Tribuna
SEVIS
Cum ne-a trecut glonțul pe lângă cap și s-a oprit în mănușă
Dragoş BAKO
752 vizualizari

Pe când actualul ministru al Sănătății doar saliva pofticios la această funcție, erau unii care îl prezentau ca unic salvator al sistemului medical românesc. Ce mai, dacă le-am fi dat crezare, am fi fost convinși că e de ajuns ca Vlăduț să se încrunte nițel la Sănătatea bolnăvicioasă a patriei, iar ea, ca trezită din morți, ar fi început să respire voinicește, să dea semne de viață. Pesemne, saloanele insalubre s-ar fi transformat în spații primitoare, aparatura veche s-ar fi înnoit într-o clipită, iar personalul medical s-ar fi înmulțit miraculos, în așa fel încât să acopere tot necesarul. Și uite că dorința unora s-a împlinit, iar Vlad Voiculescu s-a suit pe capra șaretei de la Sănătate, mânându-și intențiile, nimeni nu știe încotro. Într-adevăr n-a trecut multă vreme de când omul taie și spânzură prin sistem, dar la ce promovare a avut, credeam că e însuși voinicul din poveste și face într-un an cât alții în șapte, deci, păstrând proporțiile, în două luni cât alții într-un an și ceva. În afară de niște apariții publice discutabile, cu prilejul episodului dramatic de la „Matei Balș” și al celui de la „Marius Nasta”, Vlăduț nu s-a remarcat prin fapte demne de renumele ce-i preceda asidua încălzire pentru fotoliul de jupân al Sănătății. Ba nu, mint, domnul ministru a reușit să ne uimească povățuind norodul doritor să ofere mărțișoare să facă acest gest doar în momentul în care poartă mănuși. Ei, da, iată că lucrurile încep să se miște și nici nu vrem să ne gândim ce nenorociri s-ar fi abătut asupra poporului român în absența acestei indicații prețioase. De fapt, toate precauțiile și restricțiile de până acum ar fi fost egale cu zero, dacă într-un moment de cumpănă precum 1 martie, cineva cu prezență de spirit, un vizionar autentic nu ne-ar fi dat peste mâna neînmănușată ce se îndrepta inconștientă către pieptul unde avea să se odihnească mărțișorul. E clar, fără un ministru al Sănătății precum Vlad Voiculescu nu am fi putut depăși cu bine acest moment delicat, plin de riscuri. Dacă ar fi să dăm Cezarului ce-i al lui, am putea aminti și alte glăsuiri ale insului în care unii își depuseseră toate rezervele de încredere, dar au făcut-o alții pe parcursul celor două luni de când Sănătatea românească e pe mâinile sigure ale destoinicului demnitar. Poate că pentru unii Vlad Voiculescu e o dezamăgire, iar pentru alții confirmarea puterii darabanelor ce bat ritmul formelor fără fond. În realitate, nu e nimic nou, avem de-a face cu un banal episod de gonflare a unui personaj în jurul căruia dansau baloanele propagandiste ale speranțelor amăgitoare, lămurirea întregii povești făcându-se printr-un clasic fâs. 

 

comentarii
4 comentarii

Foarte corect!
Corny
02.03.2021 11:02
Ce veți mai plânge voi în pumnisori când școlile vor devenii adevarate focare de infecție, veți vedea! Ministrul sănătății a avut început bun: da,trebuie folosite testele date în scoli,sa știm clar cine e infectat și cine nu,doar asa scoala va reprezenta un loc sigur. Da,trebuie purtate măștile la sport,ptr ca fac cate 3 sau 4 clase sport odată în săli.DA, trebuie purtate măștile, ptr ca ele chiar protejează, au fost nenumărate cazuri în care,oameni care au stat în aceeași încăpere cu cineva cu covid,nu au făcut boala,fiindcă purtau masca.DA, trebuie păstrată distanțarea, fiindcă dacă am sta toți inghiorlaniti,clar am lua orice boala transmisibila prin aer,nu numai covid. ... Problema e ala care s-a perindat pe la Alde și Proromania, adică, ministru educației. Cel mai nociv ministru al educatiei din ultima suta de ani ! Au mai fost miniștrii slabi,dar chiar ca asta sa ne omoare copiii și pe noi,cu buna Știința, nu a mai fost . Stie clar ca sunt copii inghesuiti in clase,cate 30,deci nici vorba de distantare! DEMISIA,TRASEISTULE POLITIC ! Jos pesedistu asta travestit !
02.03.2021 15:27
la bals si nasta vladut o disparut repede
la bals lo aparat arafat,la nasta dna mahler
sa te apere altii e cam naspa,sa te apere o femeie(o doamna)inseamna ca esti un fricos,fatalau sau un nimeni
andrei v
02.03.2021 17:17
@comentariu 2
"omoara copiii"? bai, unii sunteti intr-o psihoza totala si atribuiti trasaturi inventate covid-ului. de cand omoara covidul copii? in nici un caz, absolut deloc, mai mult decat gripa. gripa omoara uneori copii, covidul extrem de rar.
in majoritatea rarilor din vest nu e vorba ca sa nu poarte copiii masca la sport ci se pune problema ca e aiurea sa o poarte la clasa. asa ca ziceti mersi ca discutia este la noi doar despre orele de sport. dar asa e la noi, dai un deget, iti iau toata mana. nu prea a fost deranjata lumea de mastile din magazine si de la locurile de munca asa ca ce s-au gandit? sa ne puna sa o pirtam pe strada, cu zero absolut baza stiintifica. doar din superstitie, ca nu are cum sa faca rau la covid. multe chestii nu fac rau la covid dar fac rau in alte privinte.
02.03.2021 21:23
Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Comunicat_de_Presa_benef-finali-Amador-Concept

Comunicat de presa Jujube Atelier

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia