Tribuna
Fabrica Sevis
Băgați-vă mințile în cap și frica în oase!
Dragoş BAKO
1100 vizualizari

Încă de la momentul anunțării relaxărilor de vară la pachet cu veștile bune, ne-au fost livrate și amenințările care au devenit în ultimul an și jumătate un fel de politică de stat. Impresionați pesemne de povestea aceea cu un ochi care plânge și un altul care râde și încredințați că un popor poate fi mai ușor gestionat când i-ai băgat frica în oase, oficialii ne tot arată cartonașul galben al valului patru, planificat să ne lovească prin septembrie. Discursul unora dintre politicienii proptiți în funcții publice curge în tonuri de entuziasm fățiș, atunci când vorbesc despre o nouă sesiune de infectări, încât ai spune că îți turuie despre posibile revărsări de râuri de lapte și miere. Au în tot ceea ce spun un soi de bucurie stranie față de o posibilă revenire a unei crize sanitare, iar dacă soarta le-ar trage clapa și numărul infectărilor n-ar bubui, probabil că ar intra în depresie. Mă rog, nu poate nimeni exclude apariția unui nou val, dar parcă prea e invocat cu obstinație și prea i se așterne covorul roșu la picioare. Odată cu sumbrele scenarii ce ni se aruncă zilnic în urechi, cobele au grijă să introducă și concentratele picături ale segregării, ridicându-i pe vaccinați împotriva nevaccinaților și invers. Neaoș sau discret, în funcție de circumvoluțiuni, unii dintre politicieni transformă, de fapt, această amenințare într-un instrument de semănat dihonie într-o societate și așa traumatizată. Mesajele de genul celor transmise de Barna sau Mihăilă, scenariile apocaliptice în care înspumatul val patru e pictat în culori cenușii nu fac altceva decât să demoralizeze populația, să-i știrbească românului și acea bucurie a tolănitului la soare, într-o stare cât de cât relaxată. Colac peste pupăză, toate aceste sperietori sunt dublate de cohorta contradicțiilor dătătoare de o confuzie cronicizată. Aproape în fiecare zi înghițim informații demontate imediat de noi descoperiri, așa cum sunt cele despre necesitatea celei de-a treia doze de vaccin, care, de fapt, după spusele unora, nu chiar nepricepuți în domeniu, n-ar fi o soluție de luat în seamă. Aprigul război informațional, vagabondajul știrilor de tot felul, reale sau măsluite ne debusolează, iar dacă atunci când încrederea ne e clătinată de acest asediu al bârfotecii pseudoficiale e lovită și de rafala de amenințări cu valul patru e clar că mulți nu mai au cum să rămână în picioare. Trebuie să devenim și mai supuși, să ne băgăm mințile în cap, cum ar spune (re)educatorii, iar pentru asta se pare că soluția la îndemână e să ni vâre frica în oase, ca într-un experiment social. Problema e că talmeș-balmeșul ăsta de la noi, întreținut de niște prostovani cu gura slobodă și mintea hoinărindă nu se califică nici măcar pentru statutul de experiment social, ci maxim pentru o alba-neagra socială, jucată de niște vagabonzi politici. 

comentarii
14 comentarii

România e pe primul loc în Europa la buna gestionare a pandemiei...dar de ce să nu criticăm ? De ce să nu ne șoșocim ?
Etosuximid Petinimidiu
28.07.2021 14:56
@14:56

Sosocite-ar mata de bou ce esti, idiotule. Pe primul loc in Europa la dictatura covidica. Noua religie Covid - Crede in vaccin si nu cerceta. Informeaza-te doar de la noi de la guWern. Nu exista alti "specialisti" si "experti" in afara de luminatii Barna, Catu si Arahat.

Bai gunoaielor, s-a saturat lumea de voi. Ati nenorocit milioane de romani cu minciunile voastre. USR-isti nenorociti.
29.07.2021 11:54
Pentru stafia ( fantoma, zombi ) de la 11/54 .
Mai era până nu demult, unul numit Stanomir, actor și fost ministru, care spumega de furie afirmând că nu există covid. După care a murit chiar de boala respectivă...
Morala : Nu purtați opinci cu talpă de cauciuc, că ruginesc clopoțeii de la Etaj...
Etosuximid Petinimidiu
29.07.2021 13:43
Nu Stanomir, ci Stanoevici !
De văzut pe youtube :
,,A MURIT ! Bogdan Stanoevici nu credea în coronavirus !,,
UmbraCalisstis
29.07.2021 14:31
Bai lighioana sodomita, degeaba iti schimbi numele precum cameleonul. Iti recunosc putoarea de cum incepi sa scrii.

Sistemul vostru satanist este CRIMINAL la propriu. Iar petarda proasta ca nu exista virusul a fost bagata tot de voi, pentru discreditarea oponentilor. Securist nenorocit ce esti, USR-istule, te-ai dat de gol.

Virusul a fost inginerit de chinezi la Wuhan si raspandit de ticalosii ca tine. Scopul vostru este "vaccinarea" omenirii. Aici se duce lupta si tu stii asta, jivina securista ce esti. Dar bagi petarde cu "nu a crezut in Covid" sperand ca pacalesti pe cineva.
29.07.2021 15:09
Cateva din CRIMELE la care ai fost complice, jigodie.

TREI țări de pe Pământ au refuzat vaccinul anti-covid, iar acum toți cei trei președinți sunt MORȚI - coincidenta?

Moartea suspectă a unui medic din Italia care a refuzat să-și trateze pacienții de Covid prin intubare. Doctorul era cunoscut pentru că a salvat multe vieți. L-au "sinucis".

Un profesor universitar a murit după ce a fost injectat cu prima doză de vaccin Pfizer / BioNTech. Ioan Dzițac, fost rector al Universității Agora Oradea, era fericit că s-a vaccinat.
Asistent medical în comă după ce s-a vaccinat anti-Covid la Spitalul Județean Neamț. La Spitalul Județean Vâlcea o tânără doctoriță a suferit paralizie facială temporară și inconștiență după vaccinul Pfizer/BioNTech

Decese în masă în provincia italiană Como: 21 de morți într-un cămin de bătrâni, devenit focar de Covid. Toți „fuseseră VACCINAȚI”. Alte zeci de persoane au fost infectate

Încă un deces după vaccin. Tânărul Andrei Zaharia din Vaslui, aflat pe dializă, decedat la nici 48 de ore după vaccinarea cu PFIZER.

Medicul kinetoterapeut al CSA Steaua, Nelu Olteanu, a decedat după vaccinarea cu PFIZER, la doar 46 de ani.
NEW YORK TIMES: Medicul din Florida a murit din cauza vaccinului anti-Covid, în urma unei hemoragii cerebrale. Medici din SUA leagă vaccinurile Pfizer și Moderna de trombocitopenia imună, o tulburare a sângelui care pune în pericol viața

Legenda boxului american, Marvin Hagler, a murit la 66 de ani după vaccinul experimental anti-Covid

580 de români au murit după vaccinarea cu una sau ambele doze de ser anti-Covid, „fără nici o legătură cu vaccinul”, potrivit INSP.

S-a vaccinat. Era fericită. A MURIT DUPĂ ZIUA EI. Încă un cadru medical și-a pierdut viața după vaccinare: Doina Militaru, asistent optician, 55 de ani, infectată grav după vaccin.

Marea Britanie: 143 de oameni au murit la scurt timp după ce au fost vaccinați anti-Covid. Autoritățile spun că „nu a fost de vină vaccinul”

Soț și soție din Prahova decedați la doar câteva ore distanță, după vaccinul PFIZER. Fiica celor doi, în stare gravă la ATI, după vaccinul ASTRAZENECA. IPJ Prahova: „Moartea a fost NATURALĂ”. Pe certificatele de deces cauza este „Covid”

Vaccinurile omoară mai mulți oameni decât COVID. STUDII

Profesor și jurnalist din Suceava decedat după ce și-a făcut vaccinul anti-Covid chiar de ziua lui. Gheorghe
Dolinschi era din localitatea Arbore și scria la publicația „Crai nou”
29.07.2021 15:13
Ce se afla in sangele celor vaccinati. Laura Lynn si dr. Charles Hoffe

https://rumble.com/vke7p1-ce-se-afla-in-sangele-celor-vaccinati.-laura-lynn-si-dr.-charles-hoffe.html
29.07.2021 15:18
Pt. 15/13 :
Acum înțeleg de ce nu semnezi niciodată ! Ca să nu pățești precum cei trei președinți ! Foarte bine, stai cu capul la cutie, rămâi în cel mai deplin anonimat ! Dușmanii lucrează !!
Xanana Guzmao
29.07.2021 16:49
Cultul asta COVID are multi habotnici.
Petinimidiu Uidiminitep
29.07.2021 20:51
Aia care nu vor sa critice sistemul sa ramana la linsaturi la presa aservita. Oricum nu merita atentie. Nu ii bagati in seama ca sunt suferinzi cu capul definitiv. Orice om normal daca nu ii place un articol nu il citeste. Daca totusi il citesti ca sa faci comentarii inverse inseamba ca ori esti sarit mintal ori esti cu ochi albastrii. Aviz exosim.........ca nu ma obosesc sa scriu asocierea fara noima de litere.
Gelu
30.07.2021 07:59
Pt.7/79:
Etosuximid ( Petinimid ) ,medicament antiepileptic,aflat pe lista compensatelor.
Doftoru si iconomu casnic
30.07.2021 13:16
Are probleme grave la bibilica asta cu nick-urile de medicamente. Cat de tembel poate sa fie sa isi treaca la nick denumiri de pe reteta?
30.07.2021 15:04
Măcar are un nick , în timp ce tu ești NIMIC !!
Zambata Rora
31.07.2021 14:09
Bai rudotel, iar nu ti-ai luat calmantul :)))
31.07.2021 14:41
Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia