Continental
Tribuna
Credite prin FNGCIMM pentru dezvoltarea capitalului de lucru
Viorel ANDRIESCU
755 vizualizari

"Cei mai mulţi întreprinzători solicită linii de credit pentru capitalul de lucru, iar această nevoie este, în acest moment, satisfăcută la cele mai scăzute costuri de pe piaţă ROBOR 3M + maximum 3,5% pe an - prin Programul guvernamental de garantare a creditelor pentru IMM-uri, aprobat prin OUG 92/2013 şi HG 936/2013", ne-a spus analistul financiar Aurel Pau, reprezentantul în teritoriu al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.
Programul respectiv facilitează accesul la finanţări în valoare de maximum 5 milioane lei/IMM, acordate pe o perioadă de maximum 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu maximum 12 luni.
Pe lângă avantajul de necontestat al costului, liniile de credit pot fi garantate de stat prin intermediul FNGCIMM, într-un procent de maximum 50% din valoarea finanţării.
Garanţia se acordă la cererea băncii, după aprobarea liniei de credit de către instituţia finanţatoare, prima de garantare datorată de către beneficiarul programului ridicându-se la nivelul de 1,99% din valoarea garanţiei aprobate (1,50% comision de risc, cuvenit Ministerului Finanţelor Publice + 0,49% comision de administrare, cuvenit FNGCIMM.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia