Tribuna
PNL
Sediu nou pentru Cartea Funciară
Ioan VIDRIGHIN
9500 vizualizari
Sediu nou pentru Cartea Funciară

Începând de joi, 27 noiembrie, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu funcţionează într-un sediu nou, modern, multifuncţional, situat pe Calea Dumbrăvii nr. 34 (lângă Facultatea de Drept - s.n.).
Lucrările de investiţii la noul sediu - declară ing. Ioan Aleman, directorul OCPI - au început la 1 iunie 2007 şi au fost finalizate la 31 iulie 2008. Suprafaţa construită este de 1.600 mp şi cuprinde 5 nivele funcţionale. Valoarea totală a investiţiilor este de peste 5.000.000 lei. La subsolul clădirii se află arhiva de cadastru, un garaj şi 3 camere pentru centrala termică, atelierul mecanic şi pentru conducători auto.
La parterul noului sediu funcţionează: Biroul pentru Relaţii cu Publicul, care este deservit de 3 persoane; Arhiva de încheiere de Carte Funciară, prevăzută cu sala de studiu şi Registratura - prevăzută cu 8 posturi de lucru şi dotată cu un centru de informare şi aparatură electrocasnică pentru eliberarea numerelor de ordine.
La etajul 1 se află 4 birouri în care îşi desfăşoară activitatea personalul de la Biroul de Carte Funciară. Tot aici se află Arhiva Cărţii Funciare, care cuprinde o suprafaţă de 100 mp.
La etajul 2 funcţionează 9 birouri ale Serviciului de Cadastru şi Arhiva acestui serviciu.
La etajul 3 îşi desfăşoară activitatea personalul din cadrul serviciilor Economic şi Juridic. Tot aici există o frumoasă şi spaţioasă sală de conferinţe.
Există două lifturi speciale, unul pentru persoanele cu handicap şi altul pentru transportul documentelor.
În total, în noul sediu OCPI Sibiu îşi desfăşoară activitatea 52 de angajaţi.
Programul de lucru
Accesul publicului în noul sediu OCPI Sibiu este permis după următorul program:
luni-joi, între orele 8.30-11.30 depuneri cereri, iar între orele 13-15 eliberări acte;
vineri, între orele 8.30-11.30, este deschis numai pentru notarii publici;
vineri, între orele 12-14 eliberări acte pentru public.
Eliberări acte
Termenele şi costurile eliberării actelor variază în funcţie de natura documentelor solicitate şi de urgenţa eliberării lor. Astfel, extrasul de informare se eliberează după 3 zile în regim normal şi costă 20 lei. În regim de urgenţă se eliberează într-o zi şi costă 100 lei.
Extrasul autentic pentru notari se eliberează a doua zi.
Întabularea titlurilor de proprietate se face în 21 de zile, iar urgenţele în 7 zile, ambele fiind gratuite dacă nu au alte operaţii notariale (moşteniri, donaţii, indiviziuni, vânzări-cumpărări).
Pentru dezmembrări, notări construcţii, rectificări de suprafeţe, actele se eliberează în 9 zile, în regim normal şi în 3 zile, în regim de urgenţă. Tariful pentru fiecare imobil este de 60 lei în regim normal şi 300 lei în regim de urgenţă.





comentarii
6 comentarii

52 de angajati dintre caRE LUCREAZA EFECTIV 3.bINE CA NU SA CONSTRUIT 3O DE CAMERA SI SA ANGAJEZE VREO 10 SOFER. cEL CARE LUCREAZA sunt cei trei de la parter.
Ionescu
03.12.2008 03:44
aici Ionescu nu mai comentezi asa de dur ca la biserici vezi cum isi baga coada gagauta,pe bani cui sa construit acest imobil nu din donatii ,tot pe bani nostri cind mergi si ceri o copie dupa cadasru iti aia pielea .
un cititor
03.12.2008 08:09
Rusine
Aveti un program la are noi ce muncim de dimineata nu ajungem
Trebuie sa ne luam o zi fara plata pt. un CF informativ
Adica 2 zile fara plata:una sa lasam cererea una sa luam rezultatul
Si va si mai platim din banii nostri salariu
Dezamagitor
sibian
03.12.2008 15:55
Rusine
Aveti un program la are noi ce muncim de dimineata nu ajungem
Trebuie sa ne luam o zi fara plata pt. un CF informativ
Adica 2 zile fara plata:una sa lasam cererea una sa luam rezultatul
Si va si mai platim din banii nostri salariu
Dezamagitor
sibian
03.12.2008 15:55
articolul e scris ca pixul. bine ca exista atelier mecanic si camera pt soferi. de fapt cand am vazut cine semneaza articolul m-am lamurit. acum cred ca mai mult e pe la directia silvica ca e sezon de brazi
t
03.12.2008 23:25
care este numarul de tel. de la extrasul de carte funciara SIBIU
Badila Mariana
19.07.2010 10:52
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia