Tribuna
VIDEO: Junii Sibiului și Teatrul de Balet au marcat Ziua Europei, la Biblioteca ASTRA
Maria-Antonia OANA
2339 vizualizari
VIDEO: Junii Sibiului și Teatrul de Balet au marcat Ziua Europei, la Biblioteca ASTRA

Cu ocazia Zilei Europei, marți, 9 mai, în incinta sala festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu a avut loc un eveniment inedit cu dans și cântece din folclorul românesc, cântece și dansuri populare ale sârbilor, maghiarilor, germanilor, bulgarilor și italienilor și reprezentații de balet. Atmosfera a fost întreținută de Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul - Junii Sibiului și Teatrul de Balet Sibiu, care au încântat publicul cu prezența scenică și momentele artistice. 

Evenimentul intitulat „Europa cântă și dansează” a fost prezentat de cunoscutul solist de muzică populară, Traian Stoiță: „Bine ați venit în acest cadru festiv, în sala de spectacole a Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu, pentru a celebra împreună Ziua Europei, concept artistic semnat  de Ansamblul Folcloric Profesionist „Junii Sibiului” și Teatrul de Balet Sibiu”.

„Ziua de 9 mai marchează pacea și unitatea în Europa, prin momentul istoric reprezentat de „Declarația Schuman” care a propus ideea unei reforme de cooperare politică  în Europa făcând ca războiul dintre națiunile Europei să fie de neconceput” le-a spus celor prezenți, Traian Stoiță. Așadar, cu ocazia acestui eveniment, la Sibiu s-a sărbătorit cu bucurie Ziua Europei  printr-un spectacol marcat  de profesionalism. 

Cei care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment au fost: Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Mai bine de o oră sibienii s-au putut bucura de diversitate și frumos printr-un colaj de jocuri populare germane, maghiare etc. 


comentarii
1 comentarii

...,, dom' profesor" de muzica, amfitrionul.... și mulți alții, bag sama ca nu o prea studiat istoria patriei..... 9 MAI 1877 are o mare conotație pentru poporul român! Ce?!
Ziua Independenței!
Eu....
10.05.2023 18:19
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA