Tribuna
Sfatul specialistului: Buletin de avertizare fitosanitară
Sfatul specialistului: Buletin de avertizare fitosanitară
Cu sprijinul conducerii Oficiului Judeţean Fitosanitar Sibiu, continuăm publicarea noilor buletine de avertizare, sfaturi practice, recomandări, tratamente fitosanitare la diferite specii de pomi fructiferi, plante sau cereale. Astăzi, consilierul superior Ana Timar face următoarele precizări privind efectuarea tratamentelor fitosanitare la culturile de măr, păr şi gutui, împotriva agentului de dăunare - FOCUL BACTERIAN AL ROZACEELOR - Erwinia amylovora.

Tratamentul este curativ şi se recomandă utilizarea unui produs de protecţie a plantelor, respectiv: CHAMP 77 WG (COPPERMAX)  0,20%, BOUILLIE BORDELAISE WDG  0,5%, TRIUMF 40 WG       0,25% şi VITRA 50 WP           0,04%              

Perioada optimă de tratament este atunci când apar simptome specifice de atac pe plantă.

Alte recomandări:

Tratamentul se va efectua pe parcelele (pomii) pe care a fost confirmată boala în anii  anteriori şi/sau dacă sunt prezente simptome de atac produse de boală; înaintea efectuării tratamentului chimic, se vor îndepărta ramurile cu simptome de atac; tăierea se va face la cel puţin 50 cm. sub limita prezenţei simptomelor; instrumentele folosite la tăiere se vor dezinfecta după fiecare  tăiere cu alcool de 700, sau  hipoclorit de sodiu sau sulfat de cupru; ramurile se vor distruge prin ardere cât mai repede posibil, cu un minim de deplasare, pentru a evita răspândirea bolii.

 

Înainte de utilizarea produselor de protecţie a plantelor, se vor lua măsuri pentru protecţia albinelor, a animalelor şi a mediului înconjurător şi se vor respecta cu stricteţe normele de lucru cu produse de protecţie a plantelor şi cele de securitate a muncii.


comentarii
1 comentarii

Da de unde se cumpara produsele pentru dat pe pomi?
Pomete
27.06.2017 10:27
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia