Tribuna
Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri este operaţional
Viorel ANDRIESCU
1982 vizualizari

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) şi-a prezentat, cu ocazia Conferinţei Regionale "Asociaţi în afaceri. Experţii alături de dumnevoastră", Programul de garantare a Creditelor pentru IMM-uri, după cum ne-a informat analistul financiar Aurel Pau, reprezentantul în teritoriu al Fondului. Programul este deja operaţional, FNGCIMM primind solicitări de garantare de la Banca Italo-Romena, Banca Românească, Banca Transilvania, Banca Comercială Carpatica şi CEC Bank.
Programul oferă antreprenorilor posibilitatea de a accesa linii de credit pentru capitalul de lucru în valoare de maximum 5 milioane lei/IMM garantate de către Fond în procent de maximum 50% din valoarea finanţării, exceptând dobânzile, comisioanele şi spezele bancare, pe o perioadă de maximum 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu maximum 12 luni.
Sumele din linia de credit pot fi utilizate numai pentru finanţarea capitalului de lucru, neputând fi utilizate pentru refinanţarea altor credite, în derulare ale beneficiarului.
Costul total al finanţării este dat de rata dobânzii ROBOR + maximum 3,5%/an, la care se adaugă prima de garantare, datorată către beneficiar de 1,99%/an, din valoarea garanţiei acordate.
Finanţatorii înscrişi în Programul de garantare a creditelor pentru IMM-uri sunt: Banca Transilvania, BRD Groupe Société Générale, CEC Bank, Ing, Bank, Banca Românească, Banca Comercială Carpatica, Intesa San Paulo Bank, Banca Comercială Română, UniCredit Ţiriac Bank, Piraeus Bank, Bancpost, Leumi Bank, Banca Română de Credite şi Investiţii SA, Banca Italo-Romena, Banca Comercială Feroviară, OTP Bank, Volksbank, Marfin Bank, Nexte Bank.
Informaţii suplimentare se pot obţine la tel. 0730/01.51.33, e-mail: sibiu@fngcimm.ro.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia