Tribuna
Iar de Schengen nu ne-o vrea, merem în America!
Dragoş BAKO
685 vizualizari

Imediat se face anul de când austriecii au zis ”pas” la includerea României în Spațiul european de liberă circulație. Ai noștri, aidoma smardoilor din obor care se prefac a-și căuta șișul în timp ce strigă în gura mare ”Să moară mama! Vă tai pe toți!”, se jurau că-i pun ei cu borul pe labe pe înfumurații vienezi și că, nu mai departe de martie 2023, vom umbla fluierând prin spațiul Schengen, ca vodă prin lobodă. Uite că suntem în decembrie 2023 și nimeni nu a mai supus la vot intrarea României în Spațiul de liberă circulație la Consiliul JAI din 5 decembrie. Toată încordarea musculaturii oficialilor români se duse ca un fum scos pe nări de un pipăcios deghizat în balaur furios. Pe cei din Uniunea Europeană îi interesează prea puțin supărarea noastră legată de lăsarea în afara spațiului Schengen, toate frazele prin care ne compătimeau nefiind altceva decât niște mutări diplomatice. Rămâne ca politicienii noștri să mai mulgă zgomotos o temă electorală, fiecare jurându-se că atunci când va ajunge la putere, ne va așeza cu mânuța lui între țările în care nici puncte vamale nu sunt, nici cozi interminabile. Ei, dar ce veste minunată dinspre Washington se-arată? Premierul Ciolacu ne-a transmis că din 2025 am putea călători în SUA fără vize. E o altă temă electorală pe care Ciolacu, un posibil candidat la prezidențiale, înceară să o valorifice. Când se spune că s-ar putea elimina vizele? În 2025. Când e 2025? După 2024. Ce avem noi în 2024? O cârcă de alegeri. Carevasăzică, tradus într-un limbaj accesibil, mesajul ar fi următorul: ”Votați-l pe neica, iar el vă va da liber la plecat în America, fără viză!”. Și chiar dacă nu va candida neica, tot va susține pe cineva, persoană căreia i-ar prinde bine voturile aduse de promisiunea împlinirii visului de a călători mai ușor peste Ocean. Atât includerea în spațiul Schengen, cât și eliminarea vizelor pentru SUA reprezintă subiecte numai bune de valorificat în campania electorară. Ambele vorbesc despre dorința românului de a pleca din țară, ceea ce, pentru un politician ar trebui să fie o problemă. Adică, tot ceea ce vor alegătorii de la tine este să le facilitezi plecarea. E ca o ultimă dorință, după ce au așteptat să trăiască mai bine la ei acasă, să fie respectați, să nu mai fie biciuiți cu legi aberante. E trist că marile oferte făcute unui  popor sunt doar cele ce-i permit să umble slobod, departe de casă. Altceva? Altceva, nimic!


comentarii
6 comentarii

se jurau că-i pun ei cu "borul" (?) pe labe pe înfumurații vienezi
BOTUL
06.12.2023 11:37
Toti pleaca in America , Ultimul stinge becul.
06.12.2023 11:58
Vezi ,, American Renaissance,,

Dupa ce si-au facut praf propriile tari, africanii, sud-americanii si balcanicii iau cu asalt Statele Unite ! Iar daca nu sant primiti, se plang de discriminare !

Printre cei care trec ilegal frontiera SUA din Mexic, se numara si numerosi ( ! ) romani !!
Pixelbrei
06.12.2023 12:05
Mai demult, la noi se zicea , cu speranta : Vin americanii !!

Acum ,americanii zic cu ingrijorare : Vin romanii !!
Pefloxacin Aveloxiu
06.12.2023 16:09
Daca ei nu ne vor in Schengen, sa infintam propriul nostru spatiu , ,,Spatiul Poplaca ,, !! pe unde sa nu intre nici purecele !!
Venatores Bubalorum
06.12.2023 16:48
Lucru sasesc, afaceri ca-n jermania! Stapanii lui Iohannis se pisa pe toata clasa politica de la putere din Romania. Slugoii le-au dat pe nimic petrolul, ii lasa sa ne defriseze toate padurile si sa faca OSB din ele, au dat legi special pentru bancile lor, au inchis termocentrale la cererea lor, fac un purcoi de bani pe spatele nostru si nu platesc nimic la buget, au puterea sa faca ce vor ei in Romania.
De aia se pisa pe slugoii din pesede si penele, ca sunt sclavetii lor. Ce sa faca sclavetii impotriva stapanilor lor?
Pana nu le inchizi exploatarile de lemn si pana nu nationalizezi exploatarea resurselor, pana nu le impozitezi asa cum trebuie firmele, se vor pisa pe noi in continuare. Ii doare exact la banana de scelalaitul lui Ciolacu.
Austriocupitecus
06.12.2023 18:12
Din aceeasi categorie
Q House

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA