Tribuna
Greața o fi un simptom al covidului?
Dragoş BAKO
919 vizualizari

Oare greața o fi un simptom al covidului? Nu de alta, dar tot mai mulți români simt că îi ia greu de la stomac, o senzație de vomă. Dacă mă gândesc bine, nu cred să fie de la covid, e de la un virus mult mai grav, un blestem în captivitatea căruia românii se zvârcolesc de treizeci de ani, numit simplu, politică. I-am văzut pe cinicii soli ai partidelor trimiși cu iluzorii ștergare albe prin studiourile de televiziune întru amăgirea norodului cum își unduiau limbile, ba pe dosurile întrezărite ale șefilor, ba pe trunchiul noduros al minciunii. De parcă afară n-ar fi fost război și nu s-ar fi murit pe capete, hienele puse la patru ace țineau cu dinții de strategii, de planuri, de arbalete cu pretenții doctrinare, cu care încercau să își rănească adversarii politici. Vor și ei pesemne să se asorteze prin nesăbuitele acțiuni unui război și continuă să se lupte între ei, durându-i în cot că, de fapt, duc o luptă cu un întreg popor. Suntem în pandemie de mai bine de un an și jumătate, iar spitalele românești sunt tot nepregătite, incapabile să facă față unei situații fără precedent. Un an și jumătate înseamnă destul timp și pentru purtătorii unor carcase de tinichea să îndese în ele minți ce ar fi putut fi educate după atâtea experiențe dramatice. Dar nu, în tot acest timp, prioritatea au reprezentat-o scandalurile și luptele politice, încleștările pe ciolan, vânătoarea de tunuri. De la începutul anului am avut doi miniștri ai Sănătății, care nu au făcut nimic notabil (nu că nea Nelu Tătaru ar fi fost întruchiparea eficienței, dar în comparație cu alde Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă e parfum), așa că acum, când ne-am pomenit cu virusul călare pe noi, nu știm pe unde să scoatem cămașa. Ce face orice om întreg la minte când îi arde casa? În niciun caz nu se ceartă cu vecinul pe tema grănițuirii, a gardului construit cu zece centimetri mai la stânga, ci pune mâna pe gălețile cu apă, în încercarea de a stinge focul. Asta ar face niște oameni normali, dar politicienii, odată intrați în logica de partid, se transformă în niște creaturi meschine și nu se lasă impresionați de vâlvătaia ce topește sentimentul de siguranță și încrederea românilor. Niciodată în istoria României clasa politică nu a dovedit atâta cinism și nu a izbutit să-și dea arama pe față într-un asemenea hal. Inconștienții care mimează grija față de români nu fac altceva decât să le provoace acestora o acută și tot mai răspândită senzație de greață. Singurul antivomitiv care se arată la orizont e pasivitatea electorală, adică absenteismul pe nedrept clamat în ultima vreme.  

comentarii
2 comentarii

Nimic de obiectat referitor la clasa politica.
DAR nu e mentionat amfitrionul sef de la cotroceni.
La început de 2020 cand guvernele responsabile se pregateau de pandemie klaus insista cu alegeri anticipate ca nu-i convenea psd-ul majoritar.
Dupa ce-a avut puterea absoluta nu a facut nimic pentru oameni avand toate instrumentele. Acum ca l-a incurcat usr-ul a dat foc la tara. Iar in timp ce spitalele dau afara de oameni el se plimba la diverse conferinte externe.
nimic despre klaus??
14.10.2021 10:49
Spitalele au fost depasite peste tot in lume, lasati gargara; nici un sistem medical nu e pregatit sa primeasca mii de oameni in plus, deodata, din cauza unei maladii noi. Oameniui sunt de vina ; nu vaccin, nu masca, nimic. Rezultatele sunt catastrofale si puteau fi evitate, dar aveam constiinta si responsabilitate sociala. popor de salbatici caruia ar trebui sa-i fie greata de cum isi omoara conationalii transmitand virusul, nu de
clasa politica.
Gore
14.10.2021 17:22
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia