Tribuna
Cu punguța și cu Greta salvăm, cătinel, planeta!
Dragoş BAKO
1574 vizualizari

Probabil că fiecare dintre noi am auzit, la un moment dat, lăudăroși atoateștiutori, care ne explicau ce și cum trebuie făcut, dar, în realitate, habar nu aveau despre ceea ce vorbeau. Se întâmplă asta și la case mai mari, politice, ba chiar prin instituțiile europene, din care salvatorii planetei emană discursuri și soluții sterile. Trăim vremuri în care salvarea Pământului de la poluare e o îndeletnicire tot mai îmbrățișată de inși neaveniți, un subiect pe seama căruia unii fac bani în prostie. De la Greta, căreia nu îi căzuse cașul de la gură când s-a pus pe salvat planeta și afurisit poluatori văzuți și nevăzuți, până la cei ce cred că mașina lor electrică va prelungi viața Terrei, ostașii de ocazie înrolați în serviciul de pază al mediului ne propun soluții care, la o simplă scuturare, se dovedesc doar niște baloane de săpun. Nu cred că renunțarea la paharele și farfuriile din plastic va salva lumea, nu cred că mașinile electrice sunt soluția viabilă pentru rezolvarea problemei poluării sau că pantofii din mușama sunt protejarea faunei planetare. Așa-zisele politici de protecție a mediului sunt binevenite, dar până la granița agresivității. 

Ați observat probabil că, de la o vreme, pungile în care îți pui legumele și fructele cumpărate la hipermarket sunt din gama celor biodegradabile, iar la casă sunt taxate cu 10 bani. Nu asta e problema, 10 bani nu înseamnă mare lucru, trecem și peste faptul că îți intră degetele prin ele ca prin hârtia igienică din anii 80, importată din China, deranjant e că lanțurile de hipermarketuri au găsit această formulă de a fi prietenoase cu natura, punându-i pe clienți să le deconteze ipocrizia. Cu alte cuvinte, ei sunt foarte sensibili la protejarea planetei, dar o fac pe banii noștri. E ca în povestea aceea cu bătrânica pe care cineva vrea să o treacă strada împotriva voinței ei. Mă îndoiesc că pungile acelea de plastic premergătoare ăstora biodegradabile puneau în pericol mapamondul și, mai mult, că noile ambalaje vor prelungi viața pe pământ (între noi fie vorba, e moda ambalajelor fabricate din hârtie, dar să nu uităm că nici ele nu cresc în copaci sau pe câmp). Multe dintre aparentele politici de mediu sunt, de fapt, dacă te uiți cu atenție și faci unele corelări niște afaceri profitabile, pe care cei ce le administrează ți le vâră pe gât, îndesându-le cu furca legii. Încetul cu încetul, ne apropiem de tot felul de manifestări ale dictaturii, de la cea a așa-zișilor apărători ai mediului la cea medicală, a comunicării etc. Lumea pare că se întoarce cu dosul în sus, iar tot mai mulți veleitari îi apucă frâiele, dând bice cailor către fundul prăpastiei. 






comentarii
6 comentarii

Foarte bun articol. Intr-adevar este o dictatura. Este o dictatura de stanga, progresista. In California (condusa de partidul Demcrat, adica progresist) au murit o gramada de oameni intr-o iarna acum un an sau doi, cand au inghetat eolienele si au ramas fara curent in mijlocul unei ierni mai aspre.

Mari cercetatori in domeniu au demonstrat stiintific faptul ca schimbarile climatice nu sunt datorate CO2 ci unor variatii in activitatea solara. Au facut si un documentar pe tema asta, insa, la fel cum se intampla cu religia covid, daca nu crezi in incalzirea globala asa cum o prezinta fariseii acesteia, esti rastignit sau ars pe rug de inchizitorii din zilele noastre.

Toate-s vechi si noua toate.
Religiile progresiste: Covidul si Incalzirea globala
06.12.2021 07:30
Incalzirea globala ca si prezenta Covid 19, sunt realitati. In ce masura contribuie omul la aceasta incalzire sau cat de intamplator sau nu a aparut pandemia, este de discutat. Si daca nu am contribui la modificarile climatice vi se pare normal sa fie gunoaie peste tot, si sa se taie abuziv padurile?! Ca sa luam doar doua exemple. Solutiile propuse acum (masini electrice, panouri solare, eoliene) nu reprezinta, intradevar, variante fezabile. Energia inmagazinata in baterii, de exemplu, se produce undeva din combustibili fosili, componentele bateriilor, panouril provin din prelucrarea unor materii prime foarte limitate.
Corny
06.12.2021 09:39
@ Corny

Eu nu neg existenta unor modificari climatice, la fel cum nu neg existenta covidului. Insa analizate mai in detaliu, aceste probleme sunt create chiar de progresisti, cei care zbiara ca vor solutii, dar doar falsele solutii impuse de ei, din interes politic.

Daca aruncati o privire pe cer din cand in cand, este imposibil sa nu vedeti dare albe incrucisate pe tot cerul, lasate in urma avioanelor. Nu sunt dare de condensatie, sunt asa numitele CHEMTRAILS, chimicale imprastiate de sus, in toate tarile lumii. Oare acesti nori de chimicale nu influenteaza calitatea aerului, poluarea etc?

Ei creaza aceste probleme, iar solutiile sunt legi care sa interzica focul cu lemne, sau interzicerea folosirii carbunelui, ca polueaza. Cat de tampiti ne cred ei oare?

Cu covidul la fel. Au facut o inginerie genetica pe un coronavirus in laborator in China, au interzis orice medicament care trateaza viroza, au impus prin OMS protocoale ucigase care nu trateaza boala, ci o agraveaza, au murit oameni pe capete din lipsa de tratament iar ei ne spun ca solutia este o injectie inginerita genetic, tot de ei.

Oare sa ii credem pe cuvant cand ne spun ca ne vor binele?
Religiile progresiste: Covidul si Incalzirea globala
06.12.2021 10:57
Greta marioneta globalista nu e ce pare a fi.
Gigel
06.12.2021 16:34
Si'n punga biodegradabila indesam folie de plastic si caserole de polistiren la greu. Apa minerala si apa plata ? Pet de plastic. Cam tot ce gasesti intr-un market este plastifiat intr-un fel sau altul dar, nu-i asa, de ce sa nu taxeze un ban in plus ?
Vrem sa si salvam ceva ?
Nu le mai producem. Doar ca se va duce naibii intreaga industrie petro-chimica. Cum, la fel, vor disparea si banditii cu colectarea selectiva ( care nu recicleaza nici macar 35% din cat sustin ca se aduna) si tot felul de ONG-isti in care se pompeaza bani la greu ca sa faca "actiuni de curatenie" tot in saci de plastic
Claudiu
06.12.2021 16:45
Dreptate ai dle BAKO si pui punctul pe i. Din pacate nu se cauta decât îndesarea banilor în buzunarele "smecherilor". Multi gândesc doar "pâná sâmbátá". Inconstienti si plini de sine se cred Dumnezeu pe Pámânt! Cel târziu pe patul de moarte constatá cu uimire cá s-a înselat si nu e mai "dihai" ca mine sau ca oricare altul. Dar atunci e prea târziu. Mai ráu e cá-i trage si pe altii (care nu vor) dupá ei.
Un Sibian
06.12.2021 21:40
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA