Tribuna
Fabrica Sevis
Ce-i lipsea drumului plin de gropi? O mașină electrică
Dragoş BAKO
736 vizualizari

După ce slujbașii de prin forurile europene au tranșat stringenta problemă a unor enunțuri privind posibilitatea bărbaților de a da naștere pruncilor, a fost abordată o altă situație apăsătoare ce-și tot freacă coatele, de la o vreme încoace, prin jurnalele de știri. Umblă vorba zăludă că din 2035 mașinile care folosesc carburanți clasici ar putea deveni istorie, locul lor urmând să fie luat de mașinile electrice. De ce? Ați ghicit, din motive de protejare a planetei. Ciudat, nu s-a gândit nimeni să protejeze planeta asta de prostie, în schimb suntem mitraliați cu gloanțele unor false probleme înscrise pe agenda așa-zișilor progresiști ce își închipuie că vor schimba lumea, răsturnând-o cu dosul în sus. Există multe țări în lumea asta, printre care și România, unde infrastructura rutieră e doar o glumă proastă, unde e greu pentru hârburi să se deplaseze, darămite pentru niște mașini electrice, mult mai sensibile. Dacă e să privim doar la ceea ce se întâmplă în România, constatăm că există foarte puține stații de încărcare pentru autovehiculele acționate electric, ceea ce face ca un drum de la Baia Mare la Constanța cu o astfel de mașină să poată fi parcurs într-un timp mai lung decât o face trenul ce se târâie pe șine cu viteza melcului. Sună bine în urechile unora gogorița asta cu salvarea planetei, prin introducerea mașinilor electrice, dar înainte să ne lăsăm inundați de exaltare, n-ar fi rău să ne gândim puțin la câteva lucruri. În primul rând, mașinile electrice funcționează cu niște baterii ce nu sunt străine de fenomenul poluării. Curentul electric ce le umple periodic nu pică din cer și nici nu se produce printr-o eoliană atârnată de cârligul mașinii. Mai departe: se vorbește despre luarea acestei decizii în contextul încălzirii globale. Buuun. Dacă eminențele cenușii ce își închipuie că vor salva planeta eliminând motoarele alimentate cu benzină și motorină și-ar vârî nasul în cărțile de geografie, ar afla că pe Terra s-au produs de-a lungul milioanelor de ani fenomene mult mai urâte decât cele generate de încălzirea globală. Am mai spus-o, s-au topit ghețari, munții au intrat sub ape și toate astea fără ca motoarele unor mașini să fi poluat masiv planeta. Da, într-adevăr mașinile poluează, dar Terra nu va fi salvată eliminând motoarele clasice și introducând mașinile electrice. Există lucruri mult mai rele ce pot duce la o avariere globală, de la mari poluatori industriali, până la – nu râdeți – prostie, ignoranță și ipocrizie. Nevoia de mașini electrice e o falsă problemă, așa cum sunt și aparentele politici de protejare a unor minorități, în fond niște false strategii cu totul și cu totul politice. 

comentarii
3 comentarii

Ti-a dictat Trif articolul?
Goofy
03.08.2021 09:34
Excelent articol! Da, domnule Bako, este o problema falsa. Este o problema pur politica pe angeda progresistilor la fel ca multe altele. Este un documentar exceptional care explica, prin oamenii de stiinta invitati, cum sta treaba cu incalzirea globala. Documentarul se gaseste pe youtube si se numeste The Great Global Warming Swindle.
03.08.2021 10:18
mda...adevarul este ca doar naivii cred ca jucaria electrica care se doreste a fi inlocuitoare autoturismului adevarat chiar va salva ceva...sau poate ca totusi...o sa salveze bugetele constructorilor de asemenea jucarii ptr ca totul se traduce in costuri de productie mici si preturi mari la vanzare ptr niste inutilitati periculoase . scimbare climatica...adica planeta , atmosfera se incalzeste...mda...motoarele clasice polueaza...nu se poate contesta ! dar propun un test simplu pe care il poate face oricine : descaltati-va , iesiti pe un camp cu iarba umblati pe o poteca din padure , calcati chiar si pe pamantul fara vegetatie mai apoi mergeti 100 m pe asfaltul negru ! degaja multa caldura in aer nu !? plus gaze ca e un derivat de petrol...cati km de asfalt exista pe planeta asta !? trebuie doar sa ne imaginam cata caldura se degaja in atmosfera ...la asfalt adaugati caldura degajata de ferestrele cladirilor si se construieste tot mai mult cu sticla...asadar am convingerea ca chestia cu masinile electrice e doar o gaselnita comerciala inventata de unii care vor sa se imbogateasca si ei ca sunt invidiosi pe cei din ind petrolului si cea auto actuala si sunt ei de parere ca e randul lor acum...am incercat doar sa sintetizez cumva chestiunea ptr ca de fapt lucrurile sunt mult mai ample...
mihaly
03.08.2021 12:25
Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia