Continental
Tribuna
Încă un pustiu de bine făcut de COVID-19
Dragoş BAKO
1424 vizualizari

Stop joc. Opriți-vă puțin din ascultatul și cititul știrilor despre COVID-19 și bateți pe umăr memoria. Nu vi se pare că lipsește ceva din aer? Haideți, n-au trecut decât vreo trei săptămâni de când mestecam, visam și respiram scandaluri politice, întreținute de  soldații partidelor, buluciți în studiouri, înarmați cu înjurături la adresa adversarilor. Ultimele luni de dinaintea pandemiei au fost plumbuite cu aberante isterii politice, care au ținut într-o maladivă captivitate atenția românului, sleit de putere și răbdare. Aveam atunci impresia că nu vom scăpa în veci de pârdalnica scabie politică și că vom fi pentru totdeauna martorii unei nesfârșite lupte pentru ciolan. Cu mințile întunecate de dorința de a acapara cât mai multă putere, politicienii români de toate neamurile au călcat în picioare totul, de la rațiune la aparențe și bun simț. Să nu uităm că în timp ce în lume începea să se moară de coronavirus, pe ei îi siluia grija exclusiv de anticipate, de alegeri locale într-un tur sau două. Până n-a venit COVID-19 să le bată în poartă cu putere, n-au lăsat din mâini furcile și topoarele cu care își duceau războiul politic. Nu-i vorbă, nu s-au lecuit de năravurile ce i-au consacrat nici după oficializarea pandemiei, doar că au strecurat șopârlele ceva mai discret. Azi, dacă se întâmplă să mai scoată capul în lume, se străduiesc să intre în pielea personajelor responsabile, dar nu trebuie să fii din calea-afară de perspicace pentru a le dibui jocul viclean. Unde le era responsabilitatea când, în loc să pună la foc iute niște măsuri de diminuare a efectelor răspândirii COVID-19, ei își vedeau liniștiți de lupte, blaturi, dezertări și racolări. Acum studiourile de televiziune sunt triste fără ei, așa cum e trist cimitirul dintr-un sat nelocuit. Carevasăzică, am scăpat de acea dependență pe nesimțite, putem respira și fără să facem inhalații zilnice, cu fiertură de ipocrizie, demagogie și minciună. Lumea i-a uitat și s-ar putea ca după reluarea vieții să nu le mai acorde importanța de odinioară. Am spus-o și cu alte ocazii, pe lângă toate nenorocirile împrăștiate de acest virus peste omenire există și lucruri bune. Unul dintre ele este că am reușit să scăpăm de acea dependență nenorocită de jocul politic, pe care o credeam instalată în ființa noastră, sub formă de microb nemuritor. Iată că putem trăi și fără a fi pregătiți cu japca pentru alegeri anticipate sau la termen, supraviețuim și fără să ne facă unii bine cu forța. Indiscutabil, când se va încheia nebunia asta, vor răsări din glia tăcerii ienicerii partidelor, aruncând unii către ceilalți vinovății reale sau de propagandă, numai că mulți dintre români se vor fi dumirit deja că toți sunt o apă și un pământ, căci dacă nu s-ar fi ciorovăit atât și ar fi făcut din vreme o pază bună poate că ar fi diminuat cât de cât primejdia rea. 

comentarii
2 comentarii

Sa fim fara nadejde -- dupa ce trece tavalugul asta , vor incepe din nou vrajba si mai ales, lauda -- viteazului-- de dupa lupta in care desigur a stat ascuns in vizuina -pina a trecut trenul cu molila -- Asta e caracterul romanului de cand se stie -- popor care intoarce spatele dupa cum bate vintul-- si mai ales copiatori lui ---dinu paturica ----ca sa ajunga numai ei la slanina
eu
02.04.2020 00:55
Bine ar fi ca romanii sa ii vada pe politicieni asa cum bine i-ati descris in aceste randuri si sa inteleaga ce vor ei de fapt, indiferent de ce povesti ne toarna sau cu ce culoare de partid se spoiesc pe fata. Sa speram ca multi romani se vor trezi din hipnoza propagandistica si vor vedea adevarul gol-golut: actualii politicieni sunt doar niste fripturisti sinistri in gura carora nu merita sa privim prea mult.
2cents
02.04.2020 19:04
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia