Continental
Tribuna
Tudor Gheorghe, în mii de aplauze
Tudor Gheorghe, în mii de aplauze

Mii de aplauze, sute de oameni, zeci de aprecieri, o mână de artişti şi un singur glas: Tudor Gheorghe. Interpretul a sosit pe plaiurile ardelene miercuri, 10 aprilie, să încânte publicul din oraşul de pe Cibin cu vocea sa şi calităţile de rapsod, punând în valoare operele poetului şi dramaturgului Marin Sorescu, simbolul Olteniei culturale.
 "Ce-am avut şi ce-am pierdut". Asta a spus miercuri, de la ora 19, Tudor Gheorghe, acom­paniat fiind de taraful autentic format din Virgil Iordache, cel care a acordat sunetele viorii, Floricel Gheorghe pe cele ale ţambalului, Liviu Preda a mânuit braciul, iar Ionel Feraru contrabasul.

Nerăbdare...

Seara a început la Casa de Cultură a Sindicatelor în linişte. Dar aglomeraţie. Rând pe rând, oamenii, iubitori de cultură şi admiratori ai lui Tudor Gheorghe, şi-au găsit locul înscris pe bilet şi s-au aşezat, aşteptând să înceapă spectacolul. Care, de altfel, a şi început iute. Aparent, fără personajul principal, care soseşte pe urmă, aplauzele-i fiind mult meritate. Timp de aproximativ două ore, a încântat prin vocea sa şi prin poemele epice, inspirate din creaţiile lui Marin Sorescu. Pe alocuri, era întrerupt de câte un hohot de râs ori ropote de aplauze, întrucât glumele-i şi modul de a recita au constituit, în fond, principalele elemente cu care se autentifică. La final, artistul a adunat mii de aplauze, ca dovadă a aprecierii şi stimei pe care o poartă publicul sibian pentru un mare om şi artist. "Un spectacol inegalabil. Un artist unic. O voce minunată", rupe câteva gânduri doamna Elena, o spectatoare.              (A. M.)comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia