Tribuna
PNL
Ei, aţi aflat cine mă plăteşte să am păreri sau mai căutaţi?
Dumitru CHISELIŢĂ
738 vizualizari

Dacă aş avea atâţia bani pe cât zic unii că sunt plătit ba de ăla, ba de ăllalt, ba de Lascăştimnoi, ba de partide, ba de politicieni mici, mijlocii, mari şi imenşi, ba de etnii dujmănoase, ba de entităţi obscure şi oculte, mi-aş băga picioarele în meserie şi m-aş muta undeva într-o locaţie din aia de aroganţe, de unde să face liveuri zilnic tot cu aroganţe. Din alea cu şi despre bă sărakilor, ca ăla cu "ţăran în Spania". Şi mi-aş face poze cât mai şmechere doar ca să se oftice dujmanii, să mi-i văd la faţă galbeni ca lămâia, vorba hitului. 

Pentru că aşa e învăţată, nu ştiu de cine, dar temeinic, o supărător de mare cantitate de rumâni. Că să nu aibă păreri personale. Iar dacă ţine neapărat să aibă aşa ceva, deşi nu e neapărat necesar, că omul normal din categoria asta are veşnic treabă şi nu are timp de prostii ca de exemplu gândit, împrumută de la alţii. Ca la mall, cand te dai cu coşul pe rotile printre rafturi. Vrei păreri cu daci? Iei de la daci. Vrei cu haurşişoşoacă? Iei de la standul Haurşişoşoacă. Vrei cu UE şi Slava Ucrainei? Se găseşte, e la ofertă. Vrei cu România cea mai superputere din lume şi m**e străinilor? Ai şi din alea. Le iei de-a gata şi-s ale tale, de parcă le-ai fi gândit tu. Iar dacă ai rămâne la stadiul ăla, ar fi foarte bine. Ai o părere, nu e a ta că nu poţi că ie greu, dar o ai, s-o stăpâneşti sănătos tu şi familia ta. Nu eşti primul, nici ultimul nici singurul care e aşa. Numai că de când ai hăpăit părerea aia de-a gata, nu mai ai nici stare. Părerea ta e a ta, da, dar obligatoriu trebuie să devină a tuturor. Dacă vine unul şi spune ceva diferit de părerea aia second hand a ta, gata E PLĂTIT să emită părerile acelea dujmănos-contrare. Pentru că e imposibil să ai păreri libere, personale, din capul tău emise de tine în urma dificilului dar frumosului şi fascinantului act al gândirii. Nu se poate aşa ceva, omul serios are de lucru nu poate opina aşa, când i se scoală lui. Dacă ăsta vine cu păreri trebuie să fie şi ele de la cineva, care i-a  spus ce să zică şi L-A PLĂTIT, ca să împrăştie, că altfel nu se poate.

Şi uite aşa afli că eşti plătit de Dragnia dacă te iei de văvedemi şi rezişti. Că eşti plătit de Putin dacă eşti anti-aberaţii verzi europene sau de pomeneşti cumva de Bîstroe, revolta fermierilor sau vaccinarea la vrac. Că eşti plătit de Haur şi Şoşoacă deci iar de Putin, dacă spui ceva frumos despre România. Că eşti plătit de habar nu am care opoziţie din Sibiu care vrea să ajungă la Primărie dacă spui despre defrişările de-aiurea din oraş. Că eşti plătit de Budapesta dacă spui că "Iancu" de Hunedoara era nobil maghiar. Că eşti plătit de evrei dacă spui că dacii nu au fost buricul pământului. Că eşti plătit de popi dacă te iei de ateismele spitalo-catedraliştilor. Că eşti plătit de mitici şi olteni dacă te iei de ardealo-autonomişti. Că eşti plătit, că altfel nu ai spune. Că aşa ştiu ei. Că nu poţi spune ceva dacă nu eşti plătit, cum adică să ai opinii personale? 
Dacă te iei după ăştia, ajungi chiar să ţi-o iei în cap. Uite bă ce mare sculă-s eu, ce influencerul şi creatorul digital şi cunoscutul şi controversatul şi aşa mai departe sunt eu, de uite, se înghesuie toţi să mă plătească numai ca să spun chestii. Chiar duşmanii ideologici, adversarii politici, oculţii şi ascunşii, personalităţi politice locale, naţionale şi mondiale, vin la mine şi zic, ca la lăutar, uite băbăiatu, ţine aici atâta, pă familia şi copilaţii mei şi să n-am parte, ia scrie tu un editorial într-un ziar local, ca să întoarcem asffel întreaga ordine mondială cu susu-n jos, că de iese cum trebuie, nu te uit şi te pun şef de trib la Direcţia de Dans şi Bune Maniere.
 
Măcar de ar fi aşa, dar nu e. Ideea e că, vă place sau nu (sincer chiar nu-mi pasă de detaliul ăsta) opiniile mele sunt ale mele, punct. Politice sociale religioase muzicale agricole, despre geostragegie sau culoarea broaştelor de baltă, sunt generate de mine, fără comenzi din exterior. A, că unora nu le place, ghinion, să scrie acasă ma mămica dacă nu le convine. Eu scriu pentru cei cărora le place şi cei cărora nu le palce, fără discriminare. Ştiţi, unii dintre noi, jurnalişti sau simpli oameni care muncesc şi ei pentru o pită lor şi familiei lor, au păreri proprii, făcute de ei. Că nu orice e de vânzare ca în lumea voastră care tare vă place. Acum sincer, şi dacă nu aş lucra la ziar şi nu aş scrie ca meserie, tot aş avea opinii. Neplătite. Şi ştiţi ce e interesant? Că ăia care urlă că "lasă că ştim cine te plăteşte", te citesc moca, fără să dea un ban, da-s ei aşa tari în gură că de după tastatură nu mai ai loc de super eroi. 
Apropo bă, aţi aflat cine mă plăteşte sau încă mai căutaţi? Nu de alta dar uite, am nişte opinii noi şi mi-e nuştiucum să le ofer aşa, gratis, ca la amărâţi. 


comentarii
11 comentarii

No, acum ne spui cine te plătește?
Cristi
20.02.2024 15:18
Pai cine ? A-ti vazut voi vreodata ceva scris de el impotriva PSD ?
20.02.2024 17:30
Ce opinii competente au unii! Dl. Chiseliță se umple de bani de la unii, dar el tot un om modest, deși modest e puțin spus, a rămas...
20.02.2024 19:21
Interesant subiect. Nu neaparat din cazul particular al dumenavoastra, eu cred ca scrieti sincer ceea ce credeti, insa la modul general, subiectul este foarte interesant si poate fi dezvoltat pe trei directii distincte:

Cum se formeaza opiniile oamenilor?
Cum influenteaza presa formarea acestor opinii?
Cine controleaza presa?

Din pacate (sau din fericire) nu reusesc sa postez comentariul pe acest subiect. Nu stiu ce alte cuvinte sunt interzise in afara de popu.latie si manipu.lare, dar nu reusesc nici cum sa il postez.
Sibian
20.02.2024 19:30
Eu bănuiam că bagi de la tine, ca să ajungi plătit de haur, șoșo și putler, și că nici ăia nu dau doi bani
Erlkoenig
20.02.2024 23:35
,,Investim elogiile ca si banii, pentru a ne fi restituite cu dobanda,,
Jules Renard
21.02.2024 03:20
Ce ticalos mai esti, idiot util al homalailor lui Barna.
@ Erlkoenig
21.02.2024 10:11
@@Erlkoenig
Ce "elevat" ești bă cu aia bleagă permanent
Erlkoenig
21.02.2024 20:17
Ce ba, nu va numiti asa? Nu va ziceti homalai? Cum vrei sa iti zic, poponar e mai bine? Mai elevat? Te pomenesti ca ti-o fi rusine ca te numesti homalau. Dar cu sula-n cur nu ti-e rusine, gunoiule? Mai ai tupeul sa faci propaganda si sa ceri voturi pentru USR...
@ Erlkoenig
21.02.2024 20:42
Bine scris
Dan
24.02.2024 21:40
@@Erkoenig Ce-o ridici din tastatură băi. Voi ăștia, cu ea bleagă permanent, cum vă ziceți? Și dacă te-a abuzat tac-tu, caută ajutor specializat.
Erlkoenig
25.02.2024 00:04
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA