Continental
Tribuna
Investiţie de 3,4 milioane euro în Fabrica de Nutreţuri Combinate Premium Porc Group de la Avrig
Dan FRÂNCU
17972 vizualizari
Investiţie de 3,4 milioane euro în Fabrica de Nutreţuri Combinate Premium Porc Group de la Avrig

Într-un oraş mic cum este Avrigul, orice investiţie privată finalizată aduce un imbold economiei, locale şi zonale, şi creează premisele şi speranţele pentru revitalizare, după o perioadă destul de lungă de timp marcată de oarecare declin.
Miercuri, în oraşul de pe malul stâng al râului Olt s-a marcat, în mod oficial, inaugurarea Fabricii de Nutreţuri Combinate Premium Porc Group Avrig, cea de-a treia bază de producţie de acest fel deschisă de concernul danez în România.
Prin finalizarea lucrărilor la această fabrică şi darea sa în exploatare, Premium Porc Group, al doilea cel mai mare producător de carne de porc din România, încheie, cu o investiţie de 3,4 milioane de euro, ambiţiosul Proiect BraSib, demarat în anul 2017, noua fabrică are o capacitate de producţie de aproximativ 80.000 de tone de nutreţ pe an.
Inaugurarea fabricii de la Avrig, judeţul Sibiu, face parte dintr-un proiect amplu al companiei Premium Porc Group, BraSib, demarat în anul 2017, ce a cuprins deschiderea unei ferme de 5.400 de scroafe în Brăila, precum şi finanţarea achiziţiei şi renovării unor unităţi de creştere şi îngrăşare în judeţele Braşov şi Sibiu. Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la aproximativ 32,5 milioane de euro iar finanţarea a fost asigurată printr-un împrumut de la patru bănci din România.
“Cu un design modern şi digitalizat, fabrica dispune de o suprafaţă de aproximativ 2.000 m2 şi aparatură bazată pe tehnologia daneză, asigurată de SKIOLD, partenerii danezi ai Premium Porc Group, care au asigurat aparatura şi pentru primele două fabrici de nutreţuri combinate inaugurate de grup în România” se menţionează într-un comunicat de presă remis de reprezentanţii grupului danez.
Prezent la momentul inaugurării fabricii din Avrig, Lars V. Drescher, CEO Premium Porc Group, a menţionat, în cadrul festivităţii, următoarele: „Ne bucurăm să anunţăm finalizarea cu succes a celui mai ambiţios proiect de expansiune pe care compania noastră l-a derulat în România, cu o investiţie de 32,5 milioane de euro. Suntem mândri să fim un jucător important pe piaţa din România, contribuind la dezvoltarea unui sector agricol sustenabil, modern şi la crearea de noi locuri de muncă şi oportunităţi de dezvoltare în regiunile în care suntem prezenţi. Scopul nostru este să contribuim la ridicarea standardelor în ceea ce priveşte producţia locală de carne de porc. Credem că piaţa românească are un potenţial uriaş şi suntem hotărâţi să investim în continuare şi să ne aducem contribuţia la dezvoltarea sectorului agricol din România”.
La festivitate a fost prezent şi primarul oraşului Avrig, Adrian Dumitru David, care a şi tăiat, alături de conducerea companiei, panglica inaugurală a fabricii. În discursul susţinut cu acest prilej, edilul şef avrigean a mulţumit reprezentanţilor companiei  că au ales să investească în Avrig şi a menţionat, printre altele: “Se ştie că un investitor de succes crează premisele ca şi comunitatea locală să se dezvolte. Vreau să mai mulţumesc şi pentru că v-aţi implicat şi doriţi să vă implicaţi şi în continuare în viaţa socială şi educativă a oraşului“.
Festivitatea organizată miercuri a cuprins şi un scurt tur al fabricii, oaspeţii putând afla de la reprezentanţii companiei care sunt principalele sectroare ale investiţiei, fluxul tehnologic, unele detalii tehnice etc.
“Prin acestă investiţie se asigură calitatea hranei animalelor, compania punând accent pe normele de biosecuritate şi gestionarea furajului propriu pentru animale. Noua construcţie, 100% automatizată, consolidează poziţia Grupului în topul producătorilor de carne de porc din România. Totodată, fabrica reprezintă şi un factor de optimizare a fluxului logistic şi a distribuţiei regionale a hrănii către fermele din Braşov şi Sibiu, prin flota proprie de transport, pentru a asigura normele de biosecuritate.
Calitatea cerealelor cumpărate stabileşte standarde ridicate, fiecare livrare de cereale fiind testată în laboratorul fabricii, pentru ca toate materiile prime să îndeplinească standardele ridicate de calitate pe care le promovează Premium Porc Group”, semai menţionează în comunicatul de presă.
Compania daneză a achiziţionat fosta ferma de porci de la Avrig, iar construirea fabricii de nutreţuri reprezintă cea mai consistentă investiţie făcută, până acum, aici.
Reprezentanţii companiei ne-au informat că, ferma de la Avrig poate ajunge până la o capacitate de 40.000 de capete de porci pe flux.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia