Tribuna
Sevis
Să fii Partidului oştean. Adică să alegi dacă vei fi jupân sau o s-o pui
Dumitru CHISELIŢĂ
654 vizualizari

Cred că (din auzite şi din simţite doar, că aşa, "live", nu pot spune, că nu-s în situaţia...) să fii membru de Partid (oricare, nu contează), momentele când se aleg şefii pot fi clasificate la categoria "mai mari hopuri ale vieţii".
 
Oamenii nu se nasc membri de Partid. Ei aderă voluntar la Partid. Nici măcar comuniştii nu te băgau cu de-a sila în Partid, ci (te aduceau la stadiul în care) tu solicitai asta. Omul ajunge în partid pentru că... Ia să vedem. A citit statutul şi consideră că valorile lui coincid cu cele ale partidului şi decât să se bată de unul singur pentru ele, valorile, mai bine să meargă unde-s mulţi, că puterea creşte. Greu de crezut, nu? Nu suntem nici în filmele alea vechi cu ilegalişti, nici în campania electorală. Chiar dacă există (şi cunosc) cazuri de implicare politică dezinteresată, ele sunt rarissime. Deci, scuze, nu. S-o mai încercăm o dată. Omul ajunge în partid pentru că ştie că poate ajunge jupân călărind spinarea partidului, care partid îl călăreşte la rândul lui, pentru că toate au un preţ. Adică nu mai eşti om-om, liber şi cu liber arbitru, ci eşti om DE PARTID şi trebuie să te comporţi ca atare. Dar se merită. Un om de partid promovează mai iute decât unul de ne-partid. Poate ajunge şi mare şef sau director pe unde nici nu se aştepta, şi asta pentru că Partidul. Poate fi ajutat, sprijinit, finanţat chiar, pentru că tot Partidul. Poate ajunge în Senat, Cameră, Guvern, pentru că idem, tot Partidul. Normal că se merită şi poate întreba fraierul de 100 de ori pe oră că "da' cum a ajuns ăla acolo?" şi dacă nu aveau alţii mult mai buni. Erau, sigur că erau, dar ăia nu-s cu partidul. Păi aşa, NORMAL că intri în Partid. Că tu eşti al lui, dar şi el e, cumva, al tău. Totul e să nu mişti în front, să nu trădezi, să nu te scape gura, să nu uiţi cine a fost jupân cu tine. Ei, păi e viaţă să fii Partidului oştean, vorba unui cântec destul de comunist şi destul de vechi.
Dar vine o vreme în care chiar dacă eşti jupân şi ai ditamai protecţia în spate şi deasupra, începe să nu-ţi mai fie aşa de comod fotoliul ăla şmecher care e "al tău". E atunci când în Partid au loc alegeri. Când, ups, tu trebuie să alegi. Când ţi-e, poate, naşpa să alegi. De ce?  Păi, de exemplu, pentru că sunt minimum două grupuri care for să fie şefi (prin reprezentant, whatever, dar tot aia e). Care deja încep o păruială internă, o campanie reciprocă de săpături, de strâmbe, de umflat muşchii, de pozat alături de şeful statului sau de nişte tovarăşi de la Europa, ca să arate că uite bă sărakilor pe cine am lângă mine! Şi îţi dai seama că doar o gaşcă va câştiga din două sau câte-or fi. Noa, ce ne facem? Cum eşti poziţionat faţă de ei? Cu cine şi cu care eşti? Cum te-ai exprimat faţă de candidatul la şefie atunci când ai spus că, iar el nu a uitat asta şi dacă ajunge el şef, ce-ţi face? În ce grupă eşti tu? Aia cu şanse sau aia cu fără şanse? Şi mai ales, CU CARE VOTEZI? Pentru că oricum ai vota, vei fi socotit trădător şi oportunist de către alţii. Pentru că ştii că ai o opţiune cu două consecinţe. Adică vei alege dacă vei fi jupân sau dacă o s-o pui. Pentru că fiecare candidat la funcţia supermă în partid îi are pe "ai lui" după el. Eşti sau nu printre ei? Eşti, că nu ai încotro. Noa, şi care câştigă? Care brigadă? Şi în ce poziţie/ situaţie vei fi tu faţă de brigada câştigătoare? Ei vedeţi?
Cunoscutul scriitor şi istoric militar Viktor Suvorov, în al său "Acvariul" (cunoscut la noi şi ca "Cenuşă fără epoleţi") face referire la faptul că tu, ca om din sistem, urci şi cobori alături de "grupul" tău, de gaşca ta. Eşti jupân odată cu ei şi eşti nimic tot o dată cu ei, cu "ai tăi". Aşa e atunci când devii al Partidului oştean. Alegi nu doar cine va fi şef, ci şi dacă vei fi jupân sau o vei pune. Noi ăştia mai săraci cu ideologia om fi şi cu buzunarul mai săraci, dar ne permitem să râdem liber, fără a fi luaţi în discuţii la prima şedinţă...

comentarii
4 comentarii

Dar sa fi jurnalist si sclav la stapanii pesedisti cum e domnule Chiselita ?
Vivi Dragan
22.07.2021 09:16
@ Vivi Dragan

Dar sa fii printre jigodiile din USR cum este jupanita? Alaturi de toti tiganii si sodomitii, te simti in elementul tau? Alaturi de marxistii si antihristii din USR te scalzi in mizeriile proprii sau va scaldati in grup? Alaturi de cei mai inversunati dusmani si tradatori ai Romaniei, ai credinteti si ai neamului romanesc, te simti bine?

Eu cred ca nu te simti. Voi nu aveti obraz, de aceea si sustineti ceea ce sustineti. Gunoaiele si sobolanii Romaniei.
Orice, da nu USR
22.07.2021 10:17
USR nu exista poate fi numit lejer SRI doi. Asa ca sunteti departe ramanati voi cu pesedache care va facut oameni ca altfel nu erati buni nici de portari dar va facut mari functionari ai statului de aceea tara asta sa dus in cap.Toti lucrati la stat ca la privat nu va angajeaza nimeni.
Vivi Dragan
22.07.2021 13:25
Unde "la privat" draga Vivi, la vandut kebab? Ca la asta se reduce sistemul privat romanesc. Sclavagismul multinationalelor nu poate fi numit "privat" pentru ca nu plateste taxe la stat. Este un sistem mafiot in care romanii sunt sclavi iar "patronii" exploateaza resursele tarii, sifoneaza veniturile si scot saci de bani cheltuind frimituri cu "forta de munca". Daca in sectorul sclavagist, salariile sunt mici, in loc sa luptati pentru salarii mai mari, voi vreti sa moara si capra vecinului. Mentalitate de cocalari, as spune. Nu crezi?

Iar despre PSD, imi pare rau sa iti spun ca textele cu PSD s-au cam fumat. USR-istii si securistii vostri de aceeasi ideologie marxista ca si PSD-istii le-au dus in derizoriu. Oamenii cu siguranta si-au invatat lectia, USR = PSD aceeasi mizerie. Sau chiar mai rau.

Asta veti vedea voi la viitoarele alegeri. Degeaba postezi tu la fiecare articol care expune mizeria USR-ista si lovesti in autor, ca mizeriile voastre progresiste nu mai tin.
Orice, da nu USR
22.07.2021 16:29
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia