Tribuna
PNL
După creierele "verzi" de la Europa, daca plăteşti taxe pe apă, nu mai ai inundaţii
Dumitru CHISELIŢĂ
968 vizualizari

Propaganda asta "verde" care a ajuns la fel de deasă şi agasantă precum erau programele TV cu şi despre Ceauşescu din vremea lui Ceauşescu, caută să te convingă că, dacă plăteşti pentr-contra ceva, acel ceva dispare. Găselniţa financiară cu taxa pe emisiile de carbon e clar că e o găselniţă în primul rând financiară, care nu garantează că în atmosferă nu va mai fi dioxid de carbon în surplus, ci doar că cineva face bani la modul deştept pe spinarea unor fraieri cărora ori li se pare normală anormalitatea (ca în multe cazuri în ultima vreme), Sau că li se impune să fie fraieri, că nu au încotro..
Am re-aflat de pe Panică News şi Propaganda News, că ori vai-vai, ori ura-ura, s-ar putea să plătim taxă pentru că încă mai ardem gazul la chestii prin casă sau apartament sau că avem maşină normală pe benzină. Sau că facem focul cu lemne sau că lasă că mai găsesc ei ce. Că aşa vrea UE şi că aşa a ordonat, scuze, "recomandat" FMI. Se spune şi cât: între 800 şi 2400 de lei pe an, în funcţie de unde stai, apartament cu două ori mai multe camere, sau casă, sau vilă sau ce-i avea. Aşa cică se salvează planeta. Poate se mai adaugă şi faptul că ai maşină ne-electrică, sau mai multe, iar banul pe care-l dai pentru salvarea planetei creşte. 

În logica lor, pământul ar fi trebuit să fie cel puţin de 6-7 secole impropriu vieţii, având în vedere faptul că în Renaştere nu exista energie solară, nici maşini electrice, oamenii făceau foc doar cu lemne, se defrişau câteva mii de copaci pentru a se construi o singură corabie serioasă si sustenabilă cu tractiune eoliană, nue xistau câmpii pline de panouri solare, războaiele care se purtau nonstop în Europa emanau codoi pentru că ardeau ăia oraşe şi sate la greu. Ca să nu mai pomenim de revoluţia industrială şi apariţia motorului cu abur, care culme a dus la progesul care indirect a făcut să se nască şi sistemul ăsta comic de acum.
 
Adică, mă înţelegi, dacă plăteşti taxă pe gaz, lemne şi cărbuni, focul nu mai emite carbon.  În logica ue-istă, dacă plăteiti o taxă pe excesul de apă, nu vor mai fi inundaţii, dacă plăteşti una pe aer nu va mai bate vântul, iar la una pe soare, nu vei mai avea cupole de foc vara. Ba chiar dacă va veni un asteroid care ar ameninţa planeta, bagă tehnocraţii o taxă de asteroid iar el, oripilat, va căuta un alt loc und esă pice, că pe Pământ e şi mai ca la nebuni decât era. 
Interesant este, cu noul comunism verde, că nu se pomeneşte de reîmpăduriri masive,c el puţin în România. De regenerare a vegetaţiei mai ales în mediul urban. Pomii consumă dioxid ce carbon şi îl fac oxigen. MOCA. Fără taxe. A, aia e. Fără taxe, deci nu pe buni, nu-s sustenabili. 
Ei acum înţelegem şi şmecheria cu defrişările în România, la Sibiu şi nu doar la Sibiu, că e o chestie naţională dacă nu mai mult. Dacă ai copaci, nu ai probleme cu carbonul. Nici cu diferenţele demente de temperatură din microclimatul urban. Dacă nu ai obleme, dispare cauza. Dacă dispare cauza, dispare taxa. Dispare şi propaganda. Dispare întreaga strategie pentru care se zbat atâţia pentru binele nostru ca supuşi ai lor. 
Apropo, la fel cum cei care impun modele aceela aberante de le vezi pe stradă, de arăţi ca un membru cu drepturi depline al Ligii Milogilor sau ca un amărât mai spălat decât amărâtul original, se îmbracă nu cum impun moda, ci tot "tradiţional", la costume elegante şi frizuri clasice, fără codiţe dă sămuraiuţ, bărbuţe, tatuaje, etc, la fel e şi cu revoluţia lor verde. Sunt curios dacă viloacele oficialilor VIP de la Europa sau Mondiala au panouri solare pe acoperiş, dacă ei se dau cu trotineta electrică până la "job" sau dacă folosesc avioane cu pedale când merg Davos, Bruxelles, Strasbourg sau Dubai. Sau daca armatele vor fi re-dotate cu tancuri eoliene şi ctapulte în loc de tunuri si rachete că-s mai sustenabile.  
Şi mai sunt curios cum vor sări săritorii de serviciu, progresiştii, verziştii, europarlamentarii şi politicienii dă dreapta, societatea civilă aia care nu ne reprezintă pe noi, ci interesele altora asupra noastră, despre ccum ne vom umple de oxigen dacă plătim taxa pe codoi. MI-e tot mai dor de vremea lui Ceauşescu. Pe atunci aberaţiile erau mai normale şi nu erau aplaudate de atâţia convinşi. 


comentarii
19 comentarii

Nasol. Totul. Si dioxidu' de carbon e rāu. Dar nici taxele nu-s mai prietenoase. Cum o dām tot pe ceva tare si vânjos ne asezām cu posteriorul....
Mama ei de viatā....
Gogu
16.02.2024 08:14
Pana acum ceva ani era convins de ecologie. Acum pur și simplu ignor chestiunea. Vine și handicapata de Greta cu discursurile ei care sunt aplicate deloc în Africa Asia etc. Dimineața pornesc motorul diesel si-l las sa meargă în gol 5 min. NU vreau electrică
16.02.2024 11:21
Totul este doar o manevra politica a globalistilor (niste comunisti cu alta denumire) de a saraci popu latia si de a instaura o noua dictatura, evident comunista.

1. A fost deja demonstrat stiintific de experti meteorologi, incalzirea globala nu se datoreaza activitatii omului si ca CO2 nu este un factor important in aceasta usoara incalzire globala. Sunt niste cicluri solare care s-au repetat pe parcursul timpului. Pamantul a fost si mai rece si mai cald decat este acum. Nici un dezastru.

2. Chiar daca ar fi un dezastru, la nivel mondial, China, India, Rusia si SUA sunt marii consumatori de carbune. Numai China singura este responsabila pentru peste 35% din consumul mondial de carbune. UE are un consum de.... 4% (PATRU PROCENTE). Ar trebui sa se gandeasca la eventuale restrictii mult dupa ce marii poluatori si-au redus consumul.

3. In cadrul UE, cel mai mare consumator de carbune este Germania care tocmai si-a redeschis minele. Stiti cat consuma Romania la nivelul UE? 2% (DOUA PROCENTE) adica 0,0008% din consumul mondial.

In concluzie, tarile mari, industriale, consuma carbune la greu pentru ca isi dezvolta industria. Industrie pe electricitate solara este imposibila. Statele care sunt impiedicate sa foloseasca energie pe baza de carbuni sunt statele condamnate la saracie, si la imposibilitatea de a avea o industrie.
Nu doar ca ciumele ordinare globaliste care ne conduc sunt niste slugoi ordinari, dar ei ne distrug cu buna stiinta, fiind cei mai mari tradatori de tara.

Cei care mai voteaza stanga comunista rebrenduita globalist (PSD, PNL, USR si restul de resapati din aceste partide) se condamna singuri la saracie, slugarnicie si sclavie.
Sibian
16.02.2024 11:33
Bunul nostru concitadin @Sibian, tot mai crede cā votul, demiurgicul drept electoral, sacrul garant al bunāstārii sociale este calea, CALEA!!!!! intru propāsirea fericirii......
Dacā -i votezi pe āia o sā fie rāu, voteazā-i pe āilalti ca sā fie bine, crede el . Nu numai el.....
Gogu
16.02.2024 12:22
Chisalita chiar ca ai luat-o rau , pe aratura .
Ar trebui sa intri si tu intr-un partid asa mai ,, neo ,, cum este AUR sau SOS, de la faimoasa Sosoaca.
Esti fraier ca nu candidezi !
Daca iesi parlamentar , te-ai aranjat cu malaiul, si nu mai depinzi de frimiturile de la PSD.
Sa iti termini articolul cu asemenea idei ca , iti este tot mai dor de vremea lui Ceausescu cand aberatile erau normale... asta te descalifica ca un jurnalist decent si echilibrat.
Stefan
16.02.2024 13:11
Degeaba ati vrea voi, ca nu lasa el vesnicul PeSeDe pentru Haur.

@ Stefan
Eric
16.02.2024 14:39
Gogule, ti-am mai spus ca esti nociv in fiecare idee pe care o lansezi. Stiu ca tu esti in asentiment cu Stalin cand spui ca nu conteaza cine voteaza. Conteaza cine numara voturile, dar...
Cred ca votul conteaza mai mult decat ati vrea voi sa stie lumea. Cert este ca prin neparticipare la vot beneficiaza doar ciumele iar cat timp inca mai avem dreptul la vot, eu imi voi exercita acest drept, cu toate parerile tale contrare.
Mai mult decat atat, indemn pe toti cei carora le pasa de tara asta, de viitorul lor, sa voteze. Acestea sunt poate cele mai importante alegeri de pana acum. Eu votez contra ciumelor pesediste, penelite, useriste.
Sibian
16.02.2024 17:24
Diesel Diesel
16.02.2024 17:43
Stire de azi !

România caută investitori italieni pentru captarea izvoarelor cu ape minerale naturale
Transilvania
16.02.2024 18:56
De ce nu se interzic concursurile sportive care folosesc mașinării pe combustibili fosili? Sunt o grămadă: formula 1,2,3, Indycar, raliul Dakar, alte raliuri de tot felul pentru toate vehiculele terestre, mitinguri aviatice, regate navale, etc. ? Ce cosum de carburant presupun toate astea, ce poluare degajă - mai ales la antrenamente și la teste - nu se gândesc globaliștii?
B.Utoru
17.02.2024 09:36
Nu le interzic ca au nevoie de ele. Alea fac parte din circ. Taxa pe amprenta de carbon este instituita pentru saracirea oamenilor si pentru control, nu pentru salvarea planetei. Pentru a se asigura ca omul nu isi mai permite nici painea cea de toate zilele, si merge sa cerseasca o coaja de pita uscata de la globalisti.
Paine si circ, prietene. La asta se reduce totul.
Cirezile de vite si turmele de behaitoare care mai voteaza PSD-PNL-USR habar nu au in ce abator isi voteaza intrarea.
@ B.Utoru
17.02.2024 14:15
Adevaratul cer este cel pe care il vedeti in adancul apei !
Cassiopeia Alpha
17.02.2024 14:32
Da ! Eu le vorbeam inaripat,intr-o limba aleasa, poate si in versuri,si cu bratele incrucisate, asteptam raspunsul lor.

Dar nu erau decat niste javre, adunate roata,niste javre slabanoage , care mi-au raspuns cu urlete monotone...
17.02.2024 14:58
@ sibian Ce bine zici tu sibiene ca indemni lumea sa voteze si sa mergem cu totii la vot.
Si cu cine vrei sa votezi ? ca daca se duc toti cinci milioane de pensionari si asistati sociali plus inca un milion juma de bugetari cu familile lor, care au primit mariri de pensii si salarii , pomeni de la PSD astia o sa iasa din nou primii si nu scapam de ei.
17.02.2024 19:04
Bun matarialul. Printre putinii care mai ridica intrebari.... Restul se multumesc sa propage ce da bine cu puterea.... Ca sa nu se supere cineva de sus...
dan
17.02.2024 20:51
Autoritățile din Germania au comunicat că intenționează să prelungească controalele la granița de est,
inițiate în timpul toamnei trecute, în vederea restricționării fluxului de migrație. De asemenea, acestea
au anunțat că vor extinde aceste măsuri de control și la toate frontierele în timpul desfășurării
Campionatului European de Fotbal – Euro 2024, ce va avea loc între 14 iunie și 14 iulie.

Germania a introdus controale aleatorii la granițele sale cu Polonia și Cehia la sfârșitul lunii septembrie.
De la criza migranților din 2015, a avut controale fixe la granița cu Austria.
Măsura i-a determinat pe vecinii estici ai Germaniei să introducă controale de identitate la granițele lor
cu Slovacia pentru a opri migranții care sosesc în mare parte din Serbia prin Ungaria.
ZR
18.02.2024 10:22
Tragi-comic. Autoritatile globaliste din Germania nu au nici o problema cu imigrantii mulsumani, cu africanii sau cu arabii. Ei au probleme cu imigrantii din Polonia, Cehia si Austria. Nu au probleme cu teroristii cu violatorii si cu ucigasii veniti din Afganistan, Siria, Turcia ci cu imigrantii din Europa de Est. Eu cred ca au primit exact ce merita. Ii toaca marunt musulmanii pana nu mai exista natie germana. Nu este nici o mirare, peste tot, globalistii lucreaza impotriva propriilor cetateni, impotriva natiei din care fac parte. Un asemenea atac simultan impotriva tuturor natiunilor din UE condus chiar de catre alesii fiecarei natii, este fara precedent. Urmarile vor fi la fel.
@ ZR
18.02.2024 17:51
Lasa, dom'le, editorialele si raspunde cititorilor!
18.02.2024 20:38
Tu ai obsesie cu "raspunde cititorilor"! Lasa dom'ne sa scrie editoriale, ca scrie ce trebuie. Ce au scris cititorii poti sa citesti la fiecare articol in parte.
@ 20:38
19.02.2024 16:13
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA