Tribuna
1.000 de oameni intr-o singură zi, la Zoo Sibiu
Sorana MAIER
1853 vizualizari
1.000 de oameni intr-o singură zi, la Zoo Sibiu

Aproape 1.000 de oameni au trecut marţi pragul Gră­dinii Zoologice din Sibiu, dublu faţă de o zi obişnuită din săptămână.
Grădina Zoologică este preferată de sibieni pentru a petrece timpul liber, mai ales în sezonul cald, a spus, ieri, în conferinţa de presă, pri­marul Sibiului, Klaus Iohan­nis.
Şi încasările au fost impor­tante: într-o singură zi ca­sieria a vândut bilete în va­loare de 2.516 lei. Numărul de vizitatori într-o zi obişnuită de sfârşit de săptămână este de aproximativ 500, iar de la începutul anului şi până în prezent s-au înregistrat 133.770 vizitatori.
Şi bărcile de pe lacul din incinta Grădinii Zoologice au fost foarte solicitate, iar marţi peste 70 de bărci au fost închiriate, încasările din această activitate fiind de 1.095 lei. De la începutul anului şi până în prezent au fost închiriate 5.349 bărci.
Administraţia Grădinii Zoologice continuă lucrările curente de reparaţii şi mo­dernizări la adăposturile ani­malelor. Modernizarea adă­pos­tului reptilelor s-a înche­iat recent, iar în prezent se lucrează la adăpostul jagua­rilor. În urma lucrărilor estimate la 17.551 lei jagua­rii vor beneficia de condiţii mai bune în adăpost, iar vizitatorii vor putea să vadă aceste animale mai bine şi pe par­cursul sezonului rece, în adă­post, prin fereastra securizată.
Lucrări de reparaţii la scara monumentală sunt de asemenea în desfăşurare şi presupun placarea cu piatră naturală a scărilor principale şi a fântânii arteziene din a­pro­pierea acestora. Valoa­rea lucrărilor este de 111.088 lei.
Grădina Zoologică Sibiu adăposteşte în prezent peste 200 de animale din peste 50 de specii.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia