Continental
Tribuna
Amortizarea fiscală pentru mijloacele de transport persoane

Prin Ordonanţa Guvernului nr. 8/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar - fiscale, publicată in Monitorul Oficial al României nr. 54/23.01.2013, a fost modificat regimul fiscal al cheltuielilor cu amortizarea mijloacelor de transport persoane.
Astfel, începând cu data de 1 februarie 2013, pentru fiecare mijloac de transport persoane care are cel mult 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, din categoria M1, astfel cum este definit în Reglementările privind omologarea de tip si eliberarea cărţii de identitate a vehiculelor rutiere, precum si omologarea de tip a produselor utilizate la acestea – RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor si locuinţei nr. 211/2003, cu modificările şi completările ulterioare, cheltuielile cu amortizarea sunt deductibile în limita a 1.500 lei/lună. Acest regim fiscal, se aplică inclusiv pentru mijloacele de transport persoane care au cel mult 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, achiziţionate/produse anterior datei de 1 februarie 2013, pentru cheltuielile cu amortizarea stabilite în baza valorii fiscale rămase neamortizate la această dată.
Informaţii suplimentare se pot obţine de la birourile pentru asistenţa contribuabililor din cadrul administraţiilor finanţelor publice din judeţul Sibiu sau de la Biroul de Metodologie şi Asistenţă Contribuabili, telefon 0269/238496, din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Sibiu - Activitatea de Metodologie şi Administrarea Veniturilor Statului.

Biroul de Pres ă al DGFP Sibiucomentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia