Tribuna
Fabrica Sevis
Numai Dragnea să fie urmărit în trafic? Orban ce cusur are?
Dragoş BAKO
761 vizualizari

După ce a ieșit din pielea lui Ronaldo, nefiind probabil încântat de propria persoană (ceea ce e de înțeles), Ludovic Orban s-a aruncat într-o altă interpretare din același film al alegerilor interne. Acum nu mai jonglează, nu mai driblează și nu mai înscrie, ci e ocupat cu lupta în tranșee, la baionetă, ca la Mărășești. Suflet de artist, Orban le-a mai ars colegilor de partid o interpretare teatrală peste ochi, anunțându-i că luptă în continuare ca la Mărășești. O fi fumat Ludovicul în tinerețe și Mărășești fără filtru, dar acum constatăm că nu-și prea filtrează discursul, rămânând încremenit în rolurile penibile pe care le încearcă tot mai des. Cu baioneta pălăvrăgelii în mână, (încă) președintele PNL trăiește iluzia unei lupte, chiar dacă atunci când se uită în spate nu vede prea mulți ostași care îl urmează. Spre deosebire de el, Cîțu poartă în mână baioneta ce are înfipt în vârf pixul cu care premierul, cu puterea lui, a magiei rectificării, poate unge încheieturile mâinilor delegaților ce îl vor vota la Congresul de la sfârșitul lunii septembrie. Orban a dovedit de multe ori că rolul de măscărici i se potrivește mănușă, iar când vorbește despre mâini sucite la spate, amenințări și schelete din dulap începe să semene cu Dragnea, alt narator ce juca în filme cu urmăriri în trafic și gangsteri ce voiau, dacă nu să-i ia viața, măcar să-i radă mustața. E clar, din 26 septembrie, PNL nu va mai fi condus de un personaj hilar, dar nici cu înlocuitorul său nu ne e rușine. Viitorul președinte al liberalilor, Florin Cîțu, are la rându-i oarece veleități de actoraș, jucând în comedia de doi bani cu prosperitatea crescândă a românilor ce simt că îi înghesuie puterea de cumpărare spre magazine. Premierul vorbește despre România și despre români de parcă ar citi un basm în care curtenii și norodul trăiesc o viață de belfer, călcând pe ogoarele prosperității. Vorbele-i sunt dangăt de clopot ce bate în dungă, dar au pretenția că sunt vești dătătoare de speranță și frenezie. Trecutul și viitorul PNL înseamnă două personaje a căror prestanță lasă de dorit, ca să nu spunem altă vorbă. La poalele acestor doi beligeranți stau războinicii partidului care se îmbrâncesc, se înjură și se cotonogesc în spiritul libertin, pardon, liberal, de cartier. Imaginile cu scandalul din unele filiale ne-au amintit de episoadele din Parlamentul ucrainean, darzice-se că de acolo nu are rost să ai multe așteptări. Altfel, dincolo de discursurile hălăduinde ale lui Orban și Cîțu, de panarama pe care o fac din când în când gealații fiecăruia, alde Rareș Bogdan și alți comunicatori din partid ne dau asigurări că e o competiție democratică și civilizată. Aaa, era să uit, vorbim de cel mai mare partid aflat la guvernare. 

 

 

comentarii
4 comentarii

Discursul oarecum patriotic al lui Orban este tardiv si ineficient pentru ca nu mai are puterea sa isi intareasca vorbele prin fapte. Marxistii pro USR-isti din cadrul PNL au vazut unde este puterea si acolo isi vor pune voturile. Vasilica Catu stie ca are sprijin puternic din afara tarii prin alierea cu marxistii USR-isti.

Spre deosebire de Orban, Dragnea a inteles mai din timp lupta anti-romaneasca a clasei politice si a adoptat un discurs patriotic intr-o vreme cand inca avea si putere. Astfel a dus o lupta reala pentru a implementa legi pentru romani. Acest fapt este incontestabil. De aceea este si perceput de romani ca atare. Tocmai pentru asta a fost mazilit, tradat si inchis chiar de colegii lui, Ciolacu si securistii din PSD, pentru ca a indraznit sa lupte pentru neamul romanesc.

Orban chiar sa vrea sa urmeze exemplul lui Dragnea, nu va reusi pentru ca nu mai are cu ce. El nu mai poate implementa nimic pentru tara. Toata puterea este in mainile lui Vasilica Catu. Deci Orban este o victima a luptei marxistilor vechi din PNL cu marxistii noi. Orban niciodata nu a fost patriot. Ce putin nu atunci cand putea sa fie si sa conteze. Orice regrete sunt tarzii acum.
PSD=USR=PNL aceeasi mizerie
04.08.2021 08:52
Dar, noi, românii, cetățenii acestei țări, unde suntem, în toată această luptă pentru ciolan? Vă spun eu: nicăieri, nu contăm. Ne uităm la luptele dintre politicieni ca și ciutele la luptele dintre cerbi. Nu contează cine învinge, cineva tot trebuie să ne tufă.
B.Utoru
04.08.2021 10:46
PDL a dat lupta finala. PNL nu mai exista.
04.08.2021 11:43
PDL nu a dat nici o lupta. Era format din grupul lui "Draga Stolo" din FSN. Au continuat vanzarea si distrugerea tarii.

Nu stiu cum nu pricepe lumea ca Romania nu a avut partid de DREAPTA dupa revolutie. Nici unul. Toate au fost de stanga. Si nici politica de dreapta. Toata politica si ideologia conducatorilor a fost de STANGA. Primul si singurul partid de dreapta este AUR in care lovesc toti marxistii si elgebetistii. Toti progresistii urla cat ii tin bojocii impotriva singurului partid de dreapta din ultimii vreo 80 de ani...

USR este stanga RADICALA, este marxismul ala bolsevic, dictatorial care a confiscat proprietatile si umplul inchisorile de oameni.
PSD=USR=PNL aceeasi mizerie
04.08.2021 14:40
Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia