Continental
Tribuna
Jurnaliştii, euroii şi PSD-ul sau cum să faci din rahat (media) bici (electoral)
Dumitru CHISELIŢĂ
792 vizualizari

Vai-vai, câtă vâlvă s-a făcut pe tema unui posibil furt la sediul PSD Bucureşti, în care două jurnaliste au... Acum nu mai ştiu cum să continui, că ştirile se bat cap în cap şi fiecare scrie cum îi pică bine sau cum are comandă.

Iniţial, a fost o postare pe facebook: "Două colege au rămas fără bani în porto­fel chiar în sediul PSD. Ele îşi lăsaseră genţile în sala destinată presei din sediul partidului şi au mers să ia declaraţii liderilor PSD. Când s-au întors au con­statat că le lipseau banii din portofele", a postat jurnalistul Ionela Arcanu pe profilul său de facebook. Dar ea e partea "neutră" a Marelui Scandal cu Portofele (oooof-offfffff!) de la PeSeDe. Asta că am avut şi o parte direct implicată: jurnalistul Mădălina Mihalache care, şi ea, a postat pe facebook că este "una dintre cele două jurnaliste cărora, astăzi, le-au dispărut bani din portofel".

Aflăm astfel de detalii cum că, genţile cu portofelele "au fost în centrul de presă, acolo unde stau cameramanii, reporterii şi băieţii de la tehnic" (sl.ns.). Deci într-un loc destul de animat, nu? Pe unde umblă multă lume, nu?

Pe departe, păgubaşa este cea mai raţională din toată presa care, pe seama incidentului de la PSD, mănâncă şi gura ei ceva de o ştire acolo, să iasă targetul şi vizua­lizările. Ea, colega din Bucureşti, chiar spune că isteria de pe facebook şi din presă "de data asta, este total nejus­tificată". "Cred că şi hate-ul, chiar şi pe reţe­lele de socializare, trebuie argumentat şi întemeiat, mai ales când e propagat de oameni de presă...", mai spune ea. Ehei, frumoasă încercare colega, dar ideea de "portofele furate de pesedişti" este mult prea atractivă ca să îi pui capac cu o de­claraţie de bune intenţii şi cu apeluri la ra­ţiune acolo unde nu e raţiune. Deci, po­vestea a explodat. Pe reţele şi în presă. Că doar începe campania pentru anticipate.

"Două jurnaliste, jefuite chiar în sediul PSD" (playtech.ro). Je-fu-i-te? Jurnalista de la playtech îţi explică şi unde: "chiar în incinta sediului central al PSD, din Bulevardul Kiseleff, unde se ţin Cex-urile cu baronii". Cu baronii? OK, să-ntreb, Brukenthal o mai arde pe acolo? Sau s-a mutat la ăilalţi, după cum bate vîntul, valul... 

Juridic, jaful sau jefuirea este definită ca fiind infracţiune şi constă în depose­darea PRIN VIOLENŢĂ, a unei persoane sau colectivităţi, de bunurile ce îi aparţin. Mediafax e mai rece, o dă pe prezumţii şi supoziţii, pe "ar fi rămas fără portofele" şi marşează pe răutăcismele din comentarii ale comentacilor. The Epoch Times Roma­nia o dă şi el pe jafuri: "Două jurnaliste, jefuite în sediul central al PSD din Kiseleff". Da, am înţeles, două colege de-ale mele "de PSD", aflate în teren, în timp ce luau declaraţii de la Partid, au fost "jefuite". Adică, în timp ce erau atente la ce spune cine spune, o bandă de ciume roşii au venit din spate, le-au dat câteva bastârci în cap şi au umblat la portofel. Sau, aceeaşi bandă, le-a pus cuţâtul pe la coaste şi le-a şuierat amical: "În numele lui Dragnea şi al social-democraţiei, BANII!!!. Avem nevoie de fix 80 de roni şi una sută euro, Capisci?". Bat câmpii, ziceţi voi? Păi, aşa e un JAF. Aşa au scris unii, că au fost JEFUITE. Când voi avea în plus 80 de lei şi 100 de euro, o să trimit la semnatarii articolelor ăstora câte un Cod Penal şi-un DEX.

Pagina numită "Ziariştii" (punct-com), o arde pe filme indiene: "Hoţie în sediul PSD: două ziariste au rămas fără banii din portofel!". Şi continuă. "PSD fură pe rupte, peste tot pe unde poate. La putere, în Opoziţie, în Guvern, prin baroni, ba chiar şi la sediul de partid. Un caz fără prece­dent s-a petrecut azi în clădirea..." Caragiale curat.

Final neglorios: povestea s-a încheiat amiabil. Nu a chemat nimeni Poliţia, NATO, pe James Bond, pe Popeye Marinarul să rezolve Marele Mister al Marelui Jaf.  Că deja e un mare mister. Ca filmul acela "A fost sau n-a fost?"

Cei cu creier la ei se pot întreba: a apărut sau nu suma lipsă? Portofelele cu bani sau banii din portofele s-au palmat "de către" un membru PSD  sau nu? Nu de alta, dar genţile, cu portofele cu tot, "au fost în centrul de presă, acolo unde stau cameramanii, reporterii şi băieţii de la tehnic". Ei, poate primesc o clarificare de undeva. Că sunt deja curios, că pe toţi vehemenţii ăştia i-a pocnit, subit, muţenia. Aştept... Nu de alta, dar să ajungi să iei apărarea unui partid (PSD sau oricare, că şi pe un USR-ist l-am "scos" odată) pentru că unii au luat-o pe ulei, e chiar de râsul piticului. Păi, nu?

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia