Comunicat lansare proiect "Dezvoltarea competitivității sustenabile pentru CENTRUL MEDICAL DR. STĂNILĂ SRL prin diversificarea serviciilor medicale"
Comunicat lansare proiect "Dezvoltarea competitivității sustenabile pentru CENTRUL MEDICAL DR. STĂNILĂ SRL prin diversificarea serviciilor medicale"
Scopul proiectului: îl reprezintă investiția inițială privind diversificarea unității existente, prin achiziționarea unui sistem fotovoltaic pentru consum propriu și a unor echipamente medicale de înaltă performanță, eficiente energetic.
Beneficiar: CENTRUL MEDICAL DR. STĂNILĂ SRL
Perioada de implementare: 28.10.2024 - 28.10.2026
Valoarea totală a proiectului (Lei)
7.570.903,44
Valoarea cofinanțării UE (lei)
3.773.356,82
Rezumat proiect și activități:
Investiția ”Dezvoltarea competitivității sustenabile pentru CENTRUL MEDICAL DR. STĂNILĂ SRL prin diversificarea serviciilor medicale” reprezintă o investiție inițială prin diversificarea serviciilor unități medicale existente. Proiectul se va implementa la adresa sediului social din Mun. Sibiu, Str. Semaforului Nr.4, Jud. Sibiu, regiunea Centru, nr. cadastral 108568. Societatea deține contract de închiriere cu nr.136454/29.04.2013, contract prelungit prin act adițional până la data de 29.04.2033. Prin proiect se vor achiziționa următoarele: 1. Laser femtosecunde pentru chirurgia refractivă și transplant cornee- Acest laser prezintă tehnologia femtosecunde, care a revoluționat chirurgia refractivă și chirurgia cataractei, permițând medicilor oftalmologi să efectueze proceduri cu o precizie și predictabilitate sporite. Laserul emite impulsuri ultra-rapide care pot crea tăieturi precise în țesutul ocular, fără a genera căldură semnificativă sau a afecta țesuturile înconjurătoare. Laserul femtoseconde deține Tehnologii State of the Art, funcționează pe bază de tehnologie nanojoule nJ, cu energie joasă, tehnologie superioara tehnologiilor clasice utilizate de către alte tipuri de laser femtosecundă. Laserul femtosecunde utilizează un oscilator ca sursă laser cu ieșire de înaltă frecvență. În consecință, nu este sensibil la factorii de mediu, cum ar fi temperatura și umiditatea, nici mișcare fizică.
Utilizează energie cu impulsuri reduse în gama nanajoule si o rata de repetare, frecventa mare. Rezultatul
este o precizie extrem de ridicată si mai putin stres pentru tesut. Datorită tehnologiei folosite, al flexibilitatii si fluxului optimizat al pacientilor, sistemului compact si mobil laserul prezinta avantaje privind performanțele energetice față de media laserelor femtosecunda existente pe piata. 2. Laser excimer- ablație- Laserul excimer este folosit în chirurgia refractivă pentru tehnicile PRK/LASEK, LASIK, FemtoLASIK, PRESBYOND.
Laserul excimer este un tip special de laser utilizat în chirurgia oftalmologică pentru corectarea defectelor de refracție, precum miopia, hipermetropia și astigmatismul. Acesta produce o radiație ultravioletă care poate îndepărta țesutul cornean cu o precizie extremă, fără a genera căldură semnificativă sau a cauza arsuri.
3.Topograf cornean- Topograful cornean este un instrument oftalmologic folosit pentru a măsura și a reprezenta grafic curburile și topografia (sau "relieful") corneei. 4. Marker digital- Markerul digital este un instrument inovator conceput pentru a facilita și a îmbunătăți precizia în chirurgia refractivă și chirurgia cataractei. 5. Microscop operator- Microscopul operator este unul dintre echipamentele avansate destinate chirurgiei oftalmologice. Acesta este proiectat să ofere imagini clare și detaliate în timpul intervențiilor chirurgicale, permițând chirurgilor să execute proceduri cu o precizie crescută. 6. Aparat cu lumină intens pulsată (IPL)- Tehnologia cu lumină intens pulsată (IPL) a fost inițial utilizată în dermatologie pentru tratamentul diverselor afecțiuni ale pielii, cum ar fi leziunile vasculare, hiperpigmentările și epilarea. 7.
Software management și prevenție pacienți- Aplicația software care se va achiziționa prin proiect, va completa softul deținut de Clinica Ofta Total. Acesta va contribui la managementul pacienților, la măsuri de prevenție, transmitere documente și la conceptul smart health. 8. Sistem fotovoltaic pentru energie regenerabilă Instalarea unui sistem fotovoltaic de min.10 kw pentru clinica oftalmologică este o decizie sustenabilă asumată de către managementul societății, care va reduce semnificativ costurile energetice și impactul asupra mediului. Sistem fotovoltaic complet include panourile solare, un invertor, smart meter, materialele de conexiune, un sistem de monitorizare și structura de montaj. Acesta va cuprinde și componenta de stocare, fiind un sistem off-grid.
De asemenea, prin proiect, minim 11 angajați ai societății vor beneficia de cursuri de instruire pentru dezvoltarea competențelor digitale, a comunicării eficiente în domeniul sanitar dar și cursuri de prim ajutor. Se vor avea în vedere și următoarele cheltuieli neeligibile: Cheltuieli cu activitățile de informare și publicitate Consultanța în managementul proiectului Cheltuieli privind activitățile transnaționale de colaborare.
Măsurile de dezvoltare durabilă vizează: - Sistem de panouri fotovoltaice cu baterie de stocare pentru a reduce emisiile de GES și consumul de energie din SEN -Achiziția Echipamentului Laser femtosecunde pentru chirurgia refractivă, echipament State-of -the Art, cu amprentă de carbon redusă. Echipamentul încorporează conceptul de consum redus de energie și eficiență energetică. - Achiziția microscopului operator cu sistem dual de iluminare cu o lumină LED atât pentru iluminarea principală, cât și pentru iluminarea coaxială de obținere a reflexului roșu Minimizarea la sursă a deșeurilor:În cadrul operației clasice de transplant cornee sunt utilizate instrumente precum: Trephine, scalpel și lame, fine forceps, năframe fine,speculum, scopule și canule, seringi și ac, bisturiu cu diamant. Inovația procesului și utilizarea tehnologiei cu laser va schimba semnificativ și va reduce consumul instrumentelor menționate și generarea de deșeuri medicale, acestea incluzând module și dispozitive performante. Obiectivul OM 4 (economia circulară) este astfel îndeplinit prin prevenirea generării de deșeuri.
Astfel, investițiile în procese de producție ecologice și utilizarea eficientă a resurselor în Clinica Ofta Total sunt: Laser femtosecunde- 3,305,119.00 lei, Laser excimer- ablație-1,812,168.89 lei, Microscop
operator-1,498,189.48, Sistem fotovoltaic-115,563.21, Valoarea totală a acestora este de: 6.731.040,58 lei, din total buget în valoare de: 7.570.903,44, reprezentând 88,91%.
Ultimele două numere (565, 566) ale bilunarului sibian ne propun câteva teme interesante şi de actualitate din domeniul financiar-economic, studiile...
Ultimele două numere (565, 566) ale bilunarului sibian ne propun câteva teme interesante şi de actualitate din domeniul financiar-economic, studiile...