Tribuna
PNL
Când asculți manele pe furiș
Dragoş BAKO
735 vizualizari

Cunoașteți specia aceea de ipocriți fandosiți care se jură că nu ascultă manele, dar pe la petreceri îi surprinzi redând cu exactitate textele lălăielilor?

Același gen de falsitate îi regăsim și printre înverșunații oripilați de alianțele politice pre și post electorale. Îi auzi vorbind cu mare prețiozitate despre incompatibilitatea stângii cu dreapta, de parcă în politica românească ar fi existat doctrine bine conturate și principii solide.

De 34 de ani încoace, am fost martorii tuturor combinațiilor posibile, unele dintre ele teoretic indezirabile, practic posibile, din motive de interes conjunctural. Da, pentru un admirator al principiilor liberale (teoretice), asocierea cu social-democrații poate fi dezamăgitoare, dar să nu uităm de migrațiile politice, de înțelegerile dosnice și cumetriile dubioase din ultimele trei decenii. Și inversul situației e valabil. Date fiind alianțele post-electorale capabile să furnizeze mult mai multe dezamăgiri decât cele pre-electorale, nu înțeleg de unde atâta supărare pe verticalii chibiți ai patriei. E de preferat ca PSD și PNL să se scuipe înaintea alegerilor și imediat după să-și dea mâna? Nicidecum. Cel puțin, alegătorii ambelor partide știu de la bun început care va fi atitudinea de după aflarea rezultatelor.

La fel se întâmplă și în cazul alianței FD-USR-PMP. Votanții știu de la bun început cine cu cine se încuscrește. Putem vorbi despre nepotriviri, despre fuziuni imorale, despre orice, doar că nicio discuție din spațiul public nu va împiedica partidele să facă alianțe capabile să le conducă spre sufrageriile puterii. Din două rele, alianța pre-electorală e răul cel mai mic, întrucât îți dezvăluie niște intenții. Că aceste tovărășii de sezon se pot rupe ulterior dacă interesele o cer, e un lucru la care ne putem aștepta și pe care nu avem cum să-l împiedicăm.

În politica românească (și nu numai, se întâmplă și pe la case mai văruite) nu există reguli, moralitate, principii, unde se scuipă azi se linge mâine și înjurătura se transformă peste noapte în dezmierdare. Ei bine, în aceste condiții, de ce ne-am arăta vexați de alianțele politice făcute înaintea alegerilor? Venim cumva din câmpiile politicii verticale și ne-am trezit invadați, peste noapte, de puhoiul apucăturilor de talcioc? Nu, în talcioc politic trăim de peste 30 de ani, așa că ar trebui să nu ne mai prefacem mirați de combinațiile șmecherilor locului. Niciun politician român nu e de dreapta sau de stânga din convingere, cei mai mulți fiind dispuși să schimbe macazul doctrinei când se îngroașă gluma ori se lărgește orizontul unor avantaje. 


comentarii
9 comentarii

Asculti manele pe furis / De la Curmatura la Paltinis !
21.02.2024 17:14
Domnule Bako, niciodata, de la 1848 de cand e politica impartita intre stanga si dreapta, niciodata vreun partid de dreapta nu a sustinut ca este de stanga. Niciodata.
Insa de cele mai multe ori, partide de stanga, chiar radical de stanga, au sutinut mincinos ca ar fi "de dreapta". Nu vi se pare ciudat? Ciumele mereu au vrut sa para ceea ce nu sunt. Mereu au vrut sa insele electoratul.

Primul test de sinceritate este sa spui cine esti, ce vrei si ce reprezinti. Ca om, ca grup, ca partid. Cand cineva nou se prezinta si minte cu privire la identitatea si la intentiile sale, nu este suspectat de rele intentii, daca este prins cu mata'n sac?
Stiti ce spuneau bolsevicii comunisti cand au navalit in Romania? Spuneau ca au venit sa instaureze DEMOCRATIA. Da, domnilor, ciumele rosii spuneau ca instaureaza democratia. Comunistii au format in 1944..... Blocul Național Democrat!!!
In SUA, stiti care sunt reprezentantii comunismului, ai marxismului? Va spune orice american: Partidul Democrat. Stiti ce inseamna liberal in America? Inseamna de stanga, inseamna comunist. Acolo sunt cunoscute aceste principii politice, pentru ca nu au avut 45 de ani de lumina bolsevica. Nu au avut generatii intregi rupte de cultura politica si aruncate in bezna dictaturii. Acolo stiu ce inseamna liberal si ce inseamna conservator. Astia cu democratia pe buze si cu comunismul in suflet, sunt democratii, sunt ciumele rosii.

Deci liberalismul de care vorbiti, este tot de stanga. I s-a facut reclama peste reclama, cum ca apara "democratia", insa de la infiintare a fost opozantul Partidului Conservator care intr-adevar a fost de dreapta. Dupa revolutiile masonice la de 1848 s-au format doua tabere opuse in fiecare tara devenita republica. Conservatorii (de dreapta) si Liberalii (de stanga). Stiti cum se intitulau liberalii cu titlu de glorie? Isi spuneau PROGRESISTI. Da, progresistii nu sunt inventati de ieri de azi, au fost de la inceput si au fost mereu de stanga.

Dupa revolutia din 1989, in Romania, comunistii au facut mai multe partidute pe care le-au clasificat pe unele de dreapta, pe altele de stanga, dar toate erau de stanga, toate aveau principii de stanga. Le este frica de dreapta si fug de o asemenea idee ca dracu' de tamaie. Timp de 34 de ani, puterea a fost cand la comunisti cand la liberali, cand la democrati, cand la progresisti sau la socialisti. Toti sunt ciume de stanga.

De aceea vedeti toata clasa politica actuala angrenata in lupta impotriva AUR. Este singurul partid din Romania cu program si cu principii de dreapta. Toti comunistii, progresistii, globalistii se dau de ceasul mortii sa nu cumva sa castige AUR.
Desigur nu sunt perfecti, desigur au greselile lor, desigur au minusurile lor, dar dincolo de toate acestea, sunt singurii cu platforma reala de dreapta.
Oamenii nu mai stiu ce inseamna dreapta politica. Nu mai au cultura politica sa inteleaga cum stau treburile si bombardati de ciumele rosii cu propaganda si cu minciuni ca stanga e dreapta, saracii nu mai stiu pe ce lume se afla.
Singura solutie adevarata pentru Romania si nu doar pentru Romania dar pentru toata Europa, sunt partidele de dreapta. Tarile care au conduceri de dreapta, sunt invidiate de toti pentru ca o duc cel mai bine. Polonia a fost singura tara din UE care in criza din 2008-2009 nu a intrat in recesiune. Avea conducere de dreapta. Acum, din pacate, au pus mana globalistii pe putere si acolo.
In lume, este acest curent globalist, progresist de stanga, care acapareaza tara cu tara. Solutia nu poate fi de stanga. Astia ne vor ingropa pentru totdeauna. Solutia este de dreapta, fie ca va place fie ca nu va place, asta este realitatea.
Sibian
22.02.2024 10:25
Ba e de preferat sa se scuipe inaintea alegerilor so sa faca alianta dupa. Altfel pur si simplu nu mai exista nici pnl, nici psd. Treaba lor, eu votez cu AUR.
22.02.2024 16:38
Si hai sa terminam cu aberatia asta ca nu exista stanga si dreapta si ca nici un politician nu are convingeri. Multe partide , de peste tot, au puncte comune , asta nu inseamna ca la unele politici sunt foarte diferiti. Vorbiti de parca ar trebui sa avem partid unic si sa nu mai fie alegeri. Va doriti sa fie exact cum scrieti in articol. Realitatea e cu totul alta.
22.02.2024 16:41
Cum dreacu bai v-ati hotarat sa votati cu AUR ? Cand marele unionist george simion a fost desconspirat ca era
agent si facea spionaj pentru rusi !
Este foarte grav sa fi declarat indezirabil si sa ai interdictie de-a intra in Basarabia si Ucraina.
22.02.2024 20:54
Iar ai venit, ciuma? Stalinskaia, tu esti? Iar te-a trimis Putin sa spui ca Basarabia e pamant rusesc?
Bai agentu' lui peste, Trif 666, ciuma penala, minti asa cum ai invatat de la tac-tu Iliescu. De asta nu vrei tu unirea cu Romania. Ai vrea tu sa ramana Basarabia sub influenta Moscovei, cum ti-a ordonat Putin. Ti-ai lua banutii de la Putin si ai spala putina in tarile calde. Te doare in basca ta de comunist bolsevic de Romania si de teritoriile noastre care sunt in staini. Te doare la secera si ciocan de romanii persecutati in Ucraina si in afara granitelor.
Ciume putiniste, pe voi va primeste KGB-ul peste Prut, fara probleme, nu-i asa? Cu covor rosu, cu onoruri oficiale, ca ati tradat Romania ai ati lasat Basarabia in mainile lui Putin.
@ 20:54
22.02.2024 21:20
Esti bolnav , grav. Ai incurcat pastilele sau ai tras pe nas ?
Te faci ca nu intelegi ceea ce am scris.
Bai ciumete SEFUL TAU AUR, GEORGE SIMION LUCREAZA PENTRU RUSI , este suspectat de ,servicile din Republica Moldova si Ucraina de spionaj contra Romaniei. Este declarat ,, persona nongrata ,,
22.02.2024 21:52
Bai ciuma ordinara, hai sa o luam metodic, sa analizam ce spui tu, javra KGB-ista:

1. Nu am nici o legatura nici cu Simion nici cu AUR. Sunt un simplu simpatizant care va vota AUR 100%

2. "este suspectat" de serviciile din Ucraina si Moldova de spionaj contra Romaniei??? Tu te auzi ce spui, bai analfabet functional? Atat de prost esti ca te incurci in miciuni, bai loaza. Partidul vostru de slugoi securisti are numai dobitoci ca tine. Cum bai sa constate alte servicii, din alte tari, spionajul contra Romaniei, esti tampit? Alea se ocupa de tara lor, de spionaj impotriva lor, nu impotriva Romaniei. Tu nu vezi ca nu are logica ce spui, ciuma rosie?

3. In realitate se intampla altceva. Seful tau Ciolacu si tatucii KGB-isti de la care iti iei ordinele de sclavete, stiu ca daca ajunge AUR la putere, Unirea Basarbiei cu Romania are mari sanse de infaptuire. Ar fi o mare problema pentru tac-tu Putin. Deci si-a mobilizat sectia KGB-ista de acolo si i-au dat interdictie pentru a nu mai face valuri cu Unirea. Progresistei Maia Sandu ii convine, pentru ca Unire cu Romania inseamna ca ea nu mai este Presedinte. Toti isi pierd scaunele. Si parlamentarii si guvernul de acolo. Deci nu au interes sa se uneasca decat romanii de acolo, care sunt si ei condusi de niste loaze globaliste cum suntem condusi si noi.

4. Cu Ucraina, este si mai simplu. Romania are teritorii acolo pe care Zelenski le detine ILEGAL. Teritoriile acelea nu intra sub nici un tratat, nimic. Alea au fost luate cu japca de tac-tu Stalin. Romanii de acolo sunt persecutati, credinta ortodoxa este scoasa in afara legii. Preotii sunt aruncati in inchisori, torturati si omorati. AUR sunt singurii care au luat pozitie si au cerut ca Romania sa isi apere cetatenii. De aceea au primit interdictie in Ucraina. Voi, ciume ordinare, tradatori de tara, lingeti papucii lui Zelenski si su.geti de la mai multi licurici.
Cand la Putin, cand la Biden, cand la Zelenski, cand la Ursula. Pentru ca slugoii ca voi asta fac. Se tarasc in patru labe in fata tuturor si cersesc sa fie tinuti in scaune la putere.

Voi nu aveti interdictie nici in Ucraina nici in Basarabia. Inseamna ca nu reprezentati interesele Romaniei, ciume ordinare ce sunteti. Sunteti de partea dusmanilor acestei tari, sunteti de partea tradatorilor si asupritorilor Romaniei. Interesele Romaniei sunt teritoriile romanesti care ne-au fost furate. Cei care lupta pentru acestea, au interdictie din partea dusmanilor Romaniei.
@ Stalinkaia, slugoiul rosu
22.02.2024 22:59
Numai in mentalitatile comuniste suspect inseamna vinovat. Doar la comunisti trebuie sa dovedesti ca NU esti vinovat. In tarile normale, libere si democratice, acuzatorii trebuie sa dovedeasca ca esti vinovat, nu invers.
Multe ciume comuniste pe aici pe forum.
@ 21:52
23.02.2024 11:27
Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA