Tribuna
PNL
TNRS prezintă spectacolul "Rug”, în septembrie
Liuba STARII
1396 vizualizari
TNRS prezintă spectacolul
Teatrul Naţional ”Radu Stanca” din Sibiu va prezinta sâmbătă, 7 septembrie, spectacolul ”Rug”. Pe scenă vor urca Arina Ioana Trif şi Gabriela Pîrliţeanu.

La două luni după căderea lui Ceauşescu, resturile regimului comunist ard pe rug. Emma, o fată orfană de treisprezece ani, este luată din internat de către o necunoscută misterioasă, care spune că ar fi bunica ei, în casa căreia va locui de acum încolo. Fata o urmează neîncrezătoare pe străină într-un oraş nou. La şcoală este marginalizată de către ceilalţi, deoarece bunica este considerată turnătoare şi nebună care citeşte în cafea sau în sânge. Emma îndură chinurile cu mult curaj, iar neîncrederea faţă de bătrână se transformă curând într-o relaţie strânsă, deoarece bunica începe să povestească. Despre propriul ei trecut, despre secrete de familie şi despre o societate în care multe acte de violenţă nu au fost niciodată investigate. Devine foarte repede clar că între politică, societate şi povestea familiei Emmei există o strânsă legătură. În bine-cunoscutul său roman, autorul maghiar György Dragomán, născut în Transilvania, care a emigrat mai târziu în Ungaria, creează un tablou al unei Românii de la începutul anilor 90, aflată în tranziţie şi guvernată de spaime. Prin perspectiva tinerei fete, pentru care transformările din societate anunţă şi propria maturizare, este posibilă şi radiografierea obiectivă a evenimentelor politice.
"Spectacolul este rezultatul unei colaborări deosebite între teatre din Stuttgart, Sibiu şi Budapesta, în care regizorul Armin Petras a lucrat la Dresda cu şase actriţe din Germania, România şi Ungaria. Rezultatul va putea fi văzut în fiecare dintre aceste oraşe cu actriţele teatrelor implicate în proiect", spun reprezentanţii TNRS. Preţul biletelor este 25 de lei (20 de lei pentru pensionari, elevi, studenţi).

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia