Tribuna
Vreți să spuneți că nu vă place să stați la terasă, seara, când e frig și plouă?
Dragoş BAKO
892 vizualizari

Nu au fost deloc puține situațiile în care glăsuirile publice ale premierului Florin Cîțu i-au făcut pe mulți dintre ascultători să se crucească, de parcă ar fi fost trecuți prin fața unui vis urât. Ne-am obișnuit să auzim din partea acestui personaj o droaie de enunțuri stranii, contrazise flagrant de realitate. Cu toate că benzina și motorina sunt din ce în ce mai scumpe, că a scăzut puterea de cumpărare, că facturile la utilități capătă accente de coșmar, că euro se cocoață pe platoul nivelului de 5 lei, Cîțu ne povestește în chip halucinant că o ducem mult mai bine de când el împărățește peste destinul țării, că a crescut puterea de cumpărare, ce mai, că în curând le vom sufla în ceafă Elveției și Norvegiei din punctul de vedere al bunăstării. Ultima ieșire a șefului Guvernului ne-a reconfirmat bănuiala că omul trăiește într-o altă lume, de această dată probabil una cu climă veșnic tropicală. De ce spunem acest lucru? Pentru că printre măsurile cu care premierul ne-a amenințat este și cea privind restricționarea circulației persoanelor nevaccinate după lăsare serii, în localitățile cu rată de incidență crescută. Am înțeles, astă vară când era cald, oamenii se întâlneau în parc, la terase și în alte spații deschise, la o vorbă, un suc, o bere, o cafea. Ceea ce pare să îi scape lui Florin Cîțu este că aceste creaturi ciudate, oamenii de rând, nu stau la cioace în parc sau la terase când temperaturile de afară nu depășesc 8-10 grade. Bun,  să zicem că pe unii i-ar apuca ieșitul la restaurant după ora 20.00, dar acolo se poate intra doar pe baza certificatului verde, așa că, teoretic, nu există vreun risc de răspândire a virusului. Ce efect poate avea restricționarea circulației după lăsarea serii pe o vreme rece, ploioasă? Pe lângă faptul că măsura se remarcă printr-o sterilitate tipică multor legi românești, e introdusă în discuție și problema adâncirii faliei dintre vaccinați și nevaccinați. Iată că, din nou, ajungem să ne învârtim în jurul unor măsuri ineficiente, care nu fac altceva decât să învenineze societatea, să îi ridice pe români unii împotriva altora. Campania de vaccinare din România este un eșec pentru că strategia de convingere a fost una eronată, punându-se accentul mai de degrabă pe coerciție decât pe conștientizarea beneficiilor serului asupra sănătății. Readucerea în discuție a restricționării circulației pe timp de noapte este, de fapt, o perpetuare a unei tâmpenii care, și în trecut, a învolburat spiritele și nu și-a demonstrat eficiența. Ageamiii care mimează gestionarea crizei sanitare experimentează tot felul de aberații, ocolind cu măiestrie măsurile care ar putea reduce cu adevărat răspândirea bolii. Una dintre ele ar fi testarea masivă, dar cine are timp și chef de măsuri productive?

 

 

comentarii
9 comentarii

Toate restrictiile enumerate in articolul de mai sus si atribuite lui Cirtu sunt mincinoase. Primul ministru nu e medic (si chiar daca ar fi) prezinta doar deciziile sau scenariile primite de la Ministerul Sanatatii, CNSU, etc. de care trebuie sa tina cont. Ziaristii scriu politica, dupa cum bate vantul! Acum din ce parte bate vantul?!!
Cititescu
24.09.2021 09:47
Din partea Dancila!
Rodica
24.09.2021 11:10
Ori dl. Bako se incapataneaza, ori nu poare sa inteleaga ca nu virusul umbla noaptea pe strazi ci oamenii care se intalnesc in mediul privat (in incaperi, deci) si acolo nu-i poate controla nimeni.
Dar no, mananca si dansul o pita.
rosu
24.09.2021 12:37
Are perfectă dreptate autorul articolului. Cei care comentați, de fapt, vă aflați de-o parte sau de alta a adevărului, după cum ,,bate vântul ".
Maria
24.09.2021 15:20
Ăștia care jubilați pe aici că i-a închis în casă pe "nevaccinați" sunteți de fapt niște persoane mărunte, șterse și dintr-odată ați devenit cineva
Stați liniștiți, e doar un miraj
Ff
24.09.2021 19:40
Au prezentat în continuu beneficiile vaccinarii: te infectezi mai greu, dacă totuși o faci, faci forme ușoare ale bolii și nu mori. Astea sunt beneficiile. Au fost prezentate peste tot. Problema e ca televiziunile cumpărate anul trecut de Orban cu bani grei au boicotat guvernul Catu, criticând mereu orice decizie bună luata de acesta. Știți, nu?!? Orban a plătit anul trecut toate televiziunile cu bani grei. Acele televiziuni, altceva nu au făcut, decât au discreditat vaccinarea și au criticat toate masurile bune luate de Câțu . Acele televiziuni ar trebui arestate ptr zadarnicirea combaterii bolilor. Atâția naivi au convins sa nu poarte măști, sa nu păstreze distanțarea, sa nu respecte nimic. Cine știe câți or fi și murit din cauza asta... Criminali! Și toate aceste televiziuni au beneficiat de banetul dat cu multa generozitate de Orban, maram ptr suferință din pandemie. Care suferință, ca în pandemie lumea a stat acasă, deci tv-urile au funcționat mai mult ca de obicei, nu mai puțin. DECI ATENȚIE, e chiar grav: TELEVIZIUNILE PLĂTITE ANUL TRECUT DE ORBAN, ÎN CONTINUU AU CRITICAT GUVERNUL CATU ȘI PREȘEDINTELE. NU SE DEDUCE CA DE ACEEA I-A PLĂTIT ORBAN? CA SA CRITICE GUVERNUL CÂȚU, ȘI ASTFEL EL, ORBAN, SA CÂȘTIGE ALEGERILE? Asta e părerea mea. Putem sa mai avem păreri, nu? Eeee... si acum Câțu va câștiga președinția partidului.Fiindca Dumnezeu nu doarme și "cine sapa groapa altuia cade singur în ea" Asta functioneaza! Nu fa rău, ca rău primești.
24.09.2021 19:45
Cei vaccinați e normal sa nu sufere nici un fel de restricții, ptr ca sunt vaccinați! Sunt responsabili și au înțeles ca dacă vrem sa scăpăm de o boala virala grava, trebuie sa ne vaccinam. Pai nu e contra naturii, acum sa suportam aceleași restricții cu cei nevaccinatii, cărora nu le pasa ca se închide economia din cauza lor, ca lumea rămâne fără joburi, ca bolnavi cronici mor cu zile ca nu pot fi primiți în spitale, din cauza ăstora, ca nu mai sunt locuri. Deci, nevaccinatiilor,vreți sa nu va vaccinați, ok, e dreptul vostru, însă atunci stați în online :munca online, școala online, cumpărături online. Și fiți navaccinati la voi acasă, nu se ne creeati tot felul de noi variante ale virusului! Noile variante ale virusului de la nevaccinatii au apărut, ca virusul a mutat și a creeat aceste noi variante. Și va mai creea, ca asta e virusologia,daca nu vaccinezi măcar 80%, nu scapi!
Un OM
24.09.2021 20:01
Pentru Ff,
Ce ai cu cei neantepati !?!?
Trezeștete OAIE !!!
A venit " stăpânul" moșiei ( coloniei) înapoi de la NY - ONU cu noua listă de la stăpâni lumii. Sa dat ordin cum că lumea nu ascultă , și nu se înțeapă! Toți acei care nu se supun trebuie pedepsiți!
Iar șeful coloniei (kwi) a promis că planul va avea succes!
A băgat spaima în voi , normal, toată ziua , cu cifre și statistici de bolnavi și decedați! Trezirea oameni buni ! Deschideți ochii!
Deja în SUA scriu ziarele că la primăvara va fi doar o simplă gripă!
Înseamnă că se așează apele politicii . Acest virus este politic! Nu doar in Romania ci mai ales în SUA. Acesta a fost ultimul castel care trebuia cucerit! Se pare că sa reușit , iar noul partid liberalo- progresist ( din US ) a cam distrus ultima speranță de libertate din lume!
În rest toate cele bune si vă recomand o cura de vitamine C ,D și Zinc. Dacă sunteți vaccinați ar trebui sa nici nu va pese. Va zis ăștia că nu muriți , ci faceți doar o formă ușoară !
25.09.2021 07:20
@ un OM
Tare speriat mai ești omule!
Tu chiar crezi că guvernul nu mai poate de tine?!?! Văi ce grijuliu a devenit " guWernerul meu!"
Dacă ți-a spus la TV că trebuie vaccinați 80 % tu i-ai crezut?
Pai Israel, Islanda și altele care au fost " vaccinați " aproape toți nu au reușit să ajungă la " imunitatea de turmă" . Mai citește și altceva, alte surse , ăștia te-au spălat rău pe creier !
Virusul este unul politic ! Acest curent cu " încălzire globală", " mașini verzi" , " mâncare ecologică" , și acum " certificat verde"?!?!
Deshide ochii omule! Să vedem cum se va încălzi lumea la iarna de la panourile solare și turbine eoliene...
25.09.2021 07:34
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia