Tribuna
TNRS prezintă spectacolul ”Mărie, Mărie! Tribut Mariei Tănase”, în septembrie
Liuba STARII
2401 vizualizari
TNRS prezintă spectacolul ”Mărie, Mărie! Tribut Mariei Tănase”, în septembrie
Teatrul Naţional ”Radu Stanca” din Sibiu va prezenta duminică, 8 septembrie, spectacolul ”Mărie, Mărie! Tribut Mariei Tănase”. Pe scenă vor urca Gabriela Neagu şi Denisa Pintiuţă.

O oră despre viaţa artistei care a sfidat etaloanele de frumuseţe şi a cucerit inimile spectatorilor prin francheţea şi naturaleţea interpretărilor sale. Un melanj între strălucirea scenei, sinceritatea interviului şi autenticitatea vieţii casnice a Mariei Tănase, într-un spectacol multimedia, în care interpretarea live se împleteşte cu proiecţiile video. Preţul biletelor este 25 de lei (20 de lei pentru pensionari, elevi, studenţi).

”Maria Tănase a fost şi va rămâne un nume, o personalitate, un fenomen. Poate singura divă româncă veritabilă. Prin demersul meu artistic, pe care i-l aduc ca tribut, mi-am propus să realizez o reinterpretare a pieselor ei, plină de căldură şi sinceritate, să imprim propria mea personalitate artistică peste vibraţia de neegalat a mesajului original, pentru a transmite generaţiilor de azi muzicalitatea pătrunzătoare a creaţiilor ei, încărcată de sensibilitate şi dramatism. Maria Tănase poate sta oricând pe acelaşi podium artistic alături de cele mai mari cântăreţe ale lumii. Viaţa ei seamănă izbitor cu cea a cântăreţei franceze Edith Piaf, cu care poate păşi pe aceeaşi treaptă a genialităţii.
Pasiunea cu care se dăruia publicului, trăirile-i sincere, carisma, vocea ei inegalabilă, modul în care s-a folosit de mesajul iubirii şi l-a transformat în artă populară pură, toate acestea m-au cucerit profund şi încerc să transmit mai departe «minunea, tragicul, tristeţea muzicii şi a iubirii» acestei veritabile cântăreţe, intrate de mult în legendă”, spune Gabriela Neagu.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia