Tribuna
Dacă plângi pe carnea de miel, i-o intra prețul la apă?
Dragoş BAKO
563 vizualizari

Ca de obicei, înaintea marilor sărbători ce presupun ospețe pantagruelice, corul bocitoarelor din televiziuni ia poziție de luptă. Îngrijorările pentru ”masa de Paști” au intrat în linie dreaptă cu o lună înainte de marea sărbătoare. Că Învierea Domnului înseamnă altceva decât neastâmpărata grijă pentru împovărarea mesei, e o altă discuție. Să revenim la cucuvelele din studiouri ori la cele ce roiesc, agățate de microfoane, printre tarabele din piață. Ne-au anunțat că anul acesta va fi jale mare prin blidele românilor, căci toate, de la carnea de miel, la ouă și verdețuri s-au scumpit. Cu o voluptate maladivă, demnă de tratatele de psihiatrie, bocitoarele profesioniste îți vând perspectiva sumbră a unor sărbători eșuate din punct de vedere culinar (falimentul spiritual nu e un subiect vandabil). Am aflat că mieii se vând cu 40 lei/kg, motiv de mare jelanie și suspine anticipate. Că într-o lună prețul poate scădea, că e posibil să ajungă la nivelul de anul trecut, e un amănunt neluat în discuție, căci, după părerea cucuvelelor de studio, doar semănatul groazei e o îndeletnicire profitabilă. Probabil că de Paști românii se vor descurca așa cum o fac și în perioada premergătoare ori în cea de după acest moment prezentat de știriști într-o cheie apocaliptică. Societatea românească pare să fi fost educată să saliveze la vești și perspective înspăimântătoare, să respire prin tubul pesimismului. Știrile scrise în culori cenușii, rostite pe un ton dramatic sunt ceea ce (de)formatorii de opinie cred că își dorește publicul. Acesta din urmă a fost dresat să ciulească urechile în special la nenorociri, să treacă prea ușor peste anunțurile optimiste și peste știrile ce prezintă întâmplări pozitive. E drept, există multe motive de încruntare, de ieșire din pepeni, însă, ele mai trebuie contracarate și cu oarece gânduri domestice. A face spectacol dintr-o bănuială neagră e nesănătos, dar și mai grav e să alergi într-un suflet spre toxica reprezentație. Dacă vom începe să ne perpelim la focul iute al îngrijorărilor de pe acum, carnea de miel nu se va ieftini înaintea Sărbătorilor Pascale. Știriștii vor rămâne cu o grilă cârpită, iar noi cu o stare de spirit și mai proastă, cu un gust amar. Pentru a îmbunătăți câte ceva în viața noastră ar trebui să începem cu educarea gândirii, cu felul în care ne raportăm la bunele și relele din jur, la inevitabilele buturugi ce răsar din țărâna unei interminabile tranziții.     


comentarii
3 comentarii

Corect!
Corny
03.04.2024 10:24
Goarna plademiei, Antena3CNN, titrează: "Vaccinul mi-a distrus viața complet”. Mărturiile cutremurătoare ale românilor care au dezvoltat boli grave ca efecte adverse ale vaccinului împotriva COVID-19

La peste un an si jumătate de când autoritățile din România au declarat public succesul campaniei naționale de vaccinare și i-au asigurat pe români că au fost informați "cinstit” și "corect”, în baza studiilor și dovezilor științifice, despre siguranța serurilor, continuăm să numărăm cazurile dramatice de îmbolnăviri post-vaccinare. Atenţie, urmează informaţii care vă pot afecta emoțional!

Sunt îmbolnăviri pe care medicii din România se feresc în continuare să le lege de vaccinul împotriva COVID-19. Iar statul nici măcar nu se gândește să monitorizeze și să trateze acești pacienți în centre medicale specializate, așa cum se întâmplă în străinătate.

Cei peste 20 de mii de români care au raportat efecte adverse grave hematologice, neurologice sau cardiologice, după vaccin, au rămas din păcate doar cifre într-un raport oficial care s-a evaporat din spațiul public, la scurt timp după ce a fost publicat.

Și de atunci… e tăcere. Și peste trâmbițata campanie de vaccinare "fără precedent” din România, și peste orice preocupare medicală sau ștințifică legată de studierea și tratarea efectelor adverse ale vaccinării împotriva COVID-19.

Nimeni nu ne explică, de exemplu, cum poate o persoană cu o sănătate de fier să afle că are leucemie, la doar câteva săptămâni după vaccin. Și cum ajunge un pacient, din disperare, să dea în judecată statul care l-a asigurat că vaccinarea e fără riscuri.
PLAN-DEMIA
03.04.2024 10:55
Pe unii nevaccinați chiar i-a afectat grav covidul
@PLAN-DEMIA
03.04.2024 22:54
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA