Tribuna
PNL
Editorialul zilei
Legea dublului standard în era dublului standard
Dumitru CHISELIŢĂ
1525 vizualizari

Se tot fâlfâie, ca să nu spun expresia aia ce-mi aminteşte de maşini sau camioane, adică "vehiculează", că Legea aceea a dublului standard "e pe vine". A spus-o (mai mult sau mai puţin electoral, că acum nu poţi fi sigur pe un politician nici atunci când spune "eu merg la toaletă" că, în substrat, nu e ceva aluzie la alegeri sau referendum), Dragnea (BAU!). Adică a re-spus-o, că a mai spus de câteva ori aşa ceva.  
Ei bine, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat legea asta (faină ca idee) a dublului standard va apare pe FFWD (Fast Forward adică) - procedură de urgenţă. Iar cei ce nu o vor respecta, riscă de la confiscarea mărfii la penalizare de 4% din cifra de afaceri pe anul respectiv. Procent nu din profitul unui magazin unde s-a "comis" chestia, ci a întregului lanţ".
Chestia asta cu dublul standard nici nu o mai percepem aşa ofensator, ca naţie. Om fi în UE, ne-om face noi selfie cu Tusk şi om prinde-o pe Merkel de chip, spre bucuria cameramanilor şi spaima snaiperilor, dar, ca naţie, noi şi alţi estici paraşutaţi în Uniune, suntem cetăţeni de categorie inferioară. Şi nu atât noi ca indivizi (vorba aia, avem tot atâtea mâini şi tot atâtea picioare ca un olandez, german, francez sau chiar luxemburghez) ci ca clienţi cumpărători. Deci avem dreptul să cumpărăm aceeaşi marfă, dar pe bani mai puţini, cu compromisurile ce decurg din asta. Compromisuri calitative. Şi uite că răcoritoarea de la noi are cu totul alt gust decât de la ei. Legumele "noastre" de import de la diverşi retaileri au mai mult plastic decât alte legume ale noastre, de pe sate. Se poate compara uşor, citiţi numai lista de E-uri de pe un produs vândut la noi şi de pe un produs asemănător, vândut la ei. Sau orice altceva, tot comparativ.
Oricum, legea asta e frumoasă, utilă, dar va deranja atâta lume bună din comerţul românesc încât îndoi-m-aş să fie pusă în practică. Sau chiar să fie promulgată. Sau să avem iar false campanii despre cum sunt batjocoriţi "investitorii" care vor fi obligaţi ori să crească preţurile la produse superioare calitativ, ori să-şi strângă jucăriile. Ca pe vremea creşterii salariului minim, când toţi falimentaţii şi plătitorii cu salariul minim se plângeau că trebuie să pună lacăt.
Dar nu e de mirare, că trăim în ţara dublului standard. Intraţi într-o discuţie pe teme actuale că vă pocneşte din start dublul standard. Adică e aşa: se ia o porcărie care o fac două persoane, grupuri, partide, cete, brigăzi civice, găşti. Şi, în funcţie de preferinţele tale, ori îi înjurai, ori îi justificai. Pe aceeaşi chestie. De exemplu, jandarmii români au "gazat" pe 10 august. Au gazat şi jandarmii francezi, şi cei germani, ba chiar cu mai mult entuziasm decât ai noştri. Dar unii sunt cercetaţi şi acuzaţi, iar alţii sunt aplaudaţi. Dacă unul spune ceva urât de unii, depinde. Dacă e "de-al" nostru, din ăla cu "mumu", bravo lui, că aşa le trăbă. Dacă e de-al altora, gata, uite porcul şi măgarul. La fel şi cu referendumul,   unde iar ne lovim de dublul standard: cei care ne îndemnau să #stămacas acum ne înseamnă să nu mai stăm acas’. Ca la nebuni, ce mai. Poate când om renunţa la dublele standarde astea, România ar fi un stat mai omenesc, fără atâta isterie în spaţiul public şi privat. Sau trăim chiar în era dublului standard?

comentarii
2 comentarii

Ok, vad ca ne uscăm gura de pomană cu matale.

Începi cu ideea că mâncarea mai ieftină nu este la fel de bună ca cea mai scumpă şi ajungi la ce nasoală e UE şi la ce idee "faină are preşedintele PSD Liviu Dragnea".
Eu
17.05.2019 08:57
"... ca clienti" ala putea fi tradus prin "...in calitate de clienti". In fine...
Dublu standard inseamna ca un gel de dus marca B... il cumperi de la magazinul D... din Germania la 30 de centi la oferta, iar aici permanent la 1,8 EUR., fara reduceri sau oferte.
ASTA e dublu standard, nu ca mancam noi, romanii, mai mult kkt decat ai' de la apus, ci ca il mancam mai scump!
Sib
18.05.2019 23:41
Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia