Tribuna
În sprijinul mediului de afaceri
Viorel ANDRIESCU
1417 vizualizari
Modificarea şi completarea unor acte normative privind garantarea în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale
Guvernul României a aprobat, la mijlocul lunii iunie a.c., proiectul unei ordonanţe de urgenţă vizând modificarea şi completarea unor acte normative privind garantarea în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale.
Aurel Pau, reprezentantul în teritoriu al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, ne-a precizat, în context, că este vorba despre reglementarea garantării pentru facilitarea accesului beneficiarilor la avansul acordat prin contracte încheiate cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, modificările având ca scop stimularea unei absorbţii cât mai mari a fondurilor europene.
Proiectul se referă la modificarea şi completarea a trei acte normative: Legea nr. 218/2005, privind stimularea fondurilor SAPARD, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, Fondul European pentru Pescuit, Fondul European de Garantare Agricolă, prin preluarea riscului de creditare de către fondurile de garantare; Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordului cadru cu Comisia Europeană şi FMI; Ordonanţa de Urgenţă nr. 79/2009, privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbţiei fondurilor alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, pentru renovarea şi dezvoltarea spaţiului rural, prin creşterea calităţii vieţii şi diversificarea economiei în zonele rurale. Prin noul act normativ se reglementează: utilizarea dobânzilor încasate de către fondurile de garantare din plasarea sumelor alocate de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, execlusiv pentru plata garanţiilor executate din cele acordate în baza celor trei acte normative vizate; reîntregirea sumelor alocate din bugetul MADR, pentru constituirea plafonului de garantare şi situaţia în care nivelul garanţiilor executate depăşeşte nivelul dobânzilor acumulate şi sunt afectate astfel sumele acordate; includerea unor noi categorii de beneficiari în schema de garantare, instituită în baza OUG nr. 79/2009 a oraşelor, organismelor de drept public, grupurilor de acţiune locală şi a organizaţiilor şi federaţiilor utilizatorilor de apă pentru irigaţii pentru facilitarea accesului acestor categorii de beneficiari ai sprijinului finanţat prin PNDR, la sumele prevăzute în contractele de finanţare încheiate cu APDRP.



comentarii
1 comentarii

CE SA MAI SPRIJINE GUVARNUL ROMANIEI? INTAI SA DEA BANII INAPOI DIN IMPOZITUL FORFETAR DIN 2009,SA SCOATA TOATE TAXELE AIUREA,SA INTELEAGA CA FIRMELE TIN STATUL PRIN CEEA CE FAC. INTAI A FOST SATUL SI-APOI STATUL CARE SA DEA SOCOTEALA PENTRU BANII CARE-I PRIMESTE.TOATA VANZOLEALA POLITICA-I PE BANI.AI NOSTRI NU AI LOR.EI TOTI AU TRAIT DIN CE-AU LUAT DE LA STAT DAR NICI ODATA N-AU DAT STATULUI ,SA FIE FACUTA PUBLIC O LISTA CU TAXE SI IMPOZITE PE CARE LE-AU PLATIT LA BUGETUL DE STAT PENTRU TOTI POLITICIENII SI PENTRU FUNCTIONARII NUMITI POLITIC
BEN
13.07.2012 04:36
Din aceeasi categorie
Sibiu Opera Festival

Astra Film Festival

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Tribuna
Licitatie publica