Tribuna
Sindromul „Poiana Brașov”
Dragoş BAKO
1037 vizualizari

E drept, există multă ticăloșie în România, dar nu trebuie neglijat nici potențialul de prostie. Cele două tare se manifestă pretutindeni, de la relațiile interpersonale ale cetățenilor de rând, până la instituțiile statului, care ajung să acționeze asupra societății ca un gaz toxic. Decizia de a întrerupe activitatea microstației de ambulanță din Poiana Brașov e un exemplu grăitor pentru ceea ce înseamnă detonarea prin prostie. E un episod desprins din serialul nesfârșit al paradoxurilor românești: începând cu 1 decembrie, microstația de ambulanță din Poiana Brașov va fi desființată. Întâmplător, Poiana Brașov nu e Miami Beach, Boracay, Copacabana, ci o stațiune montană unde turiștii merg îndeosebi iarna. Tot întâmplător, în România, iarna începe în decembrie. Cu alte cuvinte, nici că se putea găsi un moment mai potrivit pentru desființarea acelui punct medical. Media intervențiilor zilnice era de 15-20 cazuri, iar acum cei ce vor avea nevoie de ajutorul medical vor trebui să aștepte până când o ambulanță va ajunge de la Brașov pe un drum care, de multe ori, e blocat din cauza traficului, stațiunea fiind arhiplină în sezonul alb. 

Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care a fost luată această decizie prostească, dar e posibil ca la mijloc să fie lipsa banilor. În România, sunt bani pentru orice tâmpenie, mai puțin pentru adevăratele nevoi. De multe ori, guvernanții se comportă precum cei ce nu au bani de pâine și facturi, dar se apucă să-și schimbe parchetul sau să zugrăvească. Am înghițit pe nemestecate directive de tot felul pentru a putea lua banii alocați prin PNRR și a construi cu ei piste pentru biciclete ori pentru a-i îngropa în proiecte sterile. Țara arde și babele care ar trebui să o gestioneze se piaptănă în oglindă, încercând să-și cosmetizeze înfățișarea, doar, doar or mai căpăta nițică seducție electorală. 

Episodul din Poiana Brașov se înscrie în suita tâmpeniilor românești ce devin banalitate, însă e încă o dovadă importantă a habarnismului, ignoranței și prostiei unora dintre cei ce ar trebui să repare, nu să strice. E ca și cum la jumătatea lunii iunie ai concedia salvamarii de pe litoral. Pare aberant, dar nu ar trebui să ne mire dacă la vară s-ar întâmpla asta, pentru că România nu ne mai poate surprinde cu nimic. 


comentarii
2 comentarii

Microstatia de Ambulantā era probabil neeficientā economic. In locul ei se va deschide un studio de videochat sau o salā de pācānele. Cum e stiut cā e mult mai usor sā previi decât sā vindeci sfātuim turistii sā fie atenti la ce fac , sā nu fie in situatia de a solicita sprijin medical specializat.
Gogu
20.11.2023 07:12
1. O altă aberație de la Bruxelles: Demolarea barajelor de pe râurile din Grecia, Croația, România și Slovacia:
Prin proiectul „Înlăturarea barierelor de pe râuri: plan de implementare pentru Europa de Sud-Est” (Scaling up dam removal: implementation plan for Southeastern Europe), organisme locale și internaționale încearcă înlăturarea barajelor de pe râurile din Grecia, Croația, România și Slovacia, instruirea serviciilor și agențiilor cu privire la modul în care poate fi implementată această practică, precum și informarea și conștientizarea publicului, relatează Skai.gr citat de Rador Radio România.
În România, pentru Iain Trewby, de la Fauna & Flora, „acest proiect oferă o oportunitate incitantă de a restabili conectivitatea ecologică prin construirea susținerii necesare pentru înlăturarea barajelor, care va spori biodiversitatea și va îmbunătăți funcționarea sistemelor interne de ape”.

2. Acum câteva zile, Parlamentul European a adoptat o „Lege pentru Restaurarea Naturii” (reamintim că PE nu legiferează) care are ca scop declarat adoptarea de „măsuri pentru protecția naturii”. Votul a trecut la limită: 336 de europarlamentari au fost „pentru”, în timp ce 300 au votat „împotrivă”, iar 12 s-au abținut.
Legea își propune să recupereze 20% din pământurile și apele „afectate” ale Uniunii Europene, până în 2050, ca să combată, ați ghicit, încălzirea globală.
Legea pentru Restaurarea Naturii. Europarlamentar croat independent, fost judecător: Scopul real al acestei legi este confiscarea proprietății private, al terenurilor agricole.

3. ȘTIREA ANULUI: 11,977 decese subite după v@ccinul C0vid19, confirmate de Comisia Europeană
Comisia Europeană recunoaște că se moare după vaccinul anti-COVID. Până pe 30.09.2023 aproape 12,000 de persoane au murit spontan!
11,977 de persoane au "murit spontan” până pe data de 30.09.2023 după ce au primit vaccinul anti-COVID, recunoaște Comisia Europeană într-un răspuns oficial semnat de către comisara pe sănătate Stella Kyriakides către europarlamentarul croat Ivan Vilibor Sinčić.
Dumnezeu să-i ierte pe toți cei care au decedat ca urmare a efectelor adverse a acestor produse medicale cu care oamenii au fost constrânși să se injecteze!

4. Breton admite: Cenzura pe internet servește pentru controlul Alegerilor Europene:
La putin timp de la implementarea Regulamentului privind Actul de Servicii Digitale (DSA) în Europa, un comisar european a vorbit despre o "supraveghere” viitoare în cadrul alegerilor europene din 2024.
Thierry Breton, responsabilul pentru Piața Internă, a dezvăluit într-un interviu acordat publicației Le Figaro că Comisia Europeană va exercita un control asupra știrilor în timpul procesului electoral și va elimina rapid informațiile considerate false.

5. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă la Madrid, împotriva Guvernului Sanchez, care a amnistiat separatiștii catalani
Tensiuni fără precedent au avut loc în Spania sâmbătă, atunci când sute de mii de oameni au ieșit în stradă la Madrid, împotriva Guvernului Sanchez, care a amnistiat separatiștii catalani. Organizatorii vorbesc de peste 1 milion de manifestanți.

6. Proteste masive în Spania! Neo-marxiștii creează HAOS pentru a instaura o nouă ordine
Milioane de spanioli au iesit pe strazi pentru a-si apara suveranitatea statala ca urmare a intentiei guvernului neomarxist-socialist condus de Pedros Sanchez de a-i amnistia pe cei responsabili de incercarea de secesiune a Cataloniei in 2017. Desi masura amnistiei este neconstitutionala, Sanchez doreste sa o promoveze pentru ca, la schimb, sa fie votat de catre partidul secesionistilor catalani, care a intrat in Parlamentul Spaniei la ultimele alegeri.

7. Spania se află în pragul unui nou Război Civil
Câteva zeci de ofițeri spanioli în retragere au cerut Armatei să îl răstoarne de la putere pe premierul socialist Pedro Sanchez, după concesiile făcute de acesta separatiștilor catalani, pentru a rămâne la putere.
Pedro Sanchez a obținut joi un nou mandat de premier, cu sprijinul a două formațiuni separatiste catalane. În schimb, Sanchez le-a promis acestora amnistierea separatiștilor catalani, în frunte cu Carles Puigdemont, condamnați pentru că au cerut secesiunea în 2017.

8. Guvernul mondial prinde contur? Șefa FMI cere țărilor să dezvolte MONEDA DIGITALĂ de bancă centrală. 11 state au lansat deja CBDC
Guvernul mondial unic, o teorie ce părea desprinsă din zona conspirației, prinde deja contur, asupra țărilor existând presiuni pentru dezvoltarea modedelor digitale bancare centrale, ceea ce va permite controlul popu.lației la nivel global.
Țările trebuie să meargă înainte cu dezvoltarea CBDC, pentru a evita să rămână în urmă, a subliniat, săptămâna trecută, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Kristalina Georgieva.

9. Întâlnire de la penal la penal: Iohannis s-a văzut în Tanzania cu Tatiana Kraus, soția lui Robert Kraus, condamnat la închisoare pentru delapidare. Ciutacu reacționează: ”Securitatea tocmai l-a rezolvat”
Președintele Klaus Iohannis își continuă turneul african alături de soția sa, Carmen Iohannis, și liota de consilieri care au prins prilejul să viziteze pe bani publici diverse țări. Aflat în Tanzania, președintele Klaus Iohannis a participat la o petrecere la hotelul din Dar es Salaam alături de români cu probleme penale, susține Știripesurse.
Potrivit unor surse locale, președintele României s-a întâlnit la Hyatt Zanzibar cu români tineri, frumoși și... dați în urmărire internațională pentru delapidare, fraudă și abuz in serviciu.

10. Autobuzele electrice din Constanța, scoase din circulație la prima ploaie serioasă
Autobuzele electrice au fost scoase din circulație în municipiul Constanța, sâmbătă seara, deoarece carosabilul este inundat în mai multe zone, au anunțat reprezentații CT Bus. De asemenea, unele linii de autobuz au fost deviate, tot din cauza apei de pe carosabil, informează Știripesurse.

Detalii in presa
Alte stiri
20.11.2023 11:18
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA