Iarna blândă din acest sezon a permis constructorilor la lucrările de infrastructură rutieră să lucreze fără probleme deosebite, chiar dacă această perioadă a anului, în mod normal activitatea de acest fel era întreruptă.
Așa se întâmplă și în cazul asocierii de firme ce execută lucrările de construcție la secțiunea 2 (Boița – Cornetu) a autostrăzii Sibiu – Pitești, unde încep să fie produse și primele elemente constructive de mărime foarte mare.
Zilele trecute, la fabrica din Sibiu special amenajată, parte a șantierului acestei secțiuni din autostradă, au fost produse primele două grinzi ce vor fi utilizate la construcția șoselei.
La jumătatea acestei săptămâni, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova (structură a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe a cărei rază de competență se află secțiunea Boița – Cornetu a autostrăzii), a anunțat începerea producției de grinzi.
„Asocierea de constructori turci Mapa - Cengiz va produce în această fabrică un număr de 1.059 grinzi din beton necesare structurilor care vor fi construite pe traseul secțiunii de autostradă dintre Boița și Cornetu (30,35 km).
Antreprenorul a montat în șantier și o fabrică de confecții metalice, care va fi pusă în funcțiune în scurt timp.
Pe traseul secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu - Pitești, vor fi construite: 49 viaducte și poduri, 1 ecoduct peste DN7, linia CF, Râul Olt, și 7 tuneluri.
Secțiunea Boița - Cornetu face parte din sectorul montan al autostrăzii Sibiu - Pitești, alături de secțiunea 3 (Cornetu - Tigveni), care are o lungime de 37,4 km.
Cele 2 secțiuni au cel mai dificil grad tehnic de execuție din întregul proiect al autostrăzii Sibiu – Pitești, menționează responsabilii DRDP Craiova.
Conform informațiilor furnizate în urmă cu ceva timp de aceiași responsabili, la fabrica din Sibiu fiecare grindă pentru autostradă se toarnă într-un canal a cărui lungime depășește 80 de metri, fiind posibilă turnarea, în același timp, a două grinzi. În sectorul fabricii destinat construcțiilor metalice se preconizează producerea a aproximativ 40.000 de tone de elemente de construcție metalică pentru tabliere din oțel, precum și a 5.000 de tone de elemente de oțel pentru diferite elemente din tuneluri.
Foto: captură video DRDP Craiova
Un (alt) sibian în România Educată. Elena Lotrean: „Este periculos să fim proști” |
Cum și cine a salvat Compa după 1989: de la IPAS-ul de stat, la privatizare, listare la bursă și performanță |
TRIBUNA, din interior. Emil David, interviu-eveniment: de la Slavici, la patroni – via PCR |
Drone, artificii, muzică și luna plină, au făcut senzație pe cerul orașului în prima seară de FITS |
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |