Tribuna
PNL
Oglindă, oglinjoară, cine-i mai infractor în astă țară?
Dragoş BAKO
672 vizualizari

Marți a început procesul pe care o mare companie farmaceutică, producătoare de vaccin anti-covid 19, l-a intentat României pentru că țara noastră nu și-ar fi onorat niște obligații contractuale. Suma pretinsă e de vreo jumătate de miliard de euro, că tot ne dădeau banii afară din casă. Povestea, cusută cu ață albă, subțire și înnodată grosolan pe ici, pe colo, a stârnit multe dezbateri cu trimiteri politice, transformându-se într-o clasică șaradă cu miros de răfuială între politicieni. Nici nu contează de la ce partide sunt cei care ne-au băgat în povestea asta urâtă, pentru că de 34 de ani toți cei ce s-au aflat la guvernare au dat, la un moment dat, cu oiștea în gard. Răspunderea guvernamentală e un concept străin de practicile românești, cetățenii de rând fiind singurii care au decontat mereu boroboațele demnitarilor și nu doar pe ale lor. E posibil ca tot românii să deconteze și porcăria asta cu achiziția dozelor de vaccin suplimentare, de care România nu avea nevoie, în cazul în care statul va pierde procesul cu gigantul din industria farmaceutică. E vorba despre aceiași cetățeni care sunt tratați, la vrac, ca potențiali infractori. Vor guvernanții să le vină de hac celor ce stau abuziv în concediu medical? În loc să identifice și să stârpească micile făbricuțe ce emit documente false, cei ce taie și spânzură au trecut la impozitarea tuturor concediilor medicale, lovind și în pacienții de bunăcredință, cu adevărat bolnavi. Vor guvernanții să taie din aripile evaziunii? În loc să mergă țintit către cei ce încalcă legea, instituie proceduri complicate care îngreunează buna desfășurare a activităților contabile, cum ar fi factura electronică obligatorie pentru toată lumea. Doar aceste două exemple (mai sunt multe altele) ne arată că statul pornește de la premisa că toți suntem predispuși la încălcarea legii, neobosindu-se să-i identifice și să-i tragă la răspundere pe cei ce driblează regulile. Așadar, cetățeanul, de multe ori de bunăcredință, este tratat ca un potențial infractor, în vreme ce demnitarii care au adus prejudicii imense acestei țări, nu pătimesc vreodată. Infractori sunt cei ce au băgat mâna direct sau indirect în vistieria statului, nu contribuabilii corecți, tratați ca posibili evazioniști. Dar asta e o realitate pe care nimeni nu se obosește să o schimbe, să o așeze pe făgașul normalității, adică să introducă pe bune răspunderea guvernamentală și să îi sancționeze doar pe cei ce încalcă legea, fără declanșarea unei vânători generalizate de vrăjitoare.   


comentarii
13 comentarii

Foarte buna observatia din articol. Un stat de stanga are doua caracteristici distincte, cel mai bine evidentiate la statul comunist:

1. Prezumtia de VINOVATIE. Considera pe toti cetatenii ca infractori, iar cetateanul trebuie sa isi dovedeasca nevinovatia in fata oricaror acuzatii. Viziune total opus fata de abordarea statelor libere, democratice unde cetateanul este considerat nevinovat pana cand este dovedit a fi vinovat.

2. Arunca vinovatia colectiv, pe intregi gupuri de cetateni, total opus modului de justitie democratica, unde cetateanul este judecat individual, fiecare pentru vina lui. Sunt multe exemple in care comunistii considera vinovati oameni pentru simpla apartenenta la un grup. Cunoasteti, desigur, lupta comunistilor impotriva "chiaburilor", impotriva "bughezilor" etc. Si in zilele noastre lupta impotriva "popilor" impotriva bisericii, impotriva "bogatilor" precum si impotriva unor profesii precum doctorii sau judecatorii, ceea ce este anormal. Daca sunt doctori care au incalcat legea, trebuie sa plateasca individual, pentru ca sunt si doctori care nu au incalcat legea. La fel la judecatori. Sunt judecatori ticalosi, corupti, si altii corecti. Nu ii bagati in aceeasi oala, cum fac comunistii. Fiecare om este responsabil pentru faptele sale. Nu este normal sa fie judecat si acuzat pentru faptele colegilor sai.

Observatia din articol este inca o dovada ca suntem guvernati de partide de stanga de peste 34 de ani, fara a mai lua in considerare perioada comunista, tot de stanga, chiar daca partidele ne-au spus ca sunt de dreapta. Uitati-va la politicile lor de stanga. La programele lor de stanga. In afara de PSD, care se recunoaste si se mandreste ca este de stanga, Liberalii, USR-istii, Forta dreptei - toate sunt ciume de stanga.

Dreapta politica are 3 elemente specifice:
lupta pentru credinta - pastrarea credintei stramosesti si transmiterea ei generatiilor care urmeaza.
lupta pentru tara - granitele tarii sa cuprinda teritoriile locuite de romani.
lupta pentru neam - apararea dreptuirilor romanilor din interiorul tarii si din afara ei.

Stanga mereu a fost impotriva acestor principii. Sunt atei si urasc credinta cu toata fiinta lor. Au tradat tara si au cedat teritorii, sa fie ocupate de alte neamuri, nu spun nici un cuvintel in apararea romanilor care treiesc in afara tarii, ei luand masuri chiar si impotriva propriilor cetateni de altfel.
Sibian
21.02.2024 11:06
George Simion liderul partidului Aur este declarat '' persona non grata '' cu interdictie de intrare in Basarabia pentru inca 5 ani - declaratie de presa a Prim Minustrului Republici Moldova.
21.02.2024 12:39
Era de asteptat ca acest individ, care nu are nici o legatura cu patriotismul adevarat si civilizat sa fie dezumflat si desconspirat ca un tradator de neam care lupta pentru interesele rusilor.
Dan
21.02.2024 13:01
Inseamna ca a deranjat clanurile KGB-iste de acolo. Nu am auzit sa-i dea interdictie lui Ciolacu, lui Ciuca sau lui Barna.

Tradatorii sunt cei care au acceptat adancirea canalului Bastroe, care au pus jandarmii pe fermieri de dragul granelor din Ucraina, sunt ciumele care inca accepta urmarile ticaloase ale pactului Ribbentrop - Molotov, si recunosc teritorii romanesti ca fiind straine de tara, desi pactul a fost condamnat de UE si NATO si este considerat nul. Astia sunt tradatorii, ciumele, virusii acestei natii.

Toate ciumele tradatoare se dau patrioti si se imbraca in costume natinale pe la sarbatori, dar ei au tradat interesele Romaniei in fiecare zi. Pitipoanca de Turcana este scolita la Moscova, de KGB. Plin PSD-ul si PNL-ul de securisti scoloti de Putin. USR-ul este chiar format din securisti Putinisti. Deci despre ce vorbim?

Cand voi auzi ca are Ciolacu sau Ciuca interdictie in R.Moldova si in Ucraina, atunci poate cred ca sunt si ei patrioti. Pana atunci, singurul patriot adevarat este Simion.
@ 12:39, @ 13:01
21.02.2024 14:31
Dane, mirosi a stalinskaia fratioare. Interesele rusilor mereu au fost sa nu se uneasca niciodata Moldova cu Romania. Se pare ca si tu ai aceleasi interese. Cum se face ca mereu hotul striga hotii? Ticalosi mai sunteti...
@ Dan
21.02.2024 17:19
Infractori ati fost toti care au promovat vaccinuri experimentale. Mai toata 'presa', mai toti publicati in publicatii 'respectabile'. 'Respectabile' in cercul/bula vostra.
Marius
21.02.2024 18:18
Văd că orbanistul putlerist bako din Bacău a revenit cu liota de hauri, antivaxeri betegi la cap și pseudopatrioți. Lasă-l, te, pe Chisi să "editorialeze", că măcar apartenența lui e mai pidosnică (= mai ferită, nu ce crezi tu), și pe locuri are umor.
Erlkoenig
21.02.2024 20:14
Tu esti prost, sau te faci ? Vezi ca suferi de ,, invers ".


@ 21.02.2024 17:19
Dan
21.02.2024 20:34
Iar ai aparut mai ciuma? Iar ai inceput cu prostiile tale? Hai dispari, du-te canta la alta masa. Nimeni nu va place, toti va dau la o parte, si voi tot cu nasul pe sus sunteti, bai anormalilor, userei-elgebetei.
@ Erlkoenig
21.02.2024 20:36
@ ericoenig-- eu zic sa mergi la phiatrie --ai ceve la devla --daca nu-ti place Romania-pleaca la polul nord fara haine -doar in chiloti-poate i-ti vine mintea la capatana-- Daca nu ai inteles ce spune domnul Baco mai citeste odata si cere-ti scuze
21.02.2024 20:36
Erlkonig, veșnicul băgător în seamă care nu comentează la subiect, ci are obsesiile cu aur și antivaccinisti. am citit și eu textul și nu am găsit vreo referire la ce debitează paranoicul asta care nicioodata nu înțelege nimic dar comentează mereu.
Costel
21.02.2024 21:00
@@ericoenig Tu învață să scrie pe română la tine
Erlkoenig
24.02.2024 23:52
@21.02.2024 20:36 Că cam pe ce te bazezi tu că-s usr-ist? De la ăia te doare cănd îți dă peste bot?Nu-s bă, numa mă râd de proști ca tine
Erlkoenig
24.02.2024 23:57
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA