluţia numărul 45/106, "Principiile Naţiunilor Unite pentru persoanele în vârstă destinate a le permite să trăiască mai bine în anii câştigaţi".
În România, "Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice" a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1998. Astăzi, la
24 de ani de la această primă sărbătorire, în lume există mai mulţi vârstnici decât au fost vreodată. O persoană din 10 are peste 60 de ani. În 2050 se estimează că o persoană din 5 va avea peste 60 de ani.
Şi în judeţul nostru cei peste 100.000 de pensionari se bucură de o atenţie specială din partea organelor locale şi judeţene. Dorim să mulţumim, cu această ocazie, cu respect şi aleasă preţuire domnului prefect Mircea Creţu, doamnei Daniela Câmpean, preşedintele CJ Sibiu, doamnei Astrid Fodor, primarul Municipiului Sibiu. Mulţu­mim de asemenea cu profundă recunoş­tinţă eroilor în halate albe şi în special doamnei conf. univ. dr. Victoria Bârluţiu, şef Secţie Boli Infecţioase şi tuturor colabora­torilor care cu eforturi admirabile le-au redat sănătatea miilor de bolnavi de Covid 19. Mulţumim, totodată, cadrelor medicale de la Serviciul de Urgenţă şi conducerii ziarului TRIBUNA pentru efortul cotidian de a ne informa, prompt şi obiectiv, asupra evenimentelor importante din Sibiu şi judeţ. Un gând bun conducerii TURSIB care ne ajută permanent cu transportul în comun.
Permiteţi-mi ca în numele Consiliului Judeţean al Pensionarilor şi Persoanelor Vârstnice să vă urăm La mulţi ani!

Preşedinte Georgeta COSMA


comentarii
6 comentarii

Unde este Simi(Simion N.)? Nu-l vad in poza,sau este cumva bolnav? Daca da, ii doescc sanatate.
Lae
30.09.2022 13:44
Pentru ce multumiti?ca ne fac viata cat mai grea? Cata nesimtire ,daca nu mare prostie sa multumesti pentru nesimtirea de care dau dovada in ce priveste grija si respectul pentru persoanele varstnice! Ati baut ceva cand ati scris articolul? Cum puteti pomeni de multumiri doamnei primar,presedintei consiliului si altor politicieni? Mi-e sila !!!
Monica i.
01.10.2022 16:04
doamna monica esti prea proasta nupoti fi aleasa ca primarita traiasca prostia si imbecili
lm
02.10.2022 12:02
@ im -- ce ai baut nene?? de halucinezi??? uitate in oglinda si ai sa vezi pe adevarat ( a)ul-- prost ( proasta) Monica are dreptate dar tu esti --orb ( oarba) sau un beneficiar la pensii nesimtite la 50 ani -- ori politruc banos -- cu ridicari de salarii la cel nesimtit cu inca 2000 lei
03.10.2022 00:06
Mai ai frati așa "isteți "ca tine?
#lm
03.10.2022 15:33
De ce ati sters postarea cu batranii aia in cravate cu ecusoane de bastan dansand fericiti ????????????????
04.10.2022 21:44
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA