Continental
Tribuna
Expoziţie de ovine cu vânzare, la Vurpăr
13791 vizualizari
Expoziţie de ovine cu vânzare, la Vurpăr

A devenit o tradiţie ca in Duminica Floriilor, Asociaţia Crescătorilor de Ovine din Regiunea Hârtibaciu "Eco Mioriţa"să organizeze o expoziţie de ovine cu vânzare, pe platoul de la intrarea în comuna Vurpăr.
Aflată la cea de-a opta ediţie, manifestarea a fost onorată de prezenţa senatorului PSD Nicolae Avram, Sebastian Dotcoş, administratorul Consilului Judeţean Sibiu, Ionuţ Diaconeasa, consilierul ministrului Agriculturii, Horaţiu Marin, subprefectul judeţului Sibiu, Liviu Ştefan, director executiv Centrul Judeţean APIA Sibiu, Ilie Brad, directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Sibiu, Nicolae Mitrea, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine "Mărginimea", a candidatului PSD la europarlamentare, Alex Popa, şi a multor fermieri din comună şi din satele învecinate (Roşia, Marpod, Nou, Altîna etc).
După cuvântul de salut pentru oaspeţi din partea gazdelor- Cornel Aldea, primarul comunei Vurpăr şi Florin Dragomir, preşedintele Asociaţiei "Eco-Mioriţa"- cei prezenţi au vizitat ovinele expuse de crescătorii: Dragomir Paraschiva, Sorin Aldea, Dumitru Banea, Toma Băra, Ioan Neagu, Gheorghe Dobrin, Florin Dragomir, Cristina Dragomir, Berni Lederer, S. Galea.
Senatorul PSD Nicolae Avram a felicitat oierii pentru exemplarele deosebite aduse la expoziţie (berbeci, miei din rasele ţigaie, ţurcană şi metişi cap negru german) şi a ţinut să sublinieze faptul că "Agricultura este lada de zestre a României. Ea trebuie păstrată cu sfinţenie şi înnobilată de toţi lucrătorii agricoli". Totodată senatorul Nicolae Avram a dat startul licitaţiei pentru vânzare cumpărând de la Florin Dragomir un miel de 20 kg, cu preţul de 200 lei (10 lei/kg în viu).


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia