Tribuna
Editorialul zilei
"Clubul de la Bucureşti" - un complex

Sigur că există o casetă goală în tabloul politic românesc, exact ca în tabloul lui Mendeleev. Această casetă goală a fost umplută ieri de "alchimiştii bucureşteni" Ion Iliescu şi Adrian Năstase, fondatori împreună cu asociaţii, ai noii structuri civice care se cheamă, pentru moment "Clubul de la Bucureşti". Printre asociaţi îi aflăm pe domnii Răzvan Theodorescu, Ion Solcanu, Dragoş Şeuleanu, Alexandru Atanasiu, Valer Dorneanu şi doamna Hildegard Puwak, care garantează alături de cuvântul domnului Iliescu, că acest club nu va deveni partid politic cum presupun unii. Noua structură civică nu-şi propune decât să vină cu soluţii economice, sociale şi politice, de care România are atâta nevoie. De fapt, domnul Răzvan Theodorescu, în calitatea sa de viitor vicepreşedinte, a îngropat orice dubiu: "Dacă cineva vrea să sugereze că acesta este de fapt partidul lui Iliescu, se înşală amarnic". Nu sugerăm nimic, doar transcriem: "E o organizaţie nonguvernamentală, nu are conotaţii politice". Şi, ca să priceapă tot românul: "E un think-tank al stângii româneşti". Clar! Şi, puţin mai jos: "Asociaţia va organiza dezbateri, va reflecta asupra prezentului politic, economic, social şi cultural al României".
"Clubul de la Bucureşti" are sediul în strada Atena, chiar la nr. 11, poarta din stânga, deschisă oricărui român hotărât să reflecteze. Dar, nu vă faceţi iluzii, nu vă gândiţi că domnul Ion Iliescu vrea să-şi facă un partid de rezervă, şi nu vă grăbiţi cu adeziunile. Domnul Iliescu vrea doar "idei clare şi distincte".
Fondatorii noii structuri civice nu l-au invitat în club şi pe Mircea Geoană, nu pentru că ar fi un club exclusivist, ci pentru că domnul Geoană e ocupat cu politica. Totuşi, i s-a lăsat o portiţă: "Oricând, domnul Geoană şi colegii săi, dacă vor avea nevoie, vor putea beneficia de reflecţia noastră, vom fi alături de ei", au promis clubmanii bucureşteni prin vocea viitorului vicepreşedinte, acad. Răzvan Theodorescu. Dacă vor avea nevoie...
Despre domnul Geoană, credem că şi dacă ar avea nevoie, n-are timp. Are treabă la Senat şi mai are de pregătit şi campania pentru alegerile prezidenţiale. Despre domnul Vanghelie ştim că reflectează pe cont propriu şi nu vedem de ce s-ar alătura mediului academic, câtă vreme este anturat de persoane de încredere. Despre "Clubul de la Bucureşti" credem că este o structură de departajare. Că îşi zice structură civică, e treaba fondatorilor. Oricum şi-ar zice, este şi un instrument de măsurare a temperaturii din PSD, întru atenta pregătire a Congresului. Sigur că este şi o umplutură a unei casete goale. Este un club complex.
comentarii
1 comentarii

Iacata ca au mai gasit o portita ca sa mai apara iar la tv.Nu de alata dar anii ii scchimba si s-ar putea sa nu-i mai cunoasca alegatorii.Pot face ce analize doresc dansii, realitatea ramane aceeasi: sunt fondatorii acestei democratii de ras si autorii morali ai lipsei de moralitate din Romania (politica, economica, sociala).
parinte
27.02.2009 20:21
Din aceeasi categorie
serviciul public

Q House

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA