Tribuna
Facilităţi fiscale pentru cooperative

Așa după cum am anunțat într-un număr anterior al TRIBUNEI, Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care va crea facilităţi fiscale celor care se asociază în cooperative, a anunţat ministrul Daniel Constantin.
"Cei care lucrează încă individual vor beneficia de scutirea impozitului pe norma de venit dacă intră cu terenul respectiv într-o cooperativă. Sigur că aici vom avea grijă, pentru că se ştie foarte clar că românul este legat de proprietate, este legat de pământ şi vrem să ne asigurăm că, prin modificarea Legii 566 omul va rămâne proprietar în continuare pe bunul pe care îl are, fie că vorbim de teren, fie că vorbim de animale - şi va rămâne proprietar inclusiv pe producţia pe care o obţine: lapte, carne, cereale", a explicat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Obligaţii şi avantaje

Membrii cooperativelor vor avea obligativitatea ca o parte din producţia pe care o obţin prin activitatea în comun să fie comercializată în comun de către cooperativa respectivă. Procentul impus pentru vânzarea în comun urmează să fie stabilit în curând, "50-60-70%, în speranţa că, după ce vor vedea avantajele, probabil că într-un an de zile vor comercializa toată producţia pe care o vor obţine prin cooperative", a mai spus Daniel Constantin.
Un alt avantaj fiscal va fi reducerea cu 20% a impozitului pe profit pentru cooperativa respectivă timp de cinci ani.
"Un alt avantaj fiscal, pe care nu sunt sigur că îl putem trece, pentru că înseamnă o diminuare consistentă a bugetelor locale, se referă la scutirea totală a impozitului pe proprietate pentru bunurile cu care se merge în cooperativă: teren, animale, investiţii, utilaje etc. Ministerul de Finanţe şi-a dat acordul. Dacă reuşim să trecem aceste avantaje fiscale, putem vorbi despre o micro-revoluţie în zona de agricultură pentru că sunt avantaje pe care toţi vor să le îmbrăţişeze." (I.V.)






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA