Continental
Tribuna
Editorialul zilei
Cum să te "pipi" pe el de votul altora pentru tine, că tu ai elitisme în program
Dumitru CHISELIŢĂ
1726 vizualizari

De când au apărut radicalismele astea cu hashtagi, uniuni salvatoare, proteste violente sau doar privitoare la păreţi, se pare că orice neică a devenit, subit, expert în politici interne, geopolitică, bine şi rău suprem, justiţie nu corupţie. Dacă zici ceva de bula lui, automat eşti ciumă roşie. Dacă i-o arzi la mişto de-i sar capacele ori i se rupe hamu', e clar că eşti antenist fan Mircea Badea. De te atingi chiar şi cu o mimoză (sau alte plante delicate) de ultima modă în idoli şi ideologie de la Europa, e clar că eşti cu Putin şi tragi România spre Rusia.  În fine, lucrurile astea le-am mai spus, majoritatea le-am şi păţit, dar ce vreau să spun este că suntem martorii la naşterea unei extreme de ultraşi politici, cu idei puţine, dar fixe şi cu o gândire de întrerupător de veioză, adică în două poziţii şi atât.
Este şi cazul incidentului de la Iaşi unde, în timpul unui miting PSD (asta e, copiii hashtagului, e campanie, toţ îşi trag mitinguri) la Iaşi unde nişte "protestatari" au aruncat cu bani mărunţi pe jos şi au oferit găleţi şi ulei inclusiv jandarmilor. Gestul protestatarilor a fost preluat, ca din întâmplare, de Cosette Chichirău - deputat USR de Iaşi, care o dădea pe încântări pe feisbuc: "Protestatarii de la Iaşi le-au oferit găleţi, ulei şi bani pesediştilor şi jandarmilor. Asta este limba pe care ei o înţeleg". Aţi înţeles ideea, nu? Adică vine USR, cântă în strună la "protestatari" (ceva mă face să cred că nu-s doar protestatari fără partid, că prea a shareuit cu aplomb Cosette faza). Care ei, protestatarii, au demonstrat că beliţii ăia de penzionişti de la Iaşi adună bani de pe jos deci normal că votează cu PSD care le dă găleţi şi mici şi bere moca. M***e bă!
Atât gestul "protestatarilor" ieşeni (?) cât şi postarea unui politician USR, plătit de noi în definitiv, a demonstrat, (chiar dacă ea, Cosette a scăldat-o după aia), că te poţi face pipi pe el de vot. O dată, ca alegător, care observă că varianta la ce avem acum începe să pută a elitism şi dispreţ faţă de o categorie atât socială, cât şi de vârstă, ceea ce nu e OK, oricât ar bate după aia băieţii şi fetele din poartă în poartă şi oricât  s-ar da cu autocarele strigând că nu au autocare.
Deci: în loc să le explici, în scris şi viu grai, despre ce vrem noi, despre de ce-s răi unii şi buni alţii, despre faptul că ce or primi ei dacă or primi, găleţi, tulumbe, oferte de supermarket, ghete de la domnul Scorţea (uşor, e din filmul "Cu mîinile curate", nu e personaj real...) nu preţuieşte cât viitorul României, o ardem cu dispreţuri, flegme şi miştouri la omul în etate. Nu că aş fi fan al lor, dar sunt anumite limite între revoltă şi ghiolbănism, doamna Chichirău. În fine, oamenii aceia, în mod super-sigur, nu vor pune ştampila pe voi. Ar trebui să fie ultimii proşti ai mapamondului. Şi nu că ar fi ei fanaticii Ciumii, ci că au fost batjocoriţi şi umiliţi. Pe lângă ei v-aţi mai şters la gură, cu şervetul, că aşa e la Europa, şi de votul altora care nu sunt de acord cu atitudinile astea ce pot fi definite ca extremiste.  Deci, dublă pierdere, doar de dragul aceleiaşi bule de susţinători fanatici şi membri vajnici de Partid.
Nu ştiu când vor învăţa super-politicienii aceştia cam de stradă că un vot, de la oricine e important. Mai ales un vot "întors" de la alţii. Dar în fine, dacă sunt fericiţi să fie pupaţi de una şi aceeaşi brigadă vor fi votaţi de una şi aceeaşi brigadă. ŞI ATÂT. Nu îţi faci prieteni înjurând, batjocorind şi culmea, arătându-ţi chiar încântarea. Şi nu cred că targetul lor va spune că "Ne vedem la vot". Sau va spune, dar nu se vor vedea cu voi.
Dar, până la urmă, dacă nu era scandalul, Bob Rădulescu, cel care voia să ne predea evoluţia arzând nişte biserici, putea bine-mersi rămâne vice la Cluj, nu? Hai ardeţi-o iar că-s cu Ciuma, cu Putin, cu Trump şi cu Antenele.

 

comentarii
10 comentarii

Mananci bors Chiselita!
dacul liber
15.05.2019 07:05
esti cu psd, de fapt cu niste hoti ordinari care au ajuns la putere mintind prin intermediul unor Iude ca tine.

dar in primul rand esti o tentativa jalnica de ziarist, unul care chiar si in Corea de Nord ar fi acuzat ca o intinde prea groasa !

de unde nu e, nici Dumnezeu nu poate cere !
da chiselita
15.05.2019 09:03
doi comentatori care tin mortis sa confirme ce scrie in articol. Va simtiti cu musca pe caciula, dragilor?
pentru gân-"dacul liber" si celalalt gândac
15.05.2019 15:20
Dumitru, esti trist ca te-am descoperit si radem de tine? Fii atent ca iti prezic viitorul! Vin alegerile, se taie craca hotilor care te platesc pe matale, iar tu vei cere să fii sluga noilor stăpâni. Ăsta e viitorul tău! Slugă
Eu
15.05.2019 15:54
mda, infieram cu manie proletara etichetele si impartirea in categorii si apoi facem acelasi lucru pe tot parcursul articolului.

autorul isi asuma indirect apartenenta la partidul slugilor dragnea prin folosirea pronumelor "noi" si "voi".
mai bine puneti "advertorial pt dragnea si psd" in titlu daca tot preluati, cu greseli cu tot, ineptiile celui vanat de cei 4 asasini, soros, statul paralel si manechinele ce beau apa plata cu lamaie.
chiselita isi castiga cei 30 de arginti
15.05.2019 16:27
... mai multi comentatori care se simt cu musca pe caciula! :) Cine nu e cu voi este sigur cu psd, asa-i?
...
15.05.2019 16:30
Dorin Dobrincu, un istoric de la Institutul de Istorie A.D Xenopol din Iaşi, fost director al Arhivelor Naţionale Iaşi, a postat pe pagina sa de socializare un autodenunţ, el afirmând că a fost unul dintre contramanifestanţii mitingului regional organizat de PSD în data de 9 mai în Piaţa Unirii din Iaşi.


Mesajul istoricului ieşean este adresat ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.


"Doamnă ministru, am înţeles că vreţi să derulaţi o anchetă împotriva celor care au participat la protestul antiDragnea-PSD de la Iaşi, în ziua de 9 mai 2019. Din capul locului mărturisesc că am fost acolo, alături de mii şi mii de oameni. Liviu Dragnea, preşedintele partidului dvs., ne-a numit 'derbedei', la fel cum Ion Iliescu i-a numit 'golani' pe protestatarii din 1990, iar Nicolae Ceauşescu i-a numit 'huligani' pe protestatarii din decembrie 1989. Am avut asupra mea manifeste, o vuvuzea (cumpărată de la un comerciant de pe Pietonalul Ştefan cel Mare), un banner (expus de la înălţime împreună cu alţii) şi disponibilitatea de a sta multe ore pe domeniul public al oraşului nostru, mai precis în zona Ştefan cel Mare-Restaurantul Select-parcarea Hotelului Unirea", scrie Dorin Dobrincu, pe pagina sa de Facebook.

În aceeaşi postare, istoricul susţine că nu regretă participarea la protestul de pe 9 mai. "Nu regret că am participat la protestul de la Iaşi. Dimpotrivă, voi repeta acţiunea ori de câte ori va fi nevoie, pentru a-mi exprima dezacordul faţă de cei care se comportă de parcă ar fi stăpânii României, nu administratori temporari, faţă de cei care au discurs antieuropean, faţă de cei care vând vorbe goale, iar nu în ultimul rând faţă de cei care se cred îndreptăţiţi să-i umilească pe moldoveni la ei acasă. O regulă esenţială a democraţiei presupune să accepţi să fii contestat. Poate după doi ani şi jumătate de guvernare ar fi cazul să o învăţaţi şi dvs. Asumat, Dorin Dobrincu", mai scrie istoricul ieşean, în finalul postării.
azi
15.05.2019 18:29
Artistul Ștefan Bănică lansează un atac la adresa PSD, afirmând că aceasta este
"cea mai proastă guvernare pe care a avut-o România în ultima sută de ani”.

El îi îndeamnă pe oameni să iasă la vot, spunând că
„e ca și cum ți-ai aduna hârtia ta de pe jos – măcar ai conștiința curată că tu te-ai comportat civilizat”,
HOTNEWS
15.05.2019 18:50
te deranjeaza adevarul ?
cere o marire daca tot esti papagalul psd-ului !
macar sa stii pentru ce te faci de cacao.
saracul tov chiselita
15.05.2019 19:12
Dacă spui despre altul că e prost , nu rezultă neapărat că tu ești deștept. Dacă spui despre cineva că e rău, nu înseamnă că tu ești bun.
Așadar, tinerii politicieni progresiști bogați sunt mai buni și infinit mai deștepți decât părinții și bunicii lor, pensionari, bătrâni, răi, proști și săraci.
Un cititor
15.05.2019 22:20
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia