Tribuna
Economia judeţului
În plină criză, realism şi optimism justificat, la SC ATLASSIB LEASING IFN SA
Viorel ANDRIESCU
3865 vizualizari
În plină criză, realism şi optimism justificat, la SC ATLASSIB LEASING IFN SA

Înfiinţată în 1997, SC ATLASSIB LEASING IFN SA Sibiu, membră a Grupului Financiar Carpatica, a cunoscut o evoluţie constant pozitivă în planul cifrei de afaceri, aceasta crescând de la 12.030.593 lei, cât se înregistra, spre exemplu, în anul 2002, la 62.231.316, în anul 2007.
Rezultat al unui management de calitate şi al eforturilor unui colectiv profesionist şi  harnic, parcursul ascendent al companiei sibiene s-a făcut remarcat şi la nivel naţional.
Cu toate dificultăţile generate de actuala criză financiară mondială, societatea îşi păstrează şi îşi dozează bine rezervele de optimism, bazându-se tocmai pe propriile capacităţi de autodepăşire, dar şi pe faptul că, potrivit specialiştilor, piaţa naţională de leasing operaţional a crescut cu 100% în acest an şi păstrează un potenţial de creştere şi în 2009.
Inginerul Cosmin Mihu, directorul general al firmei, a acceptat cu amabilitate un dialog "mai de substanţă" pe problematica actuală şi de perspectivă din domeniul leasingului, această activitate apărută relativ recent şi în ţara noastră.
Compania sibiană a apărut pe piaţă "ca urmare a naşterii conceptului de <leasing> şi în ţara noastră şi în baza legislaţiei care făcea posibilă o astfel de activitate, respectiv OG nr. 51/1997 privind operaţiunile de leasing şi societăţile de leasing, ne-a spus d-sa.
Ne-am dezvoltat continuu şi am dobândit experienţă în acest domeniu de activitate. În anul 2004, societatea şi-a mutat sediul, investiţia fiind evaluată la aproximativ 2 milioane euro, sumă rezultată din fondurile proprii".
SC Atlassib Leasing IFN SA are în prezent sucursale în 8 oraşe importante din ţară: Bucureşti, Constanţa, Bacău, Suceava, Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Arad şi Sibiu, politica de marketing în această direcţie fiind orientată spre deschiderea de noi sucursale, pentru atragerea unui număr tot mai mare de clienţi.
Demn de semnalat este faptul că, în anul 2007, societatea a ocupat locul I în Topul organizat de CCIA Sibiu, la categoria societăţi mijlocii, în baza profitului brut realizat şi în acelaşi an s-a clasat pe locul 8 pe ţară în topul societăţilor de leasing.
"Ne adresăm unui segment de piaţă cu o deschidere largă - clienţi cu venituri medii, cât şi din categoria celor cu venituri peste medie, sau mari. Oferta noastră este foarte variată, plecând de la echipamente industriale, automobile noi şi la mâna a doua, imobile ş.a.", ne-a precizat Cosmin Mihu.
Activitatea principală a societăţii se bazează pe finanţarea clienţilor, persoane juridice sau persoane fizice, pe baza unui contract de leasing, pentru obţinerea unor bunuri atât mobile, cât şi imobile (în momentul de faţă, societatea are în derulare peste 2.500 de astfel de contracte cu clienţi din întreaga ţară).
Contractele de leasing se încheie pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 7 ani, cu plata unui avans de minimum 5% din preţul de achiziţie şi valoarea reziduală de 20%, la final, când se face şi transferul dreptului de proprietate către utilizator sau conform opţiunii clientului (valoarea reziduală poate fi introdusă în rate).
Condiţiile de asigurare respective sunt optime, fiind realizate de către Carpatica Asig.

*
Am continuat cu o vizită deosebit de interesantă la sediul companiei.
Am admirat ţinuta elegantă a interioarelor, bunul-gust al mobilierului, aspectul general deosebit de plăcut.
La exterior, se efectuau lucrări de reamenajare a spaţiilor, urmând să fie dată în folosinţă o suprafaţă de expunere a autovehiculelor, în mărime de 2.000 mp.
"Pentru anul care vine, ne-a spus gazda noastră, dorim să putem măcar conserva nivelul volumelor obţinute în acest an, şi chiar să îl putem depăşi, în măsura în care pieţele financiare s-ar redresa şi stabiliza în cel de-al doilea trimestru al anului 2009."

Un service de nivel european

Începând cu anul 2006, fiinţează, în cadrul Grupului, reprezentanţa "Peugeot", iar ghidul nostru a fost tot ing. Mihu.
Ne-a condus prin salonul în care "bijuteriile pe patru roţi" îşi etalau strălucirea, ne-a oferit detalii de interes despre modelele expuse, apoi am vizitat "service-ul", pe drept cuvânt, cel mai bine utilat din câte am văzut în judeţ.
Investiţie de peste 3 milioane euro, dotată cu echipamente şi tehnologie de cea mai recentă generaţie şi beneficiind de serviciile unui colectiv cu calificare superioară, asigură efectuarea unei game largi de lucrări-vopsitorie, spălătorie, mecanică, tinichigerie, electricitate - pentru orice tip de maşină.
Service-ul dispune şi de o maşină de intervenţie. La faţa locului, ţi se oferă un bogat material documentar despre amortizoare, ştergătoare geamuri, baterii, instalaţii de climatizare, eşapament, sistemul de iluminare, filtrul de particule, sistemul de frânare, gama pieselor originale, lubrifianţi, parbrize, piese de schimb standard, anvelope, revizie, ş.a., ş. a.
Adresa acestui service model: Şoseaua Alba Iulia, nr. 108 (vizavi de Aeroport), tel. 0269/22.17.19.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia