Tribuna
1 Iunie, Ziua Teraselor Deschise! Sibieni şi ceva turişti au profitat de liberul la consumat ceva în afara casei
Dumitru CHISELIŢĂ
878 vizualizari
1 Iunie, Ziua Teraselor Deschise! Sibieni şi ceva turişti au profitat de liberul la consumat ceva în afara casei
Prima zi a lui iunie a marcat, pe lângă tradiţionala Zi a Copilului, şi un alt eveniment, mult mai aşteptat de toată lumea: ziua în care, după luni întregi de „închis” sau de consumat acasă prin curier, s-a dat „liber” la „vizitarea” restaurantelor şi a teraselor. După ce aproape ne-am obişnuit cu peisajul unui centru destul de pustiu, doar cu farmacii plus ceva magazine sau chioşcuri deschise pe ici pe colo, iată că luni era totul schimbat. Mai multă lume pe Bălcescu sau în pieţe, printre care chiar şi câţiva turişti. Şi, mai ales, terase deschise.

Am „dat o tură” pe traseul Piaţa Mică – Piaţa Mare – str. Nicolae Bălcescu, pentru a mă convinge de un lucru de care nu eram chiar aşa de sigur: dacă lumea are sau nu „îndrăzneala” de a se aventura la o terasă, ca în vremurile bune de dinainte de restricţii, pentru a consuma ceva, acolo, la o masă. M-am convins.

În ciuda vremii adverse care zici că e mai mult de martie sau de noiembrie, a temperaturii care te determină să porţi ba şapcă, ba căciulă, sibienii şi nu doar ei au profitat din plin. Terase erau destule şi deschise. Chiar dacă mesele erau mai răsfirate (ceea ce e bine pe de o parte, că nu te mai loveşti de celălalt vecin consumator), chiar dacă unele abia se „reconstruiau”, erau ocupate, în proporţii mai mari sau mai mici. Nu pline, nu suprapopulate, dar suficient cât să spui că, da, s-au redeschis, treaba a început să mişte şi la Sibiu.

Dar, semne că nu totul a revenit 100% la normal sunt. Dezinfectanţi. Mască la cei care servesc. Poliţie locală patrulând. Clienţi sau trecători „mascaţi” şi ei. Şi parcă o mică timiditate de a intra să bei o cafea sau o bere în spaţii deschise.

Dar primul pas a fost făcut şi am vrut să vă spunem asta. Von vedea cum va mai evolau situaţia după ce vom avea o vreme mai prietenoasă pentru consum în aer liber, aşa, ca la Sibiu. Dar putem spune că 1 Iunie a fost Ziua Teraselor Deschise, nu?

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia