Tribuna
Firme sibiene de prestigiu
CON-A SRL, între primii 10 constructori din ţară
Viorel ANDRIESCU
11367 vizualizari
CON-A SRL, între primii 10 constructori din ţară
Un dialog cu ing. Mircea Bulboacă, patronul firmei CON-A SRL, este o adevărată plăcere. Ai în faţă nu numai un împătimit al ingineriei aplicate, cât şi un om sensibil, modest şi capabil să-şi asculte cu atenţie interlocutorii. Firma pe care a creat-o şi pe care o conduce din martie 1990 (Casa Nouă, ulterior CON-A) a devenit, cu timpul, o emblemă pentru Sibiul - constructor, renumele său depăşind deja graniţele ţării.
Ca o recunoaştere a meritelor sale incontestabile, firma sibiană a ocupat locul 1 pe judeţ şi locul 190 pe ţară, în topul întreprinderilor mari (a 16-a ediţie), organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, în baza rezultatelor obţinute în anul 2007. În acelaşi clasament, CON-A ocupă un onorant loc 10 pe ţară, în domeniul construcţiilor.
Firma sibiană îşi leagă numele de realizări prestigioase, cum ar fi sediile firmelor Greiner, Wenglor, Poliflex, Faurecia ş.a., ş.a. (ca să nu mai vorbim de superba realizare a hotelului de patru stele Ramada, din Sibiu, unde a fost antreprenor general!...).
De la 2 angajaţi, cât număra firma la înfiinţare, Grupul CON-A (CON-A + UNIMAT) numără astăzi peste 800 de angajaţi. De notat, din acest total doar 120 reprezintă personal Tesa şi ingineri, restul fiind salariaţi direct producători.
"Am investit foarte mult în dotări şi astfel am putut ajunge la o înaltă productivitate a muncii, dublă faţă de multe firme din judeţ. În acest fel, ne-a precizat ing. Mircea Bulboacă, am realizat o cifră de afaceri de peste 63 milioane euro, în anul care a trecut, iar pe primul semestru al acestui an, peste 28 milioane euro". Dintre lucrările finalizate în acest an, am reţinut pe cele din Parcul Comercial Şelimbăr - Carrefour, Mobexpert, Flanco etc., reprezentanţa BMW (spre Ocna Sibiului), precum şi Parcul Comercial din Brăila şi Parcul Comercial din Bacău, ambele pe suprafeţe de peste 63.000 mp şi are în curs de execuţie Parcul Comercial din Deva.
În anul 2008, CON-A a realizat investiţii de peste 7 milioane euro (o fabrică de confecţii metalice, la Sibiu, cu o capacitate de 600-800 tone structuri metalice şi o fabrică de prefabricate la Mârşa, care va intra în producţie începând cu anul viitor), ambele beneficiind de o tehnologie avansată, ultraperformantă.
"Sunt adeptul soluţiilor optime, mizez pe găsirea celor mai adecvate rezolvări ale problemelor cu care ne confruntăm şi urmăresc mereu reducerea costurilor în lucrările pe care le executăm. Mă bazez pe un colectiv harnic, bine pregătit, inventiv. De asemenea, un element de bază îl constituie şi buna colaborare între experienţa celor mai în vârstă şi elanul şi dorinţa de afirmare a celor tineri. În acest sens, trebuie să reţineţi că la noi, media de vârstă a celor din conducere este de 30 de ani! Directorul general Sorin Cristea, care este un om foarte capabil, are doar 33 de ani. Am încredere în tineri şi îi sprijin consecvent".
Vorbind despre mediul de afaceri sibian, patronul firmei CON-A a ţinut să remarce, printre altele: "Noi construim în întreaga ţară şi pot să afirm cu certitudine că avem un mediu de afaceri mai sănătos ca în alte părţi, mai corect şi mai prietenos. Aceasta şi pentru că, aşa consider eu, autorităţile locale şi factorii de decizie locali se implică mai mult, cu mai mult folos şi responsabilitate în susţinerea şi dezvoltarea unui mediu de afaceri propice, a unei linii de conduită favorabile".

comentarii
3 comentarii

azi este zi de dat limbi lui bulboaca...si in sibiu standard este un articol elogios despre impostorul asta!
z
13.11.2008 07:54
am in memorie figura lui bulboaca prin anul 1998. Da !!!prin '98 cand avea marele birou intr-o baraca ''in Selimbar. Sigur ,nu avea cravata nici costum .Era imbracat in blugi si nu asa elogios .Se apleca si la ultimul portar care sufla ceva ca are de lucru. Dupa ce a tras si asta ceva sfori ,ca deh era cazul ,dupa ce a luat cu japca o casa in Gura Raului ,marele impostor a devenit ""domn""Si pentru aceasta marele si tanarul Cristea ii culege scamele de pe costum. deh .e destept si asta.
zoro
22.06.2010 16:03
NISTE NENOROCITI..HOTI,,CEI ANGAJATI LOR DEVIN SCLAVII FIRMEI LUCRIND 12 ORE PE ZI
hugo.bos@yahoo.com
30.01.2016 11:06
Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica